Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

kingik 

všechny recenze uživatele

Letní tábor a jeho oddíloví vedoucí, malí táborníci i přilehlý úřad šerifa mají zvýšenou pohotovost. Na inspekci se totiž dostavil obávaný zabiják Jason Vorhees. Jsme v jeho domovské oblasti Crystal Lake a shodou okolností je v kalendáři pátek třináctého. Šesté trampoty muže s hokejovou maskou a  mačetou si vzal do parády Tom McLoughlin, posléze televizní rutinér, v době vzniku filmu celkem přijatelný režisér, který Jasonovi pošle do jeho krvežíznivých pařát hojný počet obětí. Ne každý mord je ale výstavní. Realizace zabití mně přišla poněkud nevyvážená, co se týče kvality explicitnosti, mnohdy podivně nadsazená - Jason jedním máchnutím sťal mačetou tři hlavy najednou. Nekoná se žádná nahota, předchozí díl v tomhle ohledu nezahálel. Nechybí neotřelé vyústění některých scén - viz soulož v karavanu. A jakékoliv herecké křoví, dá-li se to tak nazvat, přece jen jsme ve slasheru, kde se herci převážně vyskytují jen v podobě budoucích obětí, je vhodně zvolené. V tomto směru vyniká fešná blondýnka Jennifer Cooke, která záhy utvoří tandem s Thomem Mathewsem, aby jednou provždy skoncovali s Jasonem. Ačkoliv se ve filmu vyskytuje tábornická drobotina, zůstane ušetřena. tak odvážný film není. Finální zúčtování ovšem představuje značnou slabinu. Vůbec mě neuspokojilo. Nápad nalákat Jasona na místo, kde to všechno začalo, zněl zajímavě, výsledná realizace byla ale spíše k smíchu. Stran invence se také něco málo urodilo. Rekreační oblast neblahé pověsti byla kupříkladu přejmenována. Režisér si vedl dobře, až na tu finální část. Podstatné je zjištění, že i když už se jedná o šestý díl série, má to stále drsný náboj a úpadek se nekoná. 6/10 ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Jsem rád,že komediální náznak nedělá z Jasona blbce a nedělá nějaké trapné vtípky,jak to,už u komediálních hororů bývá. Přdvládá tu opět hodně postav na vyvraždění,na pár vražd si mákl. Rozmlácený obličej,tři hlavy sekne naráz. Konec se liší od předchozích dílů,žádné pobíhání po chatce,ale myslím,že jeden díl s komedíí bohatě stačí. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

"Raději to otočíme. Videla jsem dost hororů nato abych věděla, že cvok s maskou nebývá přátelský..." Super časť. Nahláškovaná a napínavá od začiatku do konca. A Jason tiež napĺňa moje predstavy. V rámci slasheru a Piatku trinásteho, štyri hviezdy. Len preboha, ako niekto dokáže napísať tak neuveriteľne iritujúcu postavu ako bol pán šerif? To sa vôbec dá? Aspoň, že dopadol jak dopadol. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jason žije ale mohol zostať radšej mŕtvy. Je pravda, že šestka je ešte viac priamočiara než predošlé časti a diváka sa snaží (miestami celkom úspešne) pobaviť, ale postavy sa správajú aj na pomery tejto série výnimočne hlúpo a vôbec medzi nimi nefunguje chémia. V 6. epizóde chýba akási väčšia partia a previazanosť, ktorá by dávala jednotlivým vraždám tú správnu šťavu. Viem, že by som nemal v tejto sérii hľadať nejaké zmysluplné vzťahy medzi postavami, ale zabíjanie hrdinov, ktorých sme nemali možnosť ani trochu spoznať, ma nudí (pre porovnanie, v štvorke táto vzťahová schéma fungovala). SPOILER: V podstate jediné postavy, na ktorých môže divákovi záležať, prežijú, a smrť ostatných ma nijak nemrzela. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Prvý Piatok 13 ktorý som videl. Jason sa vracia z hrobu pretože ho dvaja mladíci vykopú a chcú ho podpáliť. Zhodou náhod ho trafí blesk ktorý je preňho ako resuscitácia , a je späť vo svojej plnej kráse. Zabíjanie pokračuje a chlapcovi ktorý ho vykopal nechce nikto veriť mŕtvol však pribúda. Je tu zopár fakt slušných originálnych vrážd na 80 slaher je to výborné jeden s tých lepších friday 13th. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Severoamerické tržby byly 19,4 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Ačkoliv je Crystal Lake Camp letním táborem pro děti, toto je jediný díl série, kde se skutečně v táboře objeví děti. (Stocki)
  • Natáčení trvalo 40 dní. (Stocki)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno