Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Skvelý slasher, ktorý po ešte v early 80s atmosfére nasiaknutej piatej časti vsadil naopak na odľahčenú atmosféru druhej polovice 80s v štýle Nightmares. Nápadité kills, aj keď možno trošku pristrihnuté, rýchlo ubiehajuci dej, skvelá hudba a výborne finále. Prvýkrát trošku viac humoru a mám taký pocit, že je tento diel taký najfarebnejší a veľmi hravo natočený. V podstate sa niet na čo sťažovať, Jason v takej forme, akej to len v druhej polovici 80s šlo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušné pokračovanie, respektíve oveľa presnejšie veľmi slušné x-té varenie z vody alebo čajového sáčka. McLoughlin občas prekvapí vtipnou filmovou rečou, ako asociatívnym strihom (terč) či jednoduchou metaforou so škrečkami, alebo fórikmi typu kniha No Exit od Sartra v rukách spiaceho dieťaťa. Je to teda konečne aj skutočne vtipné, zároveň je vrážd snáď ešte viac ako obvykle a našťastie nenudia. Scenár ale zlyháva v tom, akým lacným spôsobom privedie Jasona späť na scénu a iba veľmi málo rozvinutou líniou s deťmi. Tie by si "zaslúžili" byť vo väčšom ohrození životov. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

S výnimkou Freddy vs Jason jediný áčkový diel ságy s (na svoju dobu) osviežujúcim pop-kultúrnym humorom. Je to krásne doladené do 80s hmlistej neónovo-modrej, Alice Cooper tu má tri piesne vrátane fenomenálnej He's back! a úvodná scéna je najlepším zmŕtvychvstaním v dejinách (Mel Gibson ticho závidí), ale atmosféra predošlých dielov (najmä 1-4) tu aj kvôli pretlaku humoru citeľne chýba. PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Poznáte to, keď sa chce pani X dostať do "Erotickej Guinnesovej knihy rekordov?" za čo najvyšší počet partnerov, vystriedaných za toľko a toľko minút? Tak Jason Voorhees by jej mohol zdatne konkurovať; ibaže on ich zabíja. A to tak rýchlo, že i so štvorkou z matematiky to spriemerujete na jeden mord za cca štyri minúty. To je, myslím, viac ako len solídne slasher skóre. Snáď až príliš. Na pohlaví a veku nezáleží. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Pátek třináctého 6: Jason žije“ má k dobru humor, který alespoň trochu nijak výrazně postupující sérii oživuje. Je tu pořád stejné schéma, ale právě ten humor, určité rozvíjení mytologie a celkem snesitelné postavy, tomu dodávají alespoň ten punc průměrnosti, který některým předchozím dílům výrazně chyběl. Jason zde není v ničem výjimečný, ale stejně vám jde o to, jak se mu bude dařit zabíjet lidi kolem sebe. A tady je to sem tam sranda. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Jedná se o první snímek z filmové série, kterému se nepodařilo výdělkem překonat hranici 20 milionů amerických dolarů. (gogos)

Reklama

Reklama