Reklama

Reklama

Na začátku filmu vidíme, jak se ve zdroji pitné vody probral znetvořený muž, ze kterého odpadávají kusy těla. Tohoto muže pak zabil autobus plný studentů místní střední školy. Na tu samou školu je toho dne dovezena pitná voda, která ale pochází ze zdroje, kde ležel nakažený muž. Nikdo nic neví, proto všichni vodu pijí. Toho dne také vrcholí přípravy na ples. John a Alex jsou dva kamarádi, kteří nepatří mezi populární osoby, a tak na ples nemají žádné partnerky. John je zamilovaný do dívky jménem Cassie, ale ta chodí s Marcem a ten je dosti majetnický. Alexovi se podaří v den plesu svést jednu dívku a dočká se orálního sexu, ale netuší, že je dívka nakažená neznámou nemocí z vody. John se stále snaží získat Cassie, nevypadá to však dobře, takže se nakonec rozhodne na ples nejít. Alex na ples chce, protože mu ona dívka slíbila, že se na plese možná ukáže. Alex tedy Johna přemluví a na ples jdou. Ples se ale změní v noční můru. Lidé, kteří se napili vody nebo punče, který je vyrobený z nakažené vody, začnou brzy zvracet krev a jeden po druhém umírají. V tu chvíli už školu obklíčili ozbrojení muži, kteří chtějí všechny pozabíjet, aby zabránili nákaze... (TV Prima)

(více)

Recenze (212)

Juto 

všechny recenze uživatele

,, Smrtonosný výlet 2" je slabé pokračovanie, so zlým vývojom deja a postáv. Zdá sa, že spisovateľ sa ponáhľal s dokončením svojho diela a nedal si pozor na príbeh, ktorý je nesúrodý. Režisér Ti West sa zaujímal viac o krvavé momenty, a nemôžem mu uprieť snahu, že niekoľko krvavých scén mu aj vyšli, ale režisér si nemôže tak isto myslieť, že týmto film zachráni. 4/10 ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! Z originálního Cabin Feveru zbyla jen nákaza, hnus a policista "sympaťák". Hnusu je však na můj vkus až příliš, je navíc trestuhodně nevyužitý! Například - ve filmu je asi pětiminutová scéna, v níž si jeden z hlavních hrdinů amputuje nakaženou ruku cirkulárkou a následně si jí opálí let-lampou - takže jde o typ scény, v níž napětí vygraduje do úžasných výšin, ale jaký to má efekt, když stejného člověka asi za dvě minuty zabijí? Často to vypadá, jako kdyby se scénárista uprostřed natáčení zbláznil a začal přepisovat scénář. Celkově bych Summer Fever ohodnotil jako podprůměrný sequel, kdybych ho však měl hodnotit film jako samostatný, možná bych udělil hodnocení nejhorší, takto jsem aspoň zavzpomínal na (podle mě) vydařenou jedničku. Málem bych zapomněl zmínit velký (největší) klad filmu a to, že jde o snad jediný "předapokalyptický" film, který jsem kdy viděl! A animované části filmu jsou taky povedené, ale do hororu se nehodí. Zda jsem pro pokračování? Ano, pro zombie filmy mám slabost, ale režii bych opět svěřil Rothovi, který odvedl podstatně lepší práci. ()

Reklama

Jansen 

všechny recenze uživatele

Žánroví fanoušci musí Ti Westa nesnášet. Ne jenom za to, že žánr hororu exploatuje a posouvá ho do zcela jiných než běžně zažitých rovin, což je pro výše zmíněné už tak dost velký problém, ale on si z nich ještě navíc dělá srandu. Ze začátku Cabin Fever 2 hodně připomíná jak režisérův předchozí film Dům ďábla, tak jeho poslední dílo Innkeepers. West zde zdánlivě běžné situace graduje do absurdních rovin, aby je poté bez nějakého dozvuku, vysvětlení či katarze, nemilosrdně utnul střihem. K dosažení žádoucího dojmu si pomáhá užitím minimalistické hudby, která absurditu daných situací ještě podtrhuje. Cabin Fever 2 v tomto ale není zdaleka tak sevřený jako ostatní Westovy filmy. West zde paradoxně (!) možná nejvíc ze svých filmů experimentuje. Od svého autorského trademarku, který jsem nastínil výše, postupně přechází do pozic, které jakoby si chtěl pouze vyzkoušet a sám si nebyl jistý, co z toho vznikne. Jeho rukopis se tak z filmu postupně vytrácí. Často se jedná pouze o jemné nuance, které mění styl filmu, ale záměr pro tyto změny je patrný, což ostatně dokládá i animované rámování filmu, které předznamenává nihilistní postoj k celku. Ve výsledku je tak Cabin Fever 2 sice invencí oplývají ale zároveň dosti rozporuplný film. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V punči je nachcáno, proběhla felace / stroboskop krví zbarví se do ruda / infekce krutě řádí už na place / radši se podívej - máš ještě žaluda? Herecké panoptikum hrůzy a v něm přiměřená porce zábavy, gore efektů a stříkající (zvracející) krve. Řeknu vám, ti Američané zabijí kvůli školním pitvám víc žab, než Francouzi, volavky, čápi a řidiči kamionů dohromady! Práci Ti Westa budu i nadále sledovat - talent v něm dřímá, teď jestli ho probudí.. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já jsem si Spring Fever užil víc než Rothovu jedničku. Od úvodních animovaných titulků, které v podstatě mohly nahradit celý úvod (ale nenahradily), se až do konce střídají scény komediální, atmosférické, brutální i nechutné, přičemž všechny celkem obstojně fungují (u Rotha nefungovaly) a co víc, výsledná směs drží pohromadě (u Rotha nedržela). Ačkoli prý režisér West neměl při natáčení tvůrčí svobodu (nakonec se chtěl od filmu distancovat), odvedl docela dobrou práci. Podobně jako měl The House of the Devil feeling okultních hororů ze sedmdesátých let, má druhý Cabin Fever feeling (humorných) amerických béček z let osmdesátých. Jen není tak precizní a dokonalý jako THotD. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Film bol v skutočnosti natočený už v roku 2007. Natáčalo sa v meste Wilmington v štáte Severná Karolína. (Jello Biafra)
  • Když Alex (Rusty Kelley) ve 29. minutě volá poprvé Johnovi (Noah Segan), má John na hodinách 7:13. Pak zavěsí. Leč Alex mu zavolá znova. John opět zvedá telefon, ale na hodinách je 7:12 a právě přeskakují na 7:13. (Terva)

Reklama

Reklama