Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (215)

genetique 

všechny recenze uživatele

.. alebo prečo by sme sa mali dať po smrti kremovať. :) Romerov originál som nevidel, ale toto bol vcelku slušný nárez, veď nakoniec vznikal aj v jeho produkcii. Zombie filmy mi nie vždy sadnú, ale teraz to bola slušná horrorová zábava. To, že to bolo také krátke, tým pádom nenudiace a svižné bola naozaj dobrá voľba, lebo kývajúce sa mátohy by to o polhodinu dlhšie asi nevydržali, a ja s nimi. Nevyhlo sa to však nejakým naivitám a primitívnym chybám v scenári, ale kto si nastaví mozog na nenáročnejšiu úroveň, pobaví sa kráľovsky. 75%. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Áno, Romero je king medzi zombie horormi, ale zase nutne treba uznať, že aj Tom Savini a jeho remake filmu z roku 1968 majú niečo do seba. Predovšetkým atmosféra je tu mimoriadne "príjemná" a čo je hlavné, veľmi slušne som sa na tom aj pobavil. Vo filme navyše "exceluje" Tony Todd. Zainteresovaní už určite vedia, o koho ide. Tak, tento remake môžem považovať za skutočne vydarený, porovnávanie s originálom však prenechám niekomu inému. Veľká škoda, že Savini natočil len toto, myslím, že z jeho strany by sa tento žáner dočkal ešte mnohých šťavnatých oživení. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi HODNĚ líbilo. Spousta napětí, skvělých zombie, vystrašených (atypických) hrdinů a zvratů v ději. A s výborným Tonym Toddem v hlavní roli. Jen ta pravá strašidelná, temná a beznadějná atmosféra, která by mě lákala si film znovu pustit i po desátém zhlédnutí, tu chybí. Ovšem i přes tuto výtku se stále jedná o nadprůměrně zdařilý zombie horor. 80 % ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bohužel u zombí filmu se prostě nedokážu přenést přes fakt, že rychlost jejich chůze je 1 krok za 10 let a v této souvislosti mě příjde naprosto směšná představa, že někde stojím a čekám jestli umřu stářím a nebo se nakonec ke mě dokodrcaj zombíci a sežerou mě. Přitom by si člověk mohl vzít kopací míč žonglovat s ním na jedné noze a po druhé proskákat kolem zombíků bezpečně až do Prahy. Je to, ale jen moje chyba, že na místo Usvitu mrtvých, který mě zde doporučil Mr.Apache a Jossie, jsem si popletl názvy a půjčil tohle. Naštěstí se vydařil závěr a to hodně. Věta "chováme se jako oni" mě připoměla lynčování 17-ti letých vojáků wermachtu těsně po válce, výslechy amerických vojáků v Iráckých věznicích atak dále. Jestli se v nějakým filmu dočkám rychlejší chůze zombíků, tak to bude pecka. Dokud však stihnu přečíst během jejich jednoho kroku celou bibli pozpátku, tak se u toho nikdy nebudu bát. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Líné mrtvoly opět útočí a pokud nestihnete odejít, než rychlostí deset metrů za šest dní přešourají váš dvorek, pravděpodobně sežerou i vás. Takhle nějak to dopadá, když se dosavadní trikař/maskér rozhodne natočit film. Můžeme mu děkovat alespoň za věrnost žánru, který ho takzvaně udělal, nicméně situaci to příliš nezachraňuje. Zatímco původní Noc oživlých mrtvol mi přijde pouze poněkud vyčpělá, Saviniho pokus o vstup do hororové síně slávy zůstává ve fázi zapomenutelného béčka. Sice se mu podařilo dodat trochu humoru a místy okatě gumové triky, ale jinak nemá co nabídnout. S vyjímkou Tonyho Todda (vstoupí na scénu s hákem v ruce - okamžitě jsem se jal kontrolovat, zda Candyman skutečně vznikl až po tomhle filmu) nestojí herci za řeč a postavy se chovají typicky hororově (rozuměj - jako kreténi). Závěr s doslovnou kritikou lidského zvířecího chování je směšnou variací na starší Romerova díla. Největším problémem Saviniho filmu je ovšem fakt, že je zhola zbytečný - od originálu se příliš neliší příběhem ani provedením, není krvavější ani napínavější, nemá skoro žádnou atmosféru. Hudba je strašná. V hlavě utkví snad jen zarytým fanouškům zombie subžánru. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Keď v úvodných minútach padne Johnny (Bil Moseley) hlavou na kamenný hrob, je jasne vidieť, že ide o gumenú figurínu. (tXtX)
  • Režisér Tom Savini zná herečku Patricii Tallmanovou osobně, protože spolu navštěvovali vysokou školu. Pro roli Barbary se mu zdála ideální. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama