Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (215)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Romerův originál jsem neviděl, ale tohle je určitě lepší. Už jenom kvůli tomu, že se to rozjelo hned ze začátku. Žádný okecávání a tajemná mystéria. Tady se seznamujeme s hrdiny za chodu. Ve svém žánru to rozhodně patří mezi to nejlepší, co jsem viděl. Dlouhé bylo akorát to neustálé zatloukávání oken, to se táhlo snad půl hodiny. Patricia Tallman sympaticky krátkej účes a celkově pěkná. A cenu nejkrásnější zombie získává: takovej ten plešatej vychrtlej polonahej, co se objevil ve dveřích a Barbara na něm demonstruje jeho živost/mrtvost (a mimochodem mi připomněl videoklip Aphexe Twina "Come to Daddy"). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co k tomu rict, Romerovo original sjetej pres kopirak, barevnej, drazsi, s lepsima trikama, ale s tema stejnejma problemama. Je to sice docela krvavy, ale zadny trhani strev se nekona, hororovy sceny maj sice atmosferu, ale bohuzel je to pul na pul s kecama hlavnich hrdinu v baraku a to tu atmosferu dost rozmelnuje. A predevsim je banda zivejch naprosto nesympaticka sebranka, ktera neustale rve, hada se a chova jak stado kretenu, ze sem skoro az fandil spis zombikum. Co se tyce zombiku, ty jsou nektery naliceny pekne, bohuzel naopak nektery vypadaj, jak kdyz ani nezasli do maskerny. Takze celkove jsem se bavil asi o fous vic nez u puvodniho filmu. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na úvod bych ráda podotkla, že v době, kdy jsem tuto Noc oživlých mrtvol viděla, mě hororové filmy s tématikou zombíků příliš nelákaly a tudíž jsem je ani nevyhledávala. Ale pak jsem si řekla, že bych měla vidět alespoň nějakou klasiku. Jako první jsem zhlédla tento remake, který se mi hodně zalíbil. Úvodní sekvence přijíždějícího vozu je velmi zdařilá, stejně tak jako vtipné dialogy v ní pronášené. Nemrtví občané jsou velmi věrohodně a docela i "vkusně" zpracováni a celý snímek se nese v napínavém duchu, aniž by se v něm objevilo větší množství brutality a hnusu, jak je tomu u spousty současných zombie filmů. A jako třešnička na dortu je zde Tony Todd. Ten se snad pro role v hororových filmech narodil. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, ale tohle jako remake není vůbec marné. Moc se mi to líbilo, přestože jsem filmu v úvodních minutách moc nevěřil. Přece jen prvotní útok zombie na hřbitově nevypadal moc povedeně. V dnešní době jsme zvyklí na trošku lepší makeup. Jakmile ovšem přichází na scénu Tony Todd film neskutečně oživí. Závěr stojí za zamyšlení, kdo je vlastně větší zrůda. Tom Savini prokázal úctu k materiálu. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jak už tu psali jiní, Saviniho remake slavného zombie hororu od mistra žánru George A. Romera se povedl na jedničku, atmosféra počas filmu houstne a houstne, až se dá nakonec krájet, masky jsou povedené, hudba správně temná a depresivní. Barbara se nám z původní "dámičky" proměnila v drsnou zombie-killer, Ben opět sympaťák, zkrátka vykreslení charakterů a nastavení zrcadla na tu naši lidskou společnost funguje i po dvaceti letech stejně dobře. A jelikož už je i tomuto snímku taktéž dvacet, třeba se dočkáme dalšího remaku, pokud by dopadl jako tento film, byl bych absolutně spokojený. Night of the Living Dead je král všech zombie hororů, aneb jak zatlouct rychle a kvalitně všechna okna v domě :-) ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Režisér Tom Savini zná herečku Patricii Tallmanovou osobně, protože spolu navštěvovali vysokou školu. Pro roli Barbary se mu zdála ideální. (Mr.Hudson)
  • Tom na sobě nosí tričko z nápisem "Iron City", což je značka piva, které lovci pili v Dawn of the Dead (1978). (Chatterer)

Reklama

Reklama