Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (215)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nemůžu posuzovat jedničku z roku 1968,protože jsem ji neviděl.Tento remake byl docela dobrý,masky ušly,někdy byly na svou dobu(90.léta) i hodně reálné,ale co pokulhávalo,byl samozřejmě příběh,který byl celkem taková rutina.Moc mě nenadchnul,triky taky nic moc.Stačilo mi to asi jednou vidět a už se k tomu asi nebudu vracet.Hodnocení:65%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, tohle bude těžký. Možná kdyby to nebyl remake, výsledný efekt by dopadl lépe. Až na pár výjimek takřka přesný přepis původního filmu, tentokrát v barvě (což vidím spíš jako škodu), převedenej do tehdejší současnosti. Tony Todd zahrál co měl (nebo spíš, co mu umožnil scénář), naopak Patricia Tallman mi vyloženě vadila, o ostatních hereckýh výstupech (vyjma zombíků) nemluvě. Co se naopak hodně povedlo, jsou jednotliví zombíci, ti se mi fakt líbili a sledovat je, bylo mnohem zábavnější, než celej ostatní děj. Obzvláště pokousaná dcera po přeměně v zombie je fakt hustá a děsivá. S původním filmem se to nedá takřka srovnat a co se týče zombie žánru, existuje hromada mnohem lepších zombie filmů. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Toto je snad první zombácký film, který jsem viděl. A i z toho důvodu nemohu jít pod čtyři hvězdy. Ano - nostalgie, ale také zpracování filmu, který nijak zvlášť nevybočuje ze svého žánrového pojetí. Živé mrtvoly se objevují prakticky hned od začátku. A musím pochválit jejich výtvarné provedení - žádný kečup, jen pěkné masky, kdy mrtvola vypadala napůl jako člověk a napůl jako zrůda - takhle to má větší punc věrohodnosti. Zvlášť brutální scény ve filmu nebyly, ale na místě se plazící v pase zlomená zombie vypadala opravdu moc dobře. A co je důležité: i ve filmu tohoto žánru je dobré si všímat veskrze lidských a s tím úzce spojených moralistických otázek. 1) Harry, který - ač regulérní člověk - nadělal tolik pekla, že si nakonec opravdu zasloužil zemřít. (V kontextu s tím, kolik kvůli jeho chování zbytečně zemřelo lidí). 2) Lidé, kteří na konci filmu různými způsoby mučili zombáky. Nejde ani tak o ty zombáky, kteří toto zacházení na sobě nijak nepociťovali - jsou to přece zombáci. Jde o lidskou vlastnost ubližovat druhým. O čemž svědčí komentář hlavní hrdinky: "Jsme stejní jako oni". ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Jsem si jistý, že kdybych neviděl originál, tak by se mi tento remake líbil mnohem víc. Scénář je až na několik výjímek a na závěr filmu stejný. Docela se mi líbila proměna hlavní hrdinky, která byla v původním snímku jak uhranutá, na opravdu velice drsnou slečnu, kterou střílení zombíků očividně velice bavilo. Hráli zde již opravdoví herci, což možná trochu ubralo na jistém kouzlu filmu. Vzpomínám si, že jsem tenhle film viděl s kamarádem, když mi bylo asi deset, tenkrát jsem z toho měl ještě dlouho bobky. Tentokrát jsem byl odvážnější :-P. Myslím, že tenhle remake není vůbec zbytečný a doporučuji ho těm, co originál znají....no a i těm ostatním. 70% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Slušný remake. Nesnaží sa tromfnúť čiernobiely originál, ale si ide svojou ľahko béčkovou a menej ambicióznou, ale o to viacej zábavnou cestou. V meradlách modernej (a farebnej) podoby hororového žánru si vypomáha morbídnym humorom a surovšou brutalitou. Poteší aj vyznenie kritiky spoločnosti v doslovnejšom, až karikaturickom vyvrcholení. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Nemrtvého Macgrudera hrál muž, kterého Tom Savini viděl v restauraci. Tom Savini mu řekl, že by byl ideální zombie a on souhlasil. Objevil se poté i na všech premiérách. (Mr.Hudson)
  • Herecký debut pro Katie Finnerane a Heather Mazur. (Chatterer)
  • Stejně jako v původní verzi se ve filmu neobjeví slovo „zombie“. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama