Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (215)

POMO 

všechny recenze uživatele

Slušný remake. Nesnaží sa tromfnúť čiernobiely originál, ale si ide svojou ľahko béčkovou a menej ambicióznou, ale o to viacej zábavnou cestou. V meradlách modernej (a farebnej) podoby hororového žánru si vypomáha morbídnym humorom a surovšou brutalitou. Poteší aj vyznenie kritiky spoločnosti v doslovnejšom, až karikaturickom vyvrcholení. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co k tomu rict, Romerovo original sjetej pres kopirak, barevnej, drazsi, s lepsima trikama, ale s tema stejnejma problemama. Je to sice docela krvavy, ale zadny trhani strev se nekona, hororovy sceny maj sice atmosferu, ale bohuzel je to pul na pul s kecama hlavnich hrdinu v baraku a to tu atmosferu dost rozmelnuje. A predevsim je banda zivejch naprosto nesympaticka sebranka, ktera neustale rve, hada se a chova jak stado kretenu, ze sem skoro az fandil spis zombikum. Co se tyce zombiku, ty jsou nektery naliceny pekne, bohuzel naopak nektery vypadaj, jak kdyz ani nezasli do maskerny. Takze celkove jsem se bavil asi o fous vic nez u puvodniho filmu. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Romerův originál jsem neviděl, ale tohle je určitě lepší. Už jenom kvůli tomu, že se to rozjelo hned ze začátku. Žádný okecávání a tajemná mystéria. Tady se seznamujeme s hrdiny za chodu. Ve svém žánru to rozhodně patří mezi to nejlepší, co jsem viděl. Dlouhé bylo akorát to neustálé zatloukávání oken, to se táhlo snad půl hodiny. Patricia Tallman sympaticky krátkej účes a celkově pěkná. A cenu nejkrásnější zombie získává: takovej ten plešatej vychrtlej polonahej, co se objevil ve dveřích a Barbara na něm demonstruje jeho živost/mrtvost (a mimochodem mi připomněl videoklip Aphexe Twina "Come to Daddy"). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně záživná zombíkovina, i když ze začátku to ani nevypadalo. Herci mne v prvních chvílích dost iritovali a já si furt říkal jak moc je romerův originál lepší (což samozřejmě je). Stejně jako u původní verze ale začne atmosféra postupně houstnout. Savini to udělal příběhově téměř totožné, akorát finále pojal malinko jinak. Konec mrazivý a hudba v konečných titulcích stylová. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi HODNĚ líbilo. Spousta napětí, skvělých zombie, vystrašených (atypických) hrdinů a zvratů v ději. A s výborným Tonym Toddem v hlavní roli. Jen ta pravá strašidelná, temná a beznadějná atmosféra, která by mě lákala si film znovu pustit i po desátém zhlédnutí, tu chybí. Ovšem i přes tuto výtku se stále jedná o nadprůměrně zdařilý zombie horor. 80 % ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • V scéne, kde sa Ben (Tony Todd) snaží vyhodiť zombie z domu zadnými dverami, je možné v skle dverí vidieť odraz kamery a kameramana. (ash99)
  • Vo filme si zahral aj herec Russel Streinger, ktorý stvárnil postavu Johnnyho v čiernobielom originále od Romera. Objavil sa tu na konci filmu ako šerif. (tXtX)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno