Reklama

Reklama

Další díl kultovní hororové série osmdesátých let. Rozsekali ho mačetou na malé kousky. Jason Voorhees, legendární hororová postava, tedy definitivně zaklepal svou pracovní obuví se kterou si již třikrát vyšlápl na procházku spojenou s brutální zabíjačkou. Zemřel však doopravdy??? V okolí Křišťálového jezera totiž opět začíná obcházet brutální zabiják s hokejovou maskou, která nemilosrdně likviduje vše co se mu postaví do cesty. Tentokrát si vzal na paškál rehabilitační ústav pro problematickou mládež. Chlapci a děvčata se zde snaží relaxovat, aby se mohli vrátit do normálního světa. Zabiják s maskou jim v relaxaci rád pomůže. Ozbrojen vším co mu přijde pod ruku jim mlčenlivě ukáže cestu do normálního hrobu. Takovou terapii svět psychologie pro mladistvé ještě nezažil. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Tolik neuvěřitelně debilních, úlisnejch postav v jednom filmu jsem už dlouho neviděl. A všem sem opravdu přál, ať je už muž s maskou sejme. Jinak ale amaterská sračka s vraždama blbejma, a navíc ještě povětšinou mimo záběr. Prostě na to nebyly prachy. Na konci pak ještě motanice všeho druhu, takže mám pocit, že v těch dalších dílech budu potřebovat ještě nějaký superodpady. Ale Livingprdovi se to líbilo. Světe div se za pět. Blb. 0%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nepovedený díl, kterému zcela chybí atmosféra. Navíc zde ani nevraždí Jason, ale nějaký Roy, který zvládne 17, což je opravdu hodně, takže vraždy jsou úplně bez nápadu. Jason zvládne jen dva, ale je to ve snu, takže nevím jestli se to počítá. A jeden tlustý pitomec si o smrt prakticky řekne sám. Takže to máme celkem 20 obětí. Tommy je navíc pěkně zvláštní hlavní postavou. Jediné plus vidím, v tom že se kolem náhodou potloukaly 3 holky, které studem rozhodně netrpěly. 40% ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

V pátem dílu se Jason kamsi vytratil a zůstala jen legenda. Timmy, který v předchozím díle Jasona umlátil mačetou je po pobytu v ústavech převezen do jakéhosi psychiatrického centra mládeže, kde panuje samostatný režim - v podstatě si může dělat, co chce. Když jednomu chovanci rupne v kuli a sekerou rozšmelcuje druhého chovance, začnou se dít podivné věci, rozuměj mord za mordem. A docela drsnými mordy! Kdo to tedy vraždí v hokejové masce, když to Jason není? Rozhodně se s tím vůbec nepáře a bodycount je mnohem vyšší, než když byl Woorheese na scéně. Pro mě výborné pokračování kultovní legendy Pátek třináctého. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Nejdebilnější pátek co jsem zatím viděl (I,II,III,IV) ... Atmosféra žádná, charaktery nezaujmou, Tommy vypadá jako vylízanec a za celej díl se nijak neprojeví. Způsob vražd je stereotypní a každá z nich se minimálně jednou už objevila v předchozích dílech. Tento pátek mi sebral chuť sledovat dál tuhle sérii :(. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem předeslal v komentáři u předcházejícího dílu, tak tento má IMHO ty nejluxusnější nahé scény, takže malé plus… ;-) K filmu… zpočátku to vypadalo slušně, blázinec, různé postavy, s kterými lze pracovat… ale pak se to nějak zvrtne, absolutně jsem nepochopil přítomnost vidlácké rodiny (máma a debil syn, co jezdí na motorce). Proč? Beru, většina lidí, co se vyskytnou napříč touhle sérií, slouží jen k tomu, aby nakonec Jasonovi posloužili jenom jako nového maso, které je potřeba zabít, ale… vidláci? Jako fakt? Nicméně po jejich zlikvidování se film dostane do tempa a i tento díl má pár slušných scének. Jenže… konec mě opravdu vytočil. Jednak kvůli SPOILER! odhalení, že jsme vlastně nesledovali Jasona. Připadá vám logické, natočit pátý díl, kde se někdo vydává za ikonu této série? Mně ne. KONEC SPOILERU! Navíc ten samotný závěr v nemocnici… na těchto momentech je poznat, proč se filmům, které mají více dílů (bondovky, tahle série) říká v angličtině "franchise" - je to prostě značka, produkt a ne film. A když se produkt líbí, je jedno jak, ale zařiďte, abychom mohli pokračovat v jeho výrobě! No nic, jak jsem už řekl, nebýt vidláků a závěru, možná bych šel na maximum. Takhle musím trochu snížit - 70 %. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Když Tommy (John Shepherd) hodí na postel masku mimozemšťana, tak v jednotlivých záběrech mění polohu. (Stocki)
  • Jason (Tom Morga) pronásleduje Pam (Melanie Kinnaman) s čistou mačetou, ale v záběru těsně předtím, než ho srazí traktor, je mačeta zakrvácená. (Stocki)
  • Když je Tommy (Corey Feldman) u Jasonova (Tom Morga) hrobu, v jeho brýlích se zřetelně odráží bílá odrazná deska filmařů. (Stocki)

Reklama

Reklama