Reklama

Reklama

Chicagský policajt Nico Toscani (Steven Seagal) je na stopě něčeho velkého. Podezřelí, zadržení při policejním protidrogovém zátahu, jsou propuštěni a Nico sám musí odevzdat policejní odznak. Možná, že ho postavili mimo službu – v akci mu ale zabránit nemohou. Pro Stevena Seagala je Nico senzačním filmovým debutem, který ho katapultoval přímo mezi největší akční hvězdy a vyslal ho po stopách bývalých agentů CIA, kteří pašují drogy... a plánují politický atentát. Jak se Nico a jeho partnerka Jax (Pam Grier) blíží k psychopatickému gangsterskému bossovi (Henry Silva), rozpoutává režisér Andrew Davis (Uprchlík) nad celým Chicagem doslova akční smršť... (Magic Box)

(více)

Recenze (270)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Na tohle nedám dopustit. Seagal a jeho aikidó, je zde vskutku mistrovské. V dalších snímcích spíš vytahoval bouchačku. Děj taky není nejhorší, při zamyšlení je docela reálný. Není to klasický americký "hero", což také dodává snímku na kvalitě. Nico si to s nima prostě vyřídí po svým. I proti zkorumpované CIA a policii. Opravdu výborné bojové scény. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„To bejvávaly se Stevenem časy / ráno se vlezl do trenek / padouchů zvládl dvacet, někdy stovku / a přepral by i Eiffelovku / údy všech grázlů - ze sirek…“ Teď jsem se konečně dovtípil. On u toho aikida vydával mnohem méně energie, než byl jeho kalorický příjem a proto vše dopadlo tak, jak dopadlo.. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Nový filmový fenomén - Steven Seagal. Trochu zamyšlení neuškodí. Co je na tomto "herci" tak pozoruhodného? Proč ve všech filmech bezpochyby zastiňuje své zbývající kolegy? Myslím si, že je to způsobeno nebývalou upřímností jeho herectví a snad i civilního života. Jeho postavy samozřejmě nejsou jediné, které vždy přesně vědí koho, jak a proč odprásknout, ale přece jenom v jejich představitelích většinou zbyla troška herectví, aby jim přidali něco té obyčejné tuctovitosti a průměru, který je odsouvá z diváckého zájmu. To u Seagala to vypadá, jako by se bral, a asi se i tak bere, úplně vážně, jako by se považoval za novou naději lidstva, za nového supermana. A proto se nám líbí, jak Steven neuvěřitelně naturalisticky masakruje desítky neřádů, láme ruce i vazy jako stébla trávy, a dokonce i když se pustí do svého moralizování a osvětluje nám všechny možné světonázorové otázky. Seagal se totiž stylizuje(anebo jím dokonce je) do postavy knížete Myškina, u něhož je nebetyčná upřímnost tentokráte snad ještě přebita absolutní naivitou. My obyčejní, zkažení diváci tu proto podvědomě cítíme něco vyššího, ale jsme na hony vzdáleni tomu, abychom se Seagalovy neskutečné hloubky jednou dobrali bezezbytku. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Seagalov Debut sa uspesne podaril. Scenar je na obstojnej urovni a reziserovi Davisovi/Prepadeni v Pacifiku, neskor aj Zachranari 2006/ sa podarilo vytrieskat maximum aj z relativne maleho rozpoctu. Vysoko hodnotim hlavne vyborne hlasky, drsne akcne sceny a ako som uz spominal, reziu. Steven Seagal co sa tyka aikida priniesol do filmu absolutne novum - AIKIDO - , a to sa ceni. Nico je kvalitny filmovy material, ktory si kazdy funda poriadnej akcie dokaze uzit plnym priehrstim. Henry Silva /Matchless 1967, Milano odia, la Polizia non puo sparare, Boss smrt na zakazku/ bol na urovni, Sharon Kamen bola nadherna. Vyborne su tu rozhovory - musim cesky, aby sa zachovala autenticita : "Stal jste se cislem 4 na seznamu hledanych. Proc ctyrka? Ja chci byt prvni". Da sa povedat, ze sa zrodila nova akcna hviezda. Debut ako hrom. 85 % ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Myslíte si, že jste nad zákonem, ale nade mnou nejste! Mno tak tímhle spektáklem nám božský Stevo svatý Štefan mistr taktiky odstartoval svou kariéru a po pravdě Nico není až taková bomba jako jeho pozdější kousky. Není to ta typická Seagalovka z hromadou bitek a přestřelek, ale spíš taková kriminálka z přidanou akcí. Nicméně je to logické v té době Seagal startoval a tak si musel nejprve svou typickou postavu v typickém filmu vytvořit. Každopádně původní hodnocení nakonec o hvězdu zvedám, protože na rovinu který akční herec se může pochlubit takovým začátkem? Hned hlavní role a navrch Sharon Stone za manželku. Na druhou stranu není tajemstvím, že u Seagala platí ta známa poučka o raketovém startu, ale o to gigantičtějším pádu, který jak se zdá stále neskončil.70% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Seagal sa na filme podieľal aj ako spoluautor scenára a koproducent. (m.a.t.o.)
  • Potom čo je Jackson (Pam Grier) postrelená, Nico ide do jej bitu a prezerá si jej fotky. V skutočnosti sú to reálne rodinné fotky Pam Grier z detstva. (Seag)
  • Steven Seagal osobne vybral každú zbraň, ktorá sa vo filme objaví. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama