Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jestli se chcete pobavit s plejádou předních českých herců a stát se svědky humorných situací a záměn, nemohli jste zvolit lépe, než právě komedii autorů Jiřího Šebánka, Miloně Čepelky a režiséra Jiřího Chlumského. Příběh se odehrává koncem 2. světové války v malém českém městečku, z něhož prchají zbytky poražené německé armády. Němečtí důstojníci se ve strachu převlékají za vesničany, Češi zase v německých helmách pronikají přímo do německých transportérů. Tak se spustí lavina nečekaných záměn, převleků a přesunů, do nichž se rovným dílem zaplétají Němci i Češi, kominíci i černoši. Ve finále utíkají všichni před všemi... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (154)

Masrii 

všechny recenze uživatele

Film jako ideální pro nedělní večer. Co se mě týče, docela jsem se pobavil. Samozřejmě, že s takovýma Pelíškama se to nedá srovnávat, ale je to náš film, a rozhodně si jej cením výš než nějaké komedie z Hollywoodu. Děj je velmi spletitý ale s každým dalším spletení je zároveň vtipnější. Rozhodně nechápu, jak tomuto filmu někdo může dát odpad, to si rozhodně toto známé obsazení filmu nezaslouží a znamenalo by to, že Vám na rtech film nevykouzlil jediný úsměv a tomu nevěřím. 60% ()

tein 

všechny recenze uživatele

Jedná se o absurdní potrhlou frašku která svůj účel zvládá skvěle a rozhodně si na nic jiného nehraje. Nechápu co zde většina "kritiků" očekávala za filmový duchaplný skvost, či možná válečné drama, ale já se u toho docela bavil. Rozhodně je to lepší než většina rádoby komedii z porevoluční ČR. Zahráno to bylo skvěle od všech herců, i těch co se tam jen mihli. Je pravda, že na prknech divadla by to jako ztrestena situační komedie funguvalo jinak a určitě líp. Filmové zpracování bohužel zdůrazňuje plno nesmyslů a až příliš absurdních situací, ale jako celek to tak nějak funguje. Za mne 70% ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Hitler je vůl!" "Ja wohl!" Velmi zamotaná komedie, v níž se každý vydává za každého a všechno to příjemně zavání francouzskou školou Velkého flámu. A to bez jakéhokoli dějového vykrádání, prosím. Scénář je napsaný precizně (na Barrandově ležel od roku 1987 a tehdy se ještě nepodceňovala dramaturgie) a vpravdě filmově: vše podstatné je řečeno obrazem, dialogy jsou jen třešnička na dortu. Takže ani nedokážu přesně říct, co je špatně. Možná to, že se příběh odehrává na jaře 1945, kdy už je každému jasné, že je válka u konce a proto se už o hrdiny nijak zvlášť nebojíme, nevím, něco tomu zkrátka chybí. Operace se zdařila, pacient zemřel. 60% ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Filmů, jejichž náplní nejsou rozhovory v umakartových interiérech, je po roce 1990 poskrovnu. A tady je vidět, že si dal někdo s exteriérovými záběry a historickými rekvizitami opravdu práci. Dalo se z toho určitě vytěžit ještě více legrace a více příběhu, ale každopádně jsem se u této nenáročné komedie s lehce infantilním humorem bavil dobře. Co by člověk dal za více takových filmů. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pokus obšlehnout staré válečné komedie jimž vévodí Velký flám (množstvím zvratů, záměn atd. - nikoliv dějově) , zde evidentně nevyšel a situaci nezachránila ani celá plejáda známých herců s Abrhámem v čele. Ani ten si se svojí postavou evidentně nevěděl moc rady... Navíc já prostě když někdo v dnešních komediích běží, zakopne, spadne a řekne jauvajs (a to 3 x po sobě) to už neberu moc jako chytrý humor... To se dalo akceptovat v němých groteskách. Zde těch různých pádů (navíc často špatně zahraných), vykulených rádoby vtipných výrazů atd...bylo zkrátka moc a hlavně často ve chvílích, kdy to vyznívalo spíše trapně.. Zkrátka - koukat se na to dá, občas se člověk i usměje převážně slovním dvojsmyslům, ale to je vše. Tu druhou hvězdičku dávám za nasazení autentické bojové techniky - především u závěrečné honičky . Ty Sdkfz by měly být vzorem nejednomu západnímu snímku, kdy režiséři mají nepochopitelnou zálibu v přestříkávání amerických halftracků M3A na šedo a domalovávají se na ně kříže... * * ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v městečku Jevišovice a Černínu. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama