Reklama

Reklama

Když Jenna (Keri Russell), servírka ze zapadlé jižanské restaurace, zjistí, že je se svým nemilovaným mužem těhotná, není to zrovna důvod k radosti. Mateřství nikdy neplánovala a její nemajetný, žárlivý a dětinský manžel Earl (Jeremy Sisto) pro ni sám o sobě představuje už dost velkou zátěž. Jenna má zpočátku pocit, že je všechno ztraceno a její sny o lepším životě jsou v troskách. Pak ale do města přijede pohledný doktor (Nathan Fillion) a zamíchá kartami. S podporou a láskou kamarádek a kolegyň (Adrienne Shelly a Cheryl Hines) z restaurace Joe's Pie Diner se Jenna rozhodne předvést své pekařské umění, které ocení především sám majitel podniku - Joe (Andy Griffith). Poté sebere odvahu k tomu, aby se osamostatnila a začala žít podle svých představ. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Krásne odzbrojujúci Hollywood, ktorému som odpustil úplne všetko. Pretože takú chuť na sladké som pri Čokoláde L.Hallströma nemal, pretože Keri Russell je proste sexy, pretože Nathan Fillion je so svojím slovansky ruským xichtom úplne akurátny, pretože Cheryl Hines je úplná Christine Baranski z Mamma Mia...a pretože mi bolo fakt smutno, keď som sa dočítal, že ani jeden z nich si neužil premiéru s režisérkou a kamarátkou Adrienne Shelly. Vyvážený malý filmík o koláči našom každodennom [ v češtine: o chlebu našem vezdejším:-))) ]. ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film, který doprovází jak humor, tak i trocha smutku. Oba hlavní hrdiny mám moc ráda, takže o to víc milejší to pro mě bylo. Musím přiznat, že si moc nedovedu představit koláč s hermelínem, ale asi to budu muset někdy zkusit, protože kromě toho, že tenhle film ukazuje zklamání, vyzařuje z něj také touha a naděje a v neposlední řadě poskytuje taky pár zajímavých receptů:)) ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Příjemný a sympatický nezávislý film, který rozhodně nešíří moc optimismem a má všechny složky na správném místě. I tak se z něj dalo ukuchtit něco víc. Celé se to totiž snaží hrát na emotivní stránku, ovšem nějaká silnější scéna, která by je ze mě vyždímala tu chybí. Působí to proto trochu odtažitým dojmem. A když už měla nějaká scéna určitý náboj, tak to bylo zapříčiněno spíš tragickou událostí po natočení snímku, která těm scénám dala úplně jiný rozměr. Herci jsou ale bezvadní. Nathan Fillion hraje dobře vždycky a Keri Russell obrovsky překvapila. I tak ale mohl být výsledný koláč malinko šťavňátější. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Ne-závislé, ale nikoliv ne-snesitelné. Keri Russell umí ty nejlepší koláče na světě, vypadá skvěle v běžném i jiném stavu a spolu se dvěma kámoškami válcuje svými myšlenkovými pochody všechny chlapy v okolí, včetně Andyho Griffitha (ten chlápek co hrál kdysi dáááávno Matlocka a už tenkrát vypadal, že se nedožije další epizody). Hlavní hrdinka je momentálně v pěkném průšvihu a i když se režisérka a scenáristka Adrienne Shelly snaží její příběh vyprávět v hořkosladkém tónu, mrazení neustává ani během hrátek s hudbou a obrazem. Možná proto, že osud měl pro autorku přichystané ty nejtemnější možné odstíny. Je to velká ztráta, protože Servírka má na rozdávání nejen dostatek koláčů a Adrienne jistě čekala plodná kariéra. Film jsem dokoukal před pár hodinami, ale už teď vím, že tahle tragicky zesnulá autorka mi bude chybět. Nejsem fandou podobně osobních komentářů, ale v případě podobně autorského filmu to zkrátka oddělit nejde. ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle říkám opravdové utrpení. Ještě nikdy jsem neměl pokušení film po 20 minutách poslat do odpad. Ohromná nuda, co se týče scénáře nic nového, všechno stokrát omleté a lépe. Herci šílení a ani Nathan to nezachrání. Nejhorší filmový porod v dějinách. Nedávám odpad ze tří důvodů, i když za celkový dojem bych to udělal s chutí. Zaprvé závěr byl stravitelnější než většina filmu, Nathan Fillion a to, že film nesplňoval zcela moje kritéria odpadu, avšak nikdy víc, málem jsem u toho umřel. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Adrienne Shelley napsala scénář během vlastního těhotenství. Batole hrající Lulu v posledních scénách filmu je její dcera, Sophie Ostroy. (Matty)
  • Adrienne Shelly byla krátce po premiéře zavražděna. (slatkac)
  • Příjmení lékaře Pomatter je kombinace tří jmen oblíbených hráčů týmu Yankees Adrienne Shelly. (slatkac)

Reklama

Reklama