Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Davis si nevšimol, že už netočí Utečenca a narval sem toľko útekov pred políciou/zabijakmi, až sa divím ako je možné aby Keanu nemal problém s dychom. A tak hoci naháňačky sú spracované na úrovni a všetky sa odohrávajú v originálnych kulisách (dvíhajúci sa most, model lietadla, zamrznuté jazero...) tak dej na ich pozadí nestojí za starú belu. Čachre Freemana s Coxom sú skrátka zívačka, čo sa v ničom nevymykajú thrillerovej rutine. Reevesovi navyše chýba zdatný protivník, akým bol Fordovi Tommy Lee Jones. Film tak napokon môže byť rád aj za priemernú známku. 5+/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Thriller těžící z osvědčeného motivu pronásledovaného člověka. Student chicagské univerzity Eddie objeví převratnou technologii přeměny vody v energii. Ředitel projektu je ale vzápětí ve své laboratoři zavražděn a falešně obviněný mladík musí prchat před najatými zabijáky, ale také agenty FBI. Na útěku jej doprovází jeho mladá kolegyně, s jejíž pomocí začne Eddie pátrat po skutečném iniciátorovi komplotu. Někdejší specialista na akční žánr natočil dobrý námět poměrně rutinním způsobem s mdlým Keanu Reevesem v titulní roli. Všechno a všichni v tomhle filmu působí průměrně - akce, hudba i režie. 60% ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Eddiemu (Keanu Reeves) a jeho vědeckému týmu se podaří neskutečný objev - dokáží vyrobit energii z čisté vody. V kostce to znamená, že sklenice vody by dokázala zásobit velkoměsto energií na několik týdnů. Takový objev není ale všem po chuti (pro různé společnosti by tento objev znamenal okamžitý bankrot), takže se v laboratoři se stane "nehoda". Hlavní vědec je nalezený mrtvý a celá laboratoř (a několik blízkých bloků domů) je zničeno výbuchem (ne nepodobných výbuchu atomovky). Hlavní podezřelý je Eddie a spolu s kolegyní Lily (Rachel Weisz) musí utíkat - nejen před policií, ale hlavně proti pravým pachatelům. Ale Eddie má v ruce jednu důležitou věc - tajné frekvence k onomu vynálezu, po kterých všichni touží ... Ač tento film nedosáhl nijak velké popularity, mě se prostě líbí. Určitě má vše, co má správný akčńák mít, dostatečné množství výbuchů, honiček a střílení, jakožto i charizmatické hlavní hrdiny. Chemie mezi Reevesem a Weiszovou funguje dostatečně, a Morgan Freemen jako jeden z hlavních záporáků je taky skvělej (abych pravdu přiznal, Freemana jsem jako záporáka snad v jiném filmu neviděl - a i tady je jen takovej napůl). Naivita se filmu ale upřít nedá (samotný závěr je dost uhozenej), ale když se přimhouří všechny oči, tak je to určitě lepší průměr. ()

castor 

všechny recenze uživatele

To bylo asi tak. Andrew Davis si udělal jméno na atraktivních, řemeslně vybroušených a napínavých podívaných, v případě Uprchlíka i velmi inteligentních. V dalším kousku ale své kvality rozhodně nepotvrdil, vzal hlavně několikrát přepisovaný scénář a „komplikovaný“ děj bez ladu a skladu přetáhl na plátno. V akčních scénách neoriginální, herecky skrz naskrz průměrné!! ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Když je člověk nadaný, ať už vědec, fyzik nebo génius, který složí atomovku, má záruku, že pohodlný život nikdy neprožije. Půjdou mu všichni po krku a to z prostého důvodu. Takových vzdělaných bláznů je málo a tito vzdělaní blázni píší mnohdy dějiny lidstva. Jedním z nich je i Keanu Reeves alias Eddie Kasalivich. Jde po něm FBI, jde po něm Brian Cox, dokonce i sám kamarád Freeman není pravý přítel... Jenže Keanovi to v dlouhých vlasech jde a to sakra dobře, nedá se a bojuje do posledního dechu. Parádní svižný thriller, který je navíc obohacen o slušivý páreček Reeves a Weisz. 60% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Pre nepríjemnú kombináciu studeného vzduchu a vysokej rýchlosti sa herci pri natáčaní naháňačky vznášadla na ľade nezmohli na viac ako pár záberov denne. (Arsenal83)
  • Pred začiatkom natáčania sa Keanu Reeves zranil pri hokejovom zápase vo svojej rodnej Kanade. Zranil si oblasť krku a chrbta, čo mu spôsobilo priberanie na váhe, čo vysvetľuje jeho vzhľad vo filme. (Arsenal83)
  • Morgan Freeman sa posťažoval na počasie počas natáčania: "Pre každého to bolo ťažké, najmä pre mňa, pretože som tropický typ. No čo už, toto je Chicago v zime. Bol som chorý a ležal som štyri dni v posteli. Bolo to naozaj drsné." (Arsenal83)

Reklama

Reklama