Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co se přihodí s osmi bloky jižního Chicaga, když vědec Keanu objeví převratný způsob přeměny vody na energii, zatímco tajné spiklenecké organizace by se raději dále čachtaly v ropě? Ví Bůh… Davis chtěl tři roky po Uprchlíkovi vstoupit do téže řeky, ale chyběl mu inteligentní scénář a hlavně napětí, které by tady nenašel Samuel Gerard i s celým svým vyšetřovacím týmem ani po šesti týdnech intenzivního pátrání. Tak mě někdy při pohledu kolem sebe napadá, že kdyby byla zdrojem energie lidská blbost, tak by prehistorické rostliny a živočichové, s vědomím vlastní fosilní zbytečnosti v daleké budoucnosti, ztratili veškerou motivaci umřít.. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Podobné množství klíšé a patosu jsem snad naposled viděl v rádoby áčkovém filmu v Rambu III, ze kterého byla nejlepší hláška ta o modrém světýlku. (Co to je? Modré světýlko.. A co to dělá? Svítí modře). Tenhle megapropadák mne na sebe nalákal hlavně tím, že se stal megapropadákem a zajímalo mne zda oprávněně. Ano opravněné!!! Vůbec nechápu herce formátu Morgana Freemana, který po přečtení scénáře na něco takového přikývne. Akční scény jsou tak na hraně, že kdyby byly ještě o kousek dál, pod toto dílo se mohou rovnou podepsat bratři Zuckerové a další skvělá parodie na akční filmy by byla na světě... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak zase taká katastrofa to nebola. Davis dokáže vyslať uprchlíkov vždy na napínavú cestu, kde už niekedy neviete, kam ešte utiecť. Scenár je tejto schéme maximálne podriadený, takže nuda nikdy nehrozí. Reeves tu má nejaký divný účes, stále ma to iritovalo. Som sa nemohol ani kedy poriadne na Weizsku pozrieť. Najať lepšiu kaderníčku a mohlo to byť aj za štyri...:) ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Nevstoupíš dvakrát do stejného Chicaga. Všechno, co bylo na Uprchlíkovi brilantní (scénář, herecké výkony, režie), je v Řetězové reakci těžkopádné a nechtěně směšné. Za tristní pohled na moje složenky ohledně energií tvůrci nemohou. Ještěže Davis uzavřel svou filmografii solidními Záchranáři, jinak bych musel Uprchlíka považovat za nepochopitelnou anomálii v kariéře (pod)průměrného řemeslníka. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Obyčejný akční thriller s bezvadnou ústřední trojicí. Především Keanu Reeves mi zde byl po dlouhé době sympatický, zdejší nadšený podivín mi byl mnohem příjemnější než jeho typický akční hrdina. Oba jeho kolegové nijak nevynikají proti jejich ostatním rolím, takže sice nenadchnou, ale ani neurazí. A to samé se vlastně dá říct i o zbytku filmu. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Pôvodne bol obsadený aj Nick Offerman a natočil dve scény, avšak obe boli nakoniec vymazané. (Arsenal83)
  • Natáčení bylo přerušeno hasiči z důvodu nebezpečně nízkých teplot. Mrazy dosáhly až -44°C. (oje)
  • Pre nepríjemnú kombináciu studeného vzduchu a vysokej rýchlosti sa herci pri natáčaní naháňačky vznášadla na ľade nezmohli na viac ako pár záberov denne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama