Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

cross 

všechny recenze uživatele

Technické thrillery okořeněné spiknutím v nejvyšších kruzích mám ve velké oblibě. Tento je však pouze nepříliš povedenou směsicí vesměs trapné akce, s injekcí nelogických scének, rutinní hudbou a nepříliš originálním podáním. Nepopírám, koukat se na to dá, ale rozhodně mě film ničím nepřekvapil, ani neohromil. Kdyby to šlo, dal bych asi nejčistších **1/2! ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Když jsem byla děcko, připadal mi tenhle film nesmírně napínavý, dokonce i zábavný! Nevím čím to bylo, ale dnes mi přišel spíš docela nudný, a hlavně předvídatelný. Sice musím ocenit, v porovnání s filmy podobných žánrů z dnešních let, s jakou civilností byli ještě filmaři schopní pracovat, a že dokonce i obsazení a scénář jsou docela kvalitní. I tak ale, nic co by stálo za zapamatování. ()

Reklama

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Ziskavam pocit ze inokedy dobry Davis teraz tocil v chripke. Vsetko je to tak lacne bez vyzivy a dochodcovske. Beh akcia strelba, ciny a priam smiesne laboratorium. Trademarky s pochybujucou policiou o vine utecenca Reevesa tentokrat nefunguju tak napato. Freeman tomu nepomohol ani za mak lebo jeho postava sa snazi spapkat svoj vlastny chvost. Skor ako o akcnom thrillery sa bavme o thrillery, ktory vsak napatie buduje len ako splet nahod, ktore Reevesovi a Rachel praju ako Vsetci svati. (videne 10.11.2019, Jojplus archiv) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tři roky po svém megahitu Uprchlík se Davis nechal ukecat, aby podruhé vstoupil do stejné řeky a tentokrát komerčně vyhořel. Řetězová reakce je jen průměrný uprchlický thriller, který trpí tím, že scénář (i hudba) až moc opisuje od Uprchlíka a casting je sice opět hvězdný, ale nefunguje. Nahradit Forda mladým romantickým párem Reeves-Weisz nebyl papírově špatný nápad, ale reálně nemají co hrát a ani mezi nimi není výraznější chemie a Fred Ward jako jejich pronásledovatel působí karikaturně. Mě tedy nikdy moc nebavil ani Uprchlík, já jsem spíš na Crank, takže.... ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že musí dostávat Andrew Davis tak otřepané náměty. Jeho schopnosti totiž nejsou vůbec marné. Ve filmu Řetězová reakce dostává k ruce schopného Keanu Reevese a osvědčeného Morgana Freemana. Avšak ani trochu se mu nedostává nějaké nosné děkové linie a všechny "perličky" scénáristy už jsme viděli mockrát. Davis za konečný výsledek nenese vinu. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Pred začiatkom natáčania sa Keanu Reeves zranil pri hokejovom zápase vo svojej rodnej Kanade. Zranil si oblasť krku a chrbta, čo mu spôsobilo priberanie na váhe, čo vysvetľuje jeho vzhľad vo filme. (Arsenal83)
  • Pre nepríjemnú kombináciu studeného vzduchu a vysokej rýchlosti sa herci pri natáčaní naháňačky vznášadla na ľade nezmohli na viac ako pár záberov denne. (Arsenal83)
  • Masívna explózia, ktorú je vidieť na začiatku filmu, spôsobená nepodareným projektom studenej fúzie, bola natočená s miniatúrami so starou opustenou oceliarňou, ktorá pôsobila pre zábery ako interiér aj exteriér. (Arsenal83)

Reklama

Reklama