Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Nevstoupíš dvakrát do stejného Chicaga. Všechno, co bylo na Uprchlíkovi brilantní (scénář, herecké výkony, režie), je v Řetězové reakci těžkopádné a nechtěně směšné. Za tristní pohled na moje složenky ohledně energií tvůrci nemohou. Ještěže Davis uzavřel svou filmografii solidními Záchranáři, jinak bych musel Uprchlíka považovat za nepochopitelnou anomálii v kariéře (pod)průměrného řemeslníka. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ekoagitka na rovnakej inteligentnej urovni ako Aljaška v plameňoch. Jak to, ze v tychto ekofilmoch je zakazdym nejaky velky ekovybuch? Alebo ze by nebol az tak ekologicky? :-) Na to nechcem ani pomysliet. A najlepsie ak nebudete vôbec premyslat nad filmom. Radsej sa sustredte na akciu. No ale tej tu bohuzial tiez vela nieje. A ani ten megavybuch mi uz nepripadal tak cool ako pred rokmi. Jedine, co sa mi pacilo, bolo to blbnutie na zdvihnutom moste. Väcsinu filmu Reeves iba uteka jak keby si Davis myslel, ze stale toci Uprchlika. Chyba tu ale jak charizmaticky prenasledovatel T.L. Jones, tak aj nejake rafinovane spôsoby neustalych unikov na poslednu chvilu a napinave patranie po pravom pachatelovi. Postavy su napisane tiez mizerne. O Reevesovej postave sa nedozvieme vôbec nic, Weiszova parkrat uroni slzu pri pomysleni v akom filme sa ocitla. Chemia medzi nimi logicky ziadna nie je a Freeman čumí jak vyjaveny v zmätení z toho, ci ma hrat kladasa alebo zaporaka. Inak povedane, ani solidny rutiner Davis z toho mizerneho scenara nedostal nic aspon trochu zaujimaveho a tak je film iba stratou casu. 2/10. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Konspiračně-útěkový thriller spíše průměrnějšího ražení s klasicky nezaměnitelnou devadesátkovou atmosférou, ovšem s banálním, avšak zbytečně nepřehledně podaným scénářem, haprujícím tempem a překvapivě i nic moc výkony jinak sympatických hvězd v hlavních rolích. Jestli mě ale něco zaujalo, tak to byla scéna s Eddiem a bezdomovcem, která nápadně připomíná známé fotky, kde podobným způsobem zabíjí volný čas i samotný Keanu Reeves. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Davis se možná snažil natočit třetího Uprchlíka, bohužel se mu to nepovedlo tak jako s Harrisonem Fordem. Na to, jakou hvězdnou sestavu dostal k dispozici, tak se pánové a dáma moc nepředvedli a jejich party by zahrál kdokoli jiný. Každá herecká osobnost holt nemůže hrát jen a pouze v kvalitních snímcích, z něčeho žít musejí. Toto je ukázkový příklad slabšího kusu pro všechny zúčastněné. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves se svojí hřívou dodává spolu s hláškama a přímočarym příběhem snímku ten správnej punc oldschoolu. Morgan Freeman si zase užívá svojí roli inteligenttního a tajemnýho chlápka. Jinak se objeví i nějaká lepší akce (mohlo by jí však být víc). Jen mi teda přišlo až zarážející, jak Kasalivichovi všechno, co si naplánoval, do puntiku vyšlo. To už je sice neodmyslitelnym koloritem danýho žánru, ale v tomhle případě už byly náhody a hromady štěstíčka až neuvěřitelný. Průměrná, ale nakonec i vcelku fajn žánrová podivaná. PS: Je trochu úsměvný, že jde s takovymhle námětem o hollywoodskou produkci. Jsem totiž přesvědčenej, že už Amíkům pár dobře zaplacenejch přelomovejch patentů na výrobu energie nebo náhradu nafty leží v šuplíku. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Medzi komparzistami vo filme bola vtedajšia poslankyňa Poslaneckej snemovne USA (neskôr senátorka USA) Tammy Baldwin. (Arsenal83)
  • Masívna explózia, ktorú je vidieť na začiatku filmu, spôsobená nepodareným projektom studenej fúzie, bola natočená s miniatúrami so starou opustenou oceliarňou, ktorá pôsobila pre zábery ako interiér aj exteriér. (Arsenal83)
  • Morgan Freeman sa posťažoval na počasie počas natáčania: "Pre každého to bolo ťažké, najmä pre mňa, pretože som tropický typ. No čo už, toto je Chicago v zime. Bol som chorý a ležal som štyri dni v posteli. Bolo to naozaj drsné." (Arsenal83)

Reklama

Reklama