Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Andrew Davis bol po Uprchlíkovi (1993) určite žiadaným zbožím a dostal tak k ruke viac než zaujímavé ústredné herecké trio. Morgan Freeman bol na absolútnom vrchole. Mal za sebou Vykoupení z věznice Shawshank a Sedm. Na Rachel Weisz síce múmia len čakala, ale na to sa krása nepýta. Keanu Reeves bol už zavedenou značkou. Mal na konte Bod zlomu, Drákulu a Nebezpečnú rychlost. A čo z toho vzniklo? Zlepenec všetkého a ničoho. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Takový ten naivně ekologicky angažovaný akčňák, kterými Hollywood 90. let "řešil" ničení a znečišťování planety. Keanu Reeves tu toho naběhal víc než Kanenisa Bekele, nicméně většina rutinních "uprchlických" scén akorát zdržovala relativně zajímavý příběh (se skvělým Morganem Freemanem) a zapamatováníhodných momentů příliš nepřinesla (s výjimkou úniku vrtulovým člunem po ledu). 50 % ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Řetěžová reakce mě kdysi vůbec nebavila. A bohužel v mých očích sebou stáhla dolů i Rívse. Dneska už na film koukám trošku smířlivěji. Ano, je zde úvodní výbuch, pak nějaké naháněčky (Keanu velmi špatně běhá) a závěrečné finále z ranku Austina Powerse nebo Bondovek. Trošku mě znejišťovala role, kterou zde hraje Morgan Freeman. O jeho postavě nevím co si vlastně myslet. Je to někdo kdo se stará o nějaké vyšší blaho a platí jej přímo prezident? O veledílo se rozhodně nejedná. 55% hlavně díky dobrému castingu. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves se svojí hřívou dodává spolu s hláškama a přímočarym příběhem snímku ten správnej punc oldschoolu. Morgan Freeman si zase užívá svojí roli inteligenttního a tajemnýho chlápka. Jinak se objeví i nějaká lepší akce (mohlo by jí však být víc). Jen mi teda přišlo až zarážející, jak Kasalivichovi všechno, co si naplánoval, do puntiku vyšlo. To už je sice neodmyslitelnym koloritem danýho žánru, ale v tomhle případě už byly náhody a hromady štěstíčka až neuvěřitelný. Průměrná, ale nakonec i vcelku fajn žánrová podivaná. PS: Je trochu úsměvný, že jde s takovymhle námětem o hollywoodskou produkci. Jsem totiž přesvědčenej, že už Amíkům pár dobře zaplacenejch přelomovejch patentů na výrobu energie nebo náhradu nafty leží v šuplíku. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Všetci máme aspoň jeden film, ktorý sa páči iba nám a nikomu inému. Tým mojím je prepadák Chain Reaction. Nie že by v ňom herci odviedli svetoborné výkony alebo že by bol námet originálny, ale jeho prekombinovaná thrillerová zápletka, ovešaná brilantnými akčnými scénami, je inteligentne napísaná a svižne nakrútená - jej 106 minút odsýpa od prvej do poslednej minúty. Keanu Reevesovi to ako dlhovlasému, krivo obvinenému vedcovi na úteku sekne, Rachel Weisz je prirodzene krásna a sympatická a Morgan Freeman je ideálnym mocným, za nitky ťahajúcim mužom v pozadí. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Hlavné časti filmu boli natočené v Chicagu a okolí v štáte Illinois od 8.1 do 13.4.1996. (Arsenal83)
  • Pred začiatkom natáčania sa Keanu Reeves zranil pri hokejovom zápase vo svojej rodnej Kanade. Zranil si oblasť krku a chrbta, čo mu spôsobilo priberanie na váhe, čo vysvetľuje jeho vzhľad vo filme. (Arsenal83)
  • Natáčení bylo přerušeno hasiči z důvodu nebezpečně nízkých teplot. Mrazy dosáhly až -44°C. (oje)

Reklama

Reklama