Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (546)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem čekal az Statham někoho zmlátí (jak to u něj bývá dobrým zvykem) a byl jsem nadšený. Ne jednoho, ale zmlátil hned 2 důchodce o holi co se mu postavili. Teda to byla ta nejkomičtější (neúmyslně) akční scéna s tímto bojovým hrdinou, jakou jsem kdy viděl. Zbytek filmu průměrná loupežničina, kdy hlavní hrdina vystupuje jako plešatý mrňous. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jason Statham po delší době v roli, kde nikoho nezmlátí ani nezastřelí (no dobrá, párkrát si kopne a hodí cihlou) a je to příjemná změna. Role bankovního lupiče mu sedí a ke všemu mu stačí jen nasraný výraz a pár úsměvů. Zbytek osazenstva je jen do počtu (počítám i Saffron Burrows) a jediným kdo stojí za zmínku je Roger Donaldson, který se opět po V zajetí rychlosti ukazuje v tom nejlepším světle. Krásně dokázal prolnout klasické heist schéma a následnou "naháněčku" lupičů ještě většími badass kriminálníky - čti politiky. Oddychový výlet do sedmdesátých let zašpiněného Londýna, okořeněný Ritchieovskou atmosférou dovedenou do vypiplaného originálu, kterou Guy Ritchie může poslední dobou závidět (RocknRollu jsem ještě neviděl). Já byl spokojen a dle mého jde o nejlepší zlodějský film několika posledních let. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Príjemná oldschoolovka na jedno pozretie. Statham po dlhom čase v uveriteľnom príbehu skúseného remeselníka Donaldsona opäť dokazuje že charizmy má na rozdávanie i v skutočnom príbehu, ktorý síce nie je ničím výnimočný ale spoľahlivo pobaví hlavne keď sa príde na to čo sa týmto amatérom podarilo dokázať :-D. Takéto skutočné príbehy by sa proste mali točiť častejšie. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Určite jeden z tých lepších Stathamových filmov, v ktorom musí viac hrať ako lámať kosti. R. Donaldson je predsa len ostrieľanejší režisér ako väčšina na akých Statham počas kariéry natrafí, takže na výsledku je to vidieť. K najlepším momentom patrí kopanie tunela do banky a aby to nabudúce išlo hladšie, tak do vysielačky netreba veľmi kecať...70%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sympatické lupičské retro podle skutečné události, zajímavé nikoli provedením loupeže ("prosté" vykopání tunelu do banky, ovšem zajímavě komplikované), která proběhne už v druhé čtvrtině filmu, ale tím, co loupež rozpoutá. Kořist totiž nezahrnuje jen peníze a zlato, ale taky kupu kompromitujících materiálů hned tří stran - královské rodiny, politiků a krále porna. Až se nechce věřit, že se to vše sešlo v jedné nenápadné bance... Do klasické hry na lupiče a četníky se tak kromě hodných a zlých gangsterů a (ne)úplatných policajtů zamíchají ještě tajné služby nebo černošští extremisté... a pár postav skončí dost drsně. Hrdinové jsou patřičně sympatičtí, děj slušně zamotaný, přitom svižný a napínavý a Statham ve středu toho všeho to spolehlivě táhne. A nádherná Saffron Burows je ideální femme fatale. 70%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Cameo si strihol spevák skupiny The Rolling Stones Mick Jagger ako zamestnanec banky. (m.a.t.o.)
  • K bankovní loupeži v londýnské bance Lloyds Bank v ulici Baker Street skutečně došlo v září 1971. Stejně tak je skutečností, že radioamatér tehdy náhodně zachytil vysílačkovou komunikaci lupičů a předal informaci policii, která ji ale nedokázala včas vytěžit. Pravdou je i to, že se případ údajně po několika dnech poněkud vytratil ze stránek novin a pachatelé přepadení dodnes nebyli odhaleni. Vše ostatní ve filmu je ale čirá spekulace. (curfew77)
  • Hodinky, které Terry Leather (Jason Statham) ve filmu nosí, jsou značky Tag Heuer, model Monaco. (kwaicheng)

Reklama

Reklama