Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (547)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Dick Clement, Ian La Frenais .. Perfektní, jednoduchá sedmdesátková jednohubka. Výborná herecká sestava, kterou Jason Statham nezastiňuje, ale týmově doplňuje - to už spíše dlouhonohá Saffron Burrows vyčnívá, ale kdo by jí to měl za zlé ;-). Zajímavý příběh (zakládající se na skutečné události a skutečném politickém podtextu), který dělá z všední bankovní loupeže nevšední podívanou. Vizuálně má film šmrnc, pečlivou patinu, atmosféru a stylová hudba (J. Peter Robinson) si prakticky nedá pauzu po necelé dvě hodiny děje, který uteče jako voda. Chutné krimi retro. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najlepší film, v akom Jason Statham v posledných (mnohých) rokoch hral. Ba dokonca aj naozaj hral. Výborne napísaná aj natočená, svižná, a najmä zručne vygradovaná záležitosť. V okamihu, keď už sa zdá, že to stratí dych, začne to mať omnoho väčšie gule, tvorcovia výrazne pritvrdia a záver je doslova strhujúci. Bavilo ma to tak veľmi, že som chvíľu rozmýšľal o piatich hviezdičkách. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pořádně napínavá, poctivě drsná a pěkně stylová zlodějská retrojízda si kupodivu bankovní loupež odbude hned v první polovině a poté sledujeme její následky pro všechny zúčastněné. Kdyby místo elektronického /byť velice dobrého/ soundtracku sedmdesátkové obrázky doprovázela i nějaká pořádně našláplá dobová hudba, od pětky by mě neodradilo nic. Statham je samozřejmě boží. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak to byla filmově opravdu čistá práce. Vyloupení banky je jen asi tak třetina filmu a zbytek je mnohem zábavnější dostávání se z průseru. Jelikož v bance mělo uloženo choulostivé materiály mnoho gangsterů a papalášů. Rozjede se hrozně napínavá, londýnsky špinavě drsná detektivka trochu ve stylu Guye Ritchieho, ale oldschoolovější a bez komickejch momentů. Jason Statham je skvěle charismatickej, ale ne zbytečně namachrovanej a Saffron Burrows je ztělesněním pojmu femme fatale. Zbytek herců je oproti nim v pozadí, snad jen David Suchet se vám ještě vryje do paměti svým povědomým obličejem. Rozhodně to nenudí a je to Stathamův nejserióznější film od dob Podfu(c)ku. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Poctivá sedmdesátka z časů kotlet, zvonáčů a drsných týpků. Ošuntělý britský feeling, bourák Jason a sexbomba Saffron ve filmu, který sice jede tak nějak na neutrál, ale rozhodně z kopce, takže cestou nabírá rychlost a nakonec dožene i největší heist klasiky. Rozhodně stojí za pokus, už jen proto, že díky té stylizaci a poctivé filmařině si budete vážně připadat jako byste se vrátili v čase. Na Ritchieho klasiky sice zkušený rutinér Donaldson nesáhnul, ale i po kladných recenzích jsem to čekal trochu slabší. Za tenhle artikl se londýnská galérka rozhodně stydět nemusí. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Scény odehrávající se v metru se natáčely ve stanici Aldwych station, protože skutečná Tottenham Court Road station byla v osmdesátých letech přebudována. (ČSFD)
  • Cameo si strihol spevák skupiny The Rolling Stones Mick Jagger ako zamestnanec banky. (m.a.t.o.)
  • K bankovní loupeži v londýnské bance Lloyds Bank v ulici Baker Street skutečně došlo v září 1971. Stejně tak je skutečností, že radioamatér tehdy náhodně zachytil vysílačkovou komunikaci lupičů a předal informaci policii, která ji ale nedokázala včas vytěžit. Pravdou je i to, že se případ údajně po několika dnech poněkud vytratil ze stránek novin a pachatelé přepadení dodnes nebyli odhaleni. Vše ostatní ve filmu je ale čirá spekulace. (curfew77)

Reklama

Reklama