Reklama

Reklama

Vexille 2077

  • Japonsko Vexille: 2077 Nihon sakoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2077. Uběhlo 10 let od doby, kdy se Japonsko rozhodlo opustit řady OSN. Celý ostrov je nyní obklopen ultramagnetickým polem, které brání vstupu do země. Špionážní služba USA náhle získává znepokojivou informaci, že Japonsko pracuje na ultimátní zbrani, jenž může představovat smrtelnou hrozbu pro celý svět. Je rozhodnuto vyslat k průzkumu zvláštní vojenskou jednotku SWORD, které velí dívka jménem VEXILLE a její milenec LEON. Členové SWORDu se vydávají za splněním úkolu na nebezpečnou misi do neznáma... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

depony 

všechny recenze uživatele

Animace podobná jako u Appleseedu. Tak trochu kyberpunkový snímek, který má i morální podtext na závěr. Není to klasické anime, ale má to své zajímavé postavení, nepříliš snadno specifikovatelné. Můj zájem a obdiv sklidila skvěle vybraná hudba a existence bytostí "Jagů". Sice to vypadalo jako píseční červy z Duny, ale nevidím v tom nic proti ničemu. Líbilo se. ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Bože, tá galéria vyzerá úžasne. Veľmi som sa tešil na túto snímku. Milujem tento štýl animácie a aj snímky z budúcnosti, práve okolo roku 2070. A práve preto som sa asi tešil viac, než som mal. Vôbec som sa do toho nedostal. Japonský animovaný sci-fi snímok s radom adrenalínových akčných sekvencií pracuje s typickou vedeckou otázkou, na koľko sa ľudia odlišujú od strojov. V popredí filmu však stojí jeho dokonalé technologické vyhotovenie, ktoré spája klasický kresbový štýl japonských komiksov, poťažmo animovaných filmov a seriálov s počítačovou technológiou. Tunajšie postavy tak majú telá vytvorená ako 3D modely, ale na nich sú textúry pripomínajúce klasickú kresbu. Réžie sa ujal Fumihiko Sori, ktorý svojimi filmami posúva hranice špeciálnych efektov a počítačovej grafiky. ()

Reklama

Ripley 

všechny recenze uživatele

Po filmu Casshern jsem se bál skouknou další japonské sci-fi,ale byl jsem příjemně překvapen.Děj je ucelený,ikdyž jednoduchý,ale žádný guláš jako u již zmíněného Casshern.Akce je cool a animace je okouzlující.Není to sice realistická animace ala Final Fantasy(spíše to připomíná evropskou Renesanci),ale i tak jsem nemohl od obrazovky odtrhnout oči. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tak dokonalé grafické spracovanie a jedinečný soundtrack boli použité vo filme s tak slabým príbehom. Ten totiž značne zaostával, síce sa snaží byť veľmi jedinečný a originálny ale v podstate nič nové a prevratné neprináša. Ja už len čakám, kedy s podobným formátom prídu aj z americkej strany, pochlapia sa a natočia viac, než len ďalší sladký animák. 75%. ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

USA-friendly anime. Připomíná vůbec japonskou provenienci? Těžkopádnost, patetický patriotismus. Dlouhé nic neříkající akční scény. Střih a záběry a lá hraný film. Ale hlavně logické chyby, plochá psychologie postav, nedostatečně fundovaný příběh na způsob amerického katastrofického filmu. Ten film mne dost zklamal. Škoda toho fikčního světa. Japonci dobývají americký kontinent ... je to tak "hezky" animovaný až to zavání pixarovinou a američani spasili svět ... Jediným světlým bodem po mne byly jagy, které mi připomněly nápaditý svět japonských duchů. Základním principem plánu sice bylo to, že mohly žrát jen malé kovové kusy (lana) a dovršením je to, že mohou rozežírat i kompaktní stavby (obě varianty v daném fikčním světě nemohou koexistovat), ale co už ... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Na soundtracku sa podieľal Paul Oakendolf, ktorý pracoval aj na soundtracku k Matrix Reloaded. (pugs)
  • Cena za nejlepší animovaný film - 2008 Philadelphia film festival. (ČSFD)

Reklama

Reklama