Reklama

Reklama

Chcete, aby z vaší dcery nevyrostla fňukna, která se při sebemenším problému sesype? Pošlete ji do školy St. Trinian’s! Tam vládne anarchie a mladé slečny musí mít pořádně ostré lokty, aby přežily svérázné metody svých profesorů a ulítlé nápady spolužaček. Jenže škola je právě před krachem, protože ředitelka tohoto podivného institutu si s ničím moc neláme hlavu, a to ani s upomínkami od banky, kterých už má pěknou hromádku. Takže je třeba vymyslet plán. Velmi chytrý plán, který škole vynese pořádný balík peněz. Co takhle ukrást obraz? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (129)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nablblé, ale i zábavné. Podkresovou písničku pod titulky "Love is in the air zpívají Ruperet Everett a Colin Firth... Pes Darcy se jmenuje stejně jako Firthova postava v Deníku Bridget Jonesové (a tam si ji zase autorka vypůjčila z Pýchy a předsudku, na kteréžto dílo pro změnu zazní otázka v soutěži...) Prostě Britové si utahují ze svého školského systému, dělali to Monty Pythoni, Rowan Atkinson a děje se to znovu, jen v moderním (Emo)kabátě. BTW, jak jsem se dočetl, tento film je vlastně remakem série filmů z padesátých let, které zase staví na komiksech... Zajímalo by mě, jaké byly ty filmy z padesátých let, asi si je taky pokusím sehnat.... ()

kymberelyJ 

všechny recenze uživatele

Film se mi moc líbil. Je to takový černý humor alá Adamsova rodina.Hlavní hrdinky, studentky dívčí školy St. Trinian's, jsou svým chováním odpudivé, ale postupem času si získají divákovo srdce, a tak ten nakonec s napětím doufá, že se jim jejich plán, ukrást cenný obraz "Dívky s perlou", který je umístěn v Britské Národním muzeu, vydaří (přestože ví že je to nemorální..). ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tento film hodnotím z pohledu komedie - proto ty 4 hvězdičky, jelikož jsem se u něj příjemně pobavila a hlavně úplně jiným způsobem než u jiných podobných komedií. Zajímavostí zde hlavně bylo, že to vypadalo rozhodně autentičtěji než u jiných podobných snímků, kde jsou hlavně zamilované školačky a nějací nádherní studenti, do kterých se dříve či později zamilují. To zde ani nečekejte. Neobvykle skvěle podané prostředí školy a přišlo mi, že si režisér a kolektiv dělali srandu opravdu ze všeho :D Příjemně jsem se pobavila :D ()

WillyMarks 

všechny recenze uživatele

Gemma Arterton krásná a skvělá jako obvykle, Colin Firth plný elánu a schválně kdo poznal královnu z rodu Lannisterů Lenu Headey? No to bylo zajímavé, ujeté a trapné. Anglický humor moc na inteligenci v tomto snímku nepobral nicméně závěr byl místy i docela vtipný. Hudba ušla a příběh "školy" zajímavý, jinak to bylo hrozný. 30% ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Proč Britové narozdíl od Amíků umí udělat totálně ujetou komedii pro teenagery tak, že se na ní dá koukat a ještě se u toho pobavit? Tohle je prostě tak šíleně blbý, ulítlý, pitomý, a jánevímcoještě, že dávám za 4*:)). Nejde tu ani tak o děj, ale spíš o ten anglický humor a detaily chování jednotlivých postav. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Postava Camilly Fritton (Rupert Everett) je parodií na Camillu, vévodkyni z Cornwallu, a to jak v rámci oblečení, tak manýrismu. (Stanislaus)
  • Emo studentku si zahrála britská zpěvačka Paloma Faith. (dancingclown)
  • Scéna, ve které je Geoffrey (Colin Firth) vyhozen z okna při své první inspekci a následně kráčí na hřiště v mokré košili a se sakem přes rameno, je přímým odkazem na minisérii Pýcha a předsudek (od r. 1995), ve které se objevila prakticky stejná scéna a rovněž s Firthem. (Stanislaus)

Reklama

Reklama