Reklama

Reklama

Ong bak 2: Pomsta

  • Thajsko Ong Bak 2 (více)
Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

Thajsko, 15. století, království Ayutthaya. K moci se přes mrtvoly dostává jeden z generálů a tak se vysoce postavený aristokrat, který se snaží generála zastavit, rozhodne poslat sveho syna Tinga (Tony Jaa) do bezpečí pryč z království. Ale i tam ho přisluhovači generála najdou a Tinga při utěku zajmou otrokáři. Díky své odvaze a odhodlanosti k boji zapůsobí na skupinu bojovníku, kteří přišli otrokáře odstranit a ti ho vezmou mezi sebe. Ting začíná trénovat bojová umění a brzy se pouští na cestu pomsty, která bude krvavá a plná mrtvol... (Devun)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (232)

Expendable 

všechny recenze uživatele

Film, který vyniká skvělou choreografií, nebo spíš šikovností Tonyho Jaa a krásnou výtvarnou stránkou. Dát Ong-baka do minulosti byl skvělý nápad, boje s kopíma, proti krokodýlům a ninžům, kteří padají z nebe. Film má skvělý příběh, který je zpracovaný do hloubky. O malém chlapci, kterého zachrání piráti, o tom jak u nich vyroste a naučí se bojovat. Konec filmu má nejvíc skvělé akce, kde Jaa vyřídí víc bojovníků za pomoci slona. Film bohužel končí smutně, ale to dodává na kvalitě snímku.100% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa dovršil svou cíleně budovanou image „thajského Bruce Leeho“ a vytvořil dílo, které už mistr bojových umění sám nedokázal finalizovat. "Ong bak 2:Pomsta" je Jaaova „Game of Death (ve smyslu původního Leeho konceptu, nikoli dehonestujícího paskvilu Hra smrti splácaného po mistrově smrti). Zatímco konkurenční thajské bojové filmy se zaměřují na absurdní zápletky a prvoplánové oslovování diváků, Jaa vytvořil dílo, které atrakci soubojů pojímá sofistikovaně a důsledně. Ong bak 2: Pomsta představuje díky skloubení kontaktní choreografie a intenzivně fyzického stylu nový vrchol v rámci svého žánru. ___ Více v recenzi na Rejže.cz. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Ještě před závěrečnou akcí jsem si říkal: "Tři hvězdy a víc ani ťuk", ale posledních 20 minut jsem sledoval doslova s otevřenou pusou. Ong bak 2 zčásti vzdává poctu klasickým čínským bojovým filmům a ve zbytku povyšuje atraktivitu bojových scén na maximum. Obsah je podřízen formě a forma je podřízena stylu. Stylu efektního bojového umění, extrémní akrobacie, úžasné obratnosti a celkové ladnosti pohybů. Občas nejsou některé kousky ani tak účelné, jak jednoduše divácky efektní. Vše je navíc docela přehledné, bez přílišného střihu, je vidět, že protagonisti skutečně umí. Opět jen škoda toho nezvládnutého a nezajímavého děje, jenž tak tak drží scény pohromadě a zejména jehož emocionální momenty opravdu nefungují. 7/10 ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa, alá rozlámejkostikaždémukdotipřijdepodruky podruhééé! :-) Tentokráte v hávu historickém a jelikož měl Tony z předchozího dílu nějaké ty modřiny, ukáže nám, že to umí i se zbraněmi. Zasazení děje do doby před několika staletími s sebou nese další zásadní změny a těmi jsou kulturní vložky, kdy se dovídáme něco málo o zvycích království Ayutthaya, a také přibylo na mystičnosti, tajemnosti a celkově je "dvojka" o něco drsnější. Tady musím podotknout, že magičnost a osobitost postav jsou opravdu úžasné, jenže na pobíhání po ulicích velkoměsta to prostě nemá. :-) Ta jednička je prostě lepší... :-) 78% ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Kdyz to vezme od zacatku tak vlastne tento film nema s Ong Bak nic spolecneho. Neb se odehrava v jine dobe a Tony Jaa hraje jinou postavu. Dejove je to trosku rozpacite ale co se vizualu a souboju tyce jsou na vysoke urovni. Cely vizual je ponoren do temnych barev a tento ''Dirty style'' dela dle me bitky jeste zajimavejsi a je radost se na ne koukat. Takze pokud se prenesete pres urcite peripetie dostane se vam celkem solidni odechovka s otevrenym koncem. 70% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Když Ting (Tony Jaa) zápasí s mužem s copem, tak na konci zápasu, po dopadu na zem, se pod mužem pohne zem. (Duoscop)
  • Scénář je založen na nízkorozpočtovém akčním filmu Ai Noom Saraphad Phid (Man of a Thousand Poisons), který spolu natočili Tony Jaa a Panna Rittikrai někdy v devadesátých letech. Ten se však nikdy nedočkal zveřejnění, protože po té, co tvůrci odeslali natočený materiál do laboratoře k vyvolání, dozvěděli se, že je expirací zničený a nic se z něj již nedá zachránit. (Raztubyl)
  • Pro potřeby natáčení byla za 25 milionů bahtů postavena replika starověkého khmerského chrámu nazvaného „Prasart Nagara“. (Raztubyl)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama