Reklama

Reklama

Arn

  • Švédsko Arn - Tempelriddaren (více)
Švédsko / Velká Británie / Dánsko / Norsko / Finsko / Německo / Maroko, 2007, 138 min (Director's Cut: 139 min)

Zatím nejdražší švédský koprodukční film se odehrává v době křižáckých válek, kdy výkvět evropského rytířstva - ale i mocichtiví chudí šlechtici - táhnou do Svaté země, kterou chtějí osvobodit od muslimů. Děj je zasazen do poloviny 12. století a hrdinou je Arn, který kvůli nešťastné lásce k Cecilli, která je zavřena do kláštera, táhne jako mladý rytíř - templář na Jeruzalém. Velkolepé exteriéry jsou točené ve Švédsku, Skotsku a Maroku... (Film+)

(více)

Recenze (268)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Bergmanovy časy už jsou bohužel dávno pryč. Hollywoodsky natočená pohádkově laděná vyprávěnka o velké lásce má prý drahou výpravu, ale poznat to příliš není. Jedna solidní bojová scéna to všeobecné patetično nesmaže. Navíc si představitel hlavní role zapomněl doma charisma, takže mezi zbytkem úctyhodných herců vypadá jako hodně chudá příbuzná. ()

Wladi.mir 

všechny recenze uživatele

No tak nevím, řekl bych že něco podobného jsem videl již před 2 lety s Orlandem Bloomem. A Království nebeské na severský způsob mě teda moc neuchvátil, spíše vůbec. Přesto jde poměrně dobře udělaný film, který si vzal námět Kralovství nebeského a dal tam nějaké ty změny, aby se neřeklo. Sečteno podtrženo ** nemusím koukat na film, který jsem již viděl a navíc otřesná hudba. Prostě klasická německá tvorba. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Vynikající film a konečně není americké produkce. Jediný mínus celého filmu jsou velmi slabé dialogy, ale jinak mi výborně sedl. Ještě další věc doplním, že nedoporučuji český dabing, protože je hrozně otravný a špatně nadabovaný. Určitě se vyplatí spíše originál, i když se ve filmu moc nehovoří.. 7/10 = 75% ()

kalap 

všechny recenze uživatele

No mne osobne utkvela zimomriava zvrátenosť cirkvi svätej , ktorá za to , že bez jej súhlasu sa dvaja mladí ľudia z čistou láskou pomilujú prichádza trest. Dievča 20 rokov tvrdej basy v klaštore pod dozorom bacharky v podobe matky predstavenej a madý muž zato , že zasial život bez ich súhlasu musí zabíjaním zobrať životy neveriacim vo svätej zemi a ked ich už má na konte pár stoviek dostáva súhlas , aby sa naostro miloval so svojou blížnou. Osobne sa mne najviac páčil kultivovaný Saladin , po ktorom sú pomenované záhrady v Izraeli. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová, komorní verze Království nebeského bez pacifistických myšlenek, Riddleyho Scotta, Liama Neesona a Orlando Blooma. Vše v ní vypadá názorně, epický rozsah je zastoupen čtyřmi, pěti lokacemi, saladinovo vojsko čítá odhadem sta mužů, scénář není právě oscarový výtvor, ani postavy příliš nezaujmou, nepočítaje sympatického týpka z Říma. Přeze všechny vyjmenované nedostatky mi byl Arn svým způsobem velmi sympatický a ráda se podívám i na plánovaný druhý díl, kdy si na konci Arn s Cecilií konečně padnou do náručí. (Alespoň předpokládám...) ()

Galerie (440)

Zajímavosti (13)

  • Exteriéry sa natáčali v juhozápadnej švédskej provincii Västergötland, ale aj v Maroku a Škótsku. (Smok)
  • Rozpočet bol 210 mil. SEK (švédskych korún), čo je asi 30 mil $. (Smok)
  • Spolufinancovať projekt sa teda nakoniec podujala konkurenčná TV4. (Smok)

Reklama

Reklama