Reklama

Reklama

Arn

  • Švédsko Arn - Tempelriddaren (více)
Švédsko / Velká Británie / Dánsko / Norsko / Finsko / Německo / Maroko, 2007, 138 min (Director's Cut: 139 min)

Zatím nejdražší švédský koprodukční film se odehrává v době křižáckých válek, kdy výkvět evropského rytířstva - ale i mocichtiví chudí šlechtici - táhnou do Svaté země, kterou chtějí osvobodit od muslimů. Děj je zasazen do poloviny 12. století a hrdinou je Arn, který kvůli nešťastné lásce k Cecilli, která je zavřena do kláštera, táhne jako mladý rytíř - templář na Jeruzalém. Velkolepé exteriéry jsou točené ve Švédsku, Skotsku a Maroku... (Film+)

(více)

Recenze (269)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já jen doufám, že se hollywoodští matlalové dívali, jak se dělá historickej film. V tomhle bylo všechno - silnej příběh, láska, nenávist, válka.........prostě skvělý. Perfektně tam bylo ukázaný, jak fungovala hiearchie na severu, kde se i král musel podrobit rozhodnutí thingu a mocenskej boj mezi rody Erik a Sverker. A samozřejmě potěšila i poměrně historická přesnost. včetně jména velmistra Templářů de Torogeho a i intermezzo jeho nástupce Gérarda de Ridefort milovníky historie potěší. Jen si nejsem jist, co to tam mělo bejt za zásadní bitvu - pravděpdobně to byla bitva u Montgisardu a tý velel malomocnej Balduin IV., ale to je nepodstatný. Už se třesu na druhej díl. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vynikající podívaná, téměř pětihvězdičková záležitost, kterou jsem si fakt užil. Arn je překvapení. Herci jsou výborní, exteriéry úžasné, postavy nesmírně sympatické a skvěle napsané a ta milostná linka mě překvapivě bavila možná o něco víc, než ta dobyvačná. Obě linky jsou fakt super, je to nesmírně dobře natočené a opravdu kvalitní. Výtečná dobrodružná podívaná, se strhujícím příběhem, který nenabízí ani jedinou chvíli nudy a z templářských filmů je pravděpodobně tím nejlepším. Opravdový klenot, který je poctivý, štědrý rozpočet je na něm vidět a kvalitou předčí kde co. Sofia Helin je skvělá a linka z kláštera super. 87%. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Do dokonalého Království Nebeského to má daleko předaleko, ale stejně je to fakt slušnej film. Nenudil jsem se ani chviličku a ten příběh mě opravdu zajímal. Žeru tu dobu křížovejch výprav, i když zde hrají spíše druhé housle. Přesto mě bavila i linie v domovině a na druhý díl se těším. Herci jsou parádní. Líbilo se mi, že hlavní hrdina není celej film masér ale podstatnou část stopáže čumí, jak puk. V části, kdy se zamiluje pak vypadá trochu jak Barney Stinson. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Docela dlouho jsem váhala, zda to budou dvě, nebo tři hvězdy... Nakonec je to nižší hodnocení. Příběh se zbytečně táhnul, některé scény mi přišly postradatelné (třeba ta s useknutou rukou - tedy pokud nebude mít nějaký hluboký význam v pokračovaní - ale to už možná nezjistím). Na druhou stranu jsem vůbec nepochopila, proč považovali Arna a Knuta za nejlepší přátele, když se viděli asi deset minut jako malé děti a pak Knut zmizel do Norska.... To byla naopak příliš velká zkratka.... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Vynikající film a konečně není americké produkce. Jediný mínus celého filmu jsou velmi slabé dialogy, ale jinak mi výborně sedl. Ještě další věc doplním, že nedoporučuji český dabing, protože je hrozně otravný a špatně nadabovaný. Určitě se vyplatí spíše originál, i když se ve filmu moc nehovoří.. 7/10 = 75% ()

Galerie (440)

Zajímavosti (13)

  • Rozpočet bol 210 mil. SEK (švédskych korún), čo je asi 30 mil $. (Smok)
  • Keď Arnova matka zomrie, Arn (Joakim Nätterqvist) kráča pred kláštorom a vidí muža, ktorý cvičí s lukom. Z diaľky vidno, ako muž vystrelil svoj tretí šíp. Avšak, pri konci scény opäť vystrelí, opäť svoj tretí šíp. (Weezy22)
  • Vo filme sa hovorí najmenej siedmimi jazykmi: švédsky, dánsky, nórsky, anglicky, francúzsky, arabsky a latinsky. (Weezy22)

Reklama

Reklama