Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Don a Nadine jsou skvělý pár tanečníků, ale Nadine se rozhodne pro svou vlastní kariéru. Don tedy začne tančit s Hannah, první tanečnicí, která se mu namane. Úspěch na sebe nedá dlouho čekat a projeví o ně zájem show Ziegfeld Follies, ve které tančí i Nadine, a proto Don nabídku raději odmítne. S Hannah Don udržuje čiště obchodní vztah, i přestože je do ní zamilován, a je natolik přesvědčivý, že se Hannah domnívá, že je pro něj stále přednější Nadine. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejmilejších starohollywoodských muzikálů. Už jen kvůli Fredovi a Judy, kteří jsou dnes legendami. Jako obvykle (u Fredových filmů - kterých mám nakoukáno HODNĚ) jsem se těšila na každé taneční číslo a dočkala jsem se opět mistrovského umění pana Astaira, samozřejmě i půvabné Judy, překrásných melodií a skvělého pohodového humoru. Za písně a tance - překrásné ''It Only Happens When I Dance With You'', ''Drum Crazy'', ''Steppin' Out With My Baby'',..taky mě dost pobavila výuka tance - Miss Brown, what idiot ever told you you were a dancer? You did. :) Nádhera! http://www.youtube.com/watch?v=zqDTTXStzhA http://www.youtube.com/watch?v=8gpBuIyN7zE&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=PGnA92OoOZQ&feature=related ()

classic 

všechny recenze uživatele

Fred Astaire patrí medzi najlepších tanečníkov a spevákov všetkých čias,a k tomu Judy Garland,na ktorú je výnimočný pohľad,lebo ovláda to čo aj Fred a oni dvaja sú perfektní.Hudba je taká excelentná,že zháňam soundtrack... Po skončení snímku stúpne človeku nálada a má chuť niečo prospešné urobiť,a tak píšem komentár... Zo začiatku tancuje s inou holkou,ale rozhodne sa pre tú,ktorá k nemu patrí odjakživa.Fred a Judy sú osobnosti dovtedy,pokiaľ film potrvá.Choreografia,čísla,spev a výprava proste paráda. ()

Reklama

LencaN 

všechny recenze uživatele

Nedokážu posoudit taneční um všech zúčastněných, ale ta choreografie mi nepřišla nic moc. Když to srovnám třeba s přibližně stejně starým Zpíváním dešti, tak je to úplně jiná kategorie. Tady mě žádné taneční číslo ani moc neoslovilo. Judy Garland mě jaksi iritovala a o Fredu Astairovi můžu říct, že nechápu pobláznění žen jeho osobou. Vždyť je podobný na nějakého skřeta, pro mě nesympatický, bohužel, nemůžu si pomoct. K tomu ten scénář, který neměl ani hlavu ani patu. No vlastně to bylo tak jednoduché, až se divím, že z toho šlo udělat film. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Nedá se svítit. Fred Astaire je sice kuní ksicht, ale tancuje jako ďábel. Judy Garland je otravná stejně jako v Čaroději ze země Oz, ale tentokrát to má vlastně v popisu role, takže to minimálně neruší. Už jsem se poučil, že u muzikálů z klasické hollywoodské éry nemá smysl všímat si příběhu a je lepší se soustředit jen na choreografii. A to, co Aster předvádí v dlouhých bezstřihových scénách se vymyká přírodním zákonům. Když sledujete jeho kroky pozorně, neujde vám, kde bral své taneční základy M. Jackson (nemluvě o tom, že scénu z Band Wagon překopíroval do svého klipu Smooth Criminal). Začínám mít zkrátka toho kluka škaredýho fakt rád. ()

r007 

všechny recenze uživatele

Film jsem si našla kvůli Judy, abych nezůstala jen u Čaroděje. A byla jsem překvapena, že umí nejen zpívat, ale i tančit. Fred předvádí své nádherné taneční kreace a moc jim k té čtvrté hvězdičce nechybělo. Příběh je stokrát opakovaný, ale má i své kouzelné momenty....Judy se snaží upoutat pozornost mužů na přehlídce...a Fred : Why you didnt tell me I love you ? Jenom škoda že jich nebylo víc. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Původně měl roli Dona (Fred Astaire) hrát Gene Kelly. Ke své smůle si ale zlomil kotník, což by nevadilo při natáčení nějakého dramatu, ale v tanečním hudebním filmu to znamená diskvalifikaci. (classic)
  • Pôvodný názov filmu bol "Smile and Show Your Dimple". (dwdb)

Reklama

Reklama