Reklama

Reklama

Neznámá

  • Itálie La Sconosciuta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh mladé Ukrajinky žijící v italském městě brzy odhalí její smutnou minulost plnou násilí a ponižování. Ve snaze dosáhnout svých snů se snaží za každou cenu dostat práci. Stane se domácí hospodyní v bohaté rodině a stále více se jí rodina stává bližší. Ale jednoho dne přichází někdo z její minulosti a přináší nové zlo a násilí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Drsné drama na pomezí thrilleru, které pro příběhové napětí neváhá využití šokantních flashbacků a z prvotního nepochopitelného jednání hlavní hrdinky postupně vyjdou najevo veškeré souvislosti. Nepřízeň osudu, strašák ve skříni a nevyřešená minulost jsou nosné mantinely silného příběhu. Kdysi mi někdo tento film doporučil jako "mindfuck", ale neřekl bych, že se jedná o tento případ. Neznámá tolik hlavu nezamotá, možná že bude pro někoho trochu delší, ale rozhodně stojí za to a nedá jen tak vydechnout. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem strašlivě depresivní drama, ale naštěstí je to spíše velmi napínavý biják. Má to spád od první vteřiny a fakt mě zajímalo, jak se to vyvine. Stále bych pár dějových nitek potřeboval dovysvětlit, ale to mi na zážitku pranic neubralo. Z herců jednoznačne vládne brutální pasák Michele Placido. ()

Reklama

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Z pana komisaře Cattaniho (La Piovra) se stal opravdu nechutný hnusák. Skvěle zahráno. Stejně jako part hlavní představitelky. Člověk z počátku nechápe její jednání, kvůli jedné věci ji může začít považovat i za zlou psychopatku, ale vše se postupně rozkrývá, nechybí zvraty, napětí, dojetí, to vše podbarveno perfektní Morriconeho hudbou, a máme tu nádherný film, který mě dokázal strhnout. Film, kvůli kterému právě jejich sledování tak miluji. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když se Thrilleru chopí Itálie s Francií!! Nevěděl jsem do čeho jdu, ale už od 20 minuty jsem byl přikovaný ke křeslu s knedlíkem v krku a nevěřícně koukal celých 118 minut, co Tornatore předvádí. Film je silně násilný, erotický, znepokojivý,smutný, napínavý, nervydrásající a bezútěšný ( 5x jsem nahlas sprostě zařval přes celý barák! to se mi nestává ani u těch nejšílenějších akčních jízd), fakt mě film do sebe vtáhnul a koukal jsem až do dvou rána a pořád jsem měl energii! Do toho samozřejmě parádní zvrat, excelentní vizuál, zajímavý a neokoukaný příběh, perfektní herecký výkon Ksenije Rappaport, bez komentáře, tohle je Must See! Klenot. 100% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší italský film, konečně jsem plně pochopil genialitu Giuseppa Tornatora... Nepřestávám žasnout nad tím, jak dokázal režisér spolu se skladatelem hudby udržet atmosféru v naprostých výšinách po celou dobu stopáže. Neznámá představuje velmi procítěný a tíživý příběh ženy, která se snaží po velkém utrpení nalézt své světlo na konci tunelu. Ač je příběh v podstatě velmi depresivní a smutný, vždy si uchová místo pro naději a vyhasínající lidskost, která čeká na to, aby byla znovu zažehnuta... Krása. 9/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • V decembri 2005 prebiehalo natáčanie v uličkách prístavného mesta Terst, následne sa v januári týždeň točilo v Ríme a filmovanie sa zakončilo v stredotalianskom regióne Umbria. (ludovit14)
  • Talianski zástupcovia zvolili snímku Neznáma ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film. (MikaelSVK)
  • Kseniya Rappoport při obsazení do hlavní role neuměla Italsky. Naučit se řeč musela krátce před začátkem natáčení. (Rugero)

Reklama

Reklama