Reklama

Reklama

Neznámá

  • Itálie La Sconosciuta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh mladé Ukrajinky žijící v italském městě brzy odhalí její smutnou minulost plnou násilí a ponižování. Ve snaze dosáhnout svých snů se snaží za každou cenu dostat práci. Stane se domácí hospodyní v bohaté rodině a stále více se jí rodina stává bližší. Ale jednoho dne přichází někdo z její minulosti a přináší nové zlo a násilí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Mrazivé. Tři jména. Giuseppe Tornatore, Ennio Morricone, Kseniya Alexandrovna Rappoportová. Rozsah Vojny a míru by nestačil na vychválení tradičně silného Tornatoreho scénáře, o jeho režii snad raději ani nemluvě. Asi by stálo zato zmínit se o Morriconeho kompozici, která je jedna z jeho nejlepších. Dal by se do nebes vynášet výkon Rappoportové; nejen, že by to bylo zatraceně málo vypovídající, ale ve své podstatě i nespravedlivé ke všem ostatním zúčastněným. Ovšem je to vše zcela zbytečné. Podstatná je jediná informace. A sice, že Tornatore je po šestileté tvůrčí odmlce i nadále nejlepším a nejspolehlivějším tvůrcem evropského kontinentu. Bez výhrad, bez debat a s přehledem. ♫ Hodnocení OST: 5/5 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když se Thrilleru chopí Itálie s Francií!! Nevěděl jsem do čeho jdu, ale už od 20 minuty jsem byl přikovaný ke křeslu s knedlíkem v krku a nevěřícně koukal celých 118 minut, co Tornatore předvádí. Film je silně násilný, erotický, znepokojivý,smutný, napínavý, nervydrásající a bezútěšný ( 5x jsem nahlas sprostě zařval přes celý barák! to se mi nestává ani u těch nejšílenějších akčních jízd), fakt mě film do sebe vtáhnul a koukal jsem až do dvou rána a pořád jsem měl energii! Do toho samozřejmě parádní zvrat, excelentní vizuál, zajímavý a neokoukaný příběh, perfektní herecký výkon Ksenije Rappaport, bez komentáře, tohle je Must See! Klenot. 100% ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Další pozoruhodná Tramatoreho záležitost, která se vymyká standardu svou časovou roztříštěností, jež vyžaduje zesílenou dávku divákovi pozornosti. To ostatně není u tohoto Itala ničím novým, no zde šlape mnohem více na pedál stylistický a exploitační, aniž by se až tak zaobíral pečlivým schováváním karet. Subjektivně je pro mě Neznámá kvalitativně až třetím Tramatoreho filmem po Formalitě a Nabídce, ale i tak jde o kousek, který vidět oplatí. 80% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mohl bych se v podstatě podepsat pod komentář Akyho, dokonale vystihl moje vlastní pocity, ovšem s tím, že já ten odmítavý postoj k snímku pociťoval asi silněji, dokonce tak,že mi po 35 minutách došla trpělivost a podíval jsem se na samotný závěr, abych si udělal obrázek, zda mi stojí dokoukání filmu za to. Což téměř nikdy nedělám a je to podobná zvrhlost jako číst závěr povídky a teprve poté, co si schválím pointu, se vrátím na začátek. Rušily mě některé flashbacky a kupodivu mě poprvé nesedla i Morriconeho hudba. Rozumím tomu, proč má snímek vysoké hodnocení, je to v podstatě ideální produkt pro návštěvníky filmových festivalů a filmových klubů. Tornatore nenatočil běžný žánrový snímek s kriminální zápletkou o sexuálním zneužívání žen z Východu, ale film, kde se snaží o artový přesah. Bohužel tam, kde ani po hodině netuším, zda je mi hlavní hrdina protivný nebo mu mám držet palce či ho litovat, není z mého pohledu místo pro nadšené ovace. Celkový dojem: 45 %. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Když do tebe někdo strčí, ty upadneš a nevíš, kdo to byl, zmlať prvního, co ti přijde do cesty." Rozervaný život Ireny, mladé ženy z východu, vrcholí v Itálii. Irena se snaží přijít na kloub tajemství, o němž zpočátku nemá divák ani páru. A ta chodí, pátrá, plíží se, krade klíče, hledá a jeden stále trne, kdy ji chytí, kdy za svoji zvědavost zaplatí. A do toho probleskují temné vzpomínky plné násilí a smrti. Irena jde urputně za svým cílem a neváhá překročit jakoukoliv překážku - život jí toho vzal tolik, že už se upíná jen k tomu jednomu. Výborná hudba spolu s kamerou vytvářejí tajemnou a napínavou atmosféru. Hnusný film. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Kseniya Rappoport při obsazení do hlavní role neuměla Italsky. Naučit se řeč musela krátce před začátkem natáčení. (Rugero)
  • Talianski zástupcovia zvolili snímku Neznáma ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film. (MikaelSVK)
  • Tornatore sepsal námět k tomuto snímku již v roce 1987. Trvalo tedy bezmála dvacet let než byl projekt zrealizován. (DaViD´82)

Reklama

Reklama