Reklama

Reklama

Neznámá

  • Itálie La Sconosciuta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh mladé Ukrajinky žijící v italském městě brzy odhalí její smutnou minulost plnou násilí a ponižování. Ve snaze dosáhnout svých snů se snaží za každou cenu dostat práci. Stane se domácí hospodyní v bohaté rodině a stále více se jí rodina stává bližší. Ale jednoho dne přichází někdo z její minulosti a přináší nové zlo a násilí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Syrové scény opravdu zapůsobí, všechny flashbacky představují silné okamžiky nejen pro diváka, který jako by trpěl za hlavní hrdinku, ale samozřejmě především pro zoufalou a "pronásledovanou" Ukrajinku, které její strádání uvěříte zcela bez problémů. Strhující výkon Rappoport, dokonalá práce s kamerou (zamlžená či snad orosená milostná scéna je vskutku majstrštyk), Morricone ... ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Ne zcela běžný a průměrný film. Giuseppe Tornatore nám vypráví strhující děj doslova jen a jen obrazem. Dialog se zde stává pouze nutným doplňujícím prvkem v okamžicích, které nejdou vyjádřit jinak, než slovy. Jde o vynikající drama se špetkou až téměř hororových scén s psychologickým nádechem. Pro milovníky napětí a příběhů, které se klidně mohou kdykoliv a kdekoliv stát je to od skvělého italského režiséra a scénáricty Tornatore nádherný dárek. ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Drsné drama na pomezí thrilleru, které pro příběhové napětí neváhá využití šokantních flashbacků a z prvotního nepochopitelného jednání hlavní hrdinky postupně vyjdou najevo veškeré souvislosti. Nepřízeň osudu, strašák ve skříni a nevyřešená minulost jsou nosné mantinely silného příběhu. Kdysi mi někdo tento film doporučil jako "mindfuck", ale neřekl bych, že se jedná o tento případ. Neznámá tolik hlavu nezamotá, možná že bude pro někoho trochu delší, ale rozhodně stojí za to a nedá jen tak vydechnout. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Neznámá je silný film. Tornatore je mistr, i přesto, že už natočil ještě o chlup oslnivější díla. Baví mě ale jak přirozeně umí dohromady propojit lidské drama, temný thriller, nádhernou hudbu Ennia Morriconeho a vlastní poetiku. Je to perfektně napsané (De Rita/Tornatore) a skvěle zahrané. Ksenija Rappaport v hlavní roli je naprosto excelentní. Rovnocenným partnerem je jí i Michel Placido, byť tentokrát ne jako komisař Cattani. Fabio Zamarion zase kouzlí skrze objektiv své kamery. Přestože má Neznámá nejblíže k thrilleru, kombinuje v sobě i prvky romance či sociálního dramatu, čímž se předem vymyká jakémukoli zaškatulkování do určité skupiny. Od začátku do konce je to napínavé, v závěru pak velmi překvapivé. Giuseppe Tornatore je vynikající režisér a Neznámou to jen potvrdil. 80%. Ale finální scéna je jednou z nejúžasnějších, co jsem kdy viděl. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když se Thrilleru chopí Itálie s Francií!! Nevěděl jsem do čeho jdu, ale už od 20 minuty jsem byl přikovaný ke křeslu s knedlíkem v krku a nevěřícně koukal celých 118 minut, co Tornatore předvádí. Film je silně násilný, erotický, znepokojivý,smutný, napínavý, nervydrásající a bezútěšný ( 5x jsem nahlas sprostě zařval přes celý barák! to se mi nestává ani u těch nejšílenějších akčních jízd), fakt mě film do sebe vtáhnul a koukal jsem až do dvou rána a pořád jsem měl energii! Do toho samozřejmě parádní zvrat, excelentní vizuál, zajímavý a neokoukaný příběh, perfektní herecký výkon Ksenije Rappaport, bez komentáře, tohle je Must See! Klenot. 100% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • V decembri 2005 prebiehalo natáčanie v uličkách prístavného mesta Terst, následne sa v januári týždeň točilo v Ríme a filmovanie sa zakončilo v stredotalianskom regióne Umbria. (ludovit14)
  • Kseniya Rappoport při obsazení do hlavní role neuměla Italsky. Naučit se řeč musela krátce před začátkem natáčení. (Rugero)
  • Tornatore sepsal námět k tomuto snímku již v roce 1987. Trvalo tedy bezmála dvacet let než byl projekt zrealizován. (DaViD´82)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno