Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamila Bendová (I. Chýlková) je úspěšná manažerka-workholička, která žije sama a je spokojená. Jenže – spokojeni nejsou lidé kolem ní. Spotřebovává je stejně jako kávu nebo třeba rtěnku. Jen občas se schází s přítelem Igorem (J. Polášek), který už začíná mít toho vztahu nevztahu plné zuby. Po jedné neshodě s ním přijme pozvání kamarádky Ireny (M. Pleštilová) na výlet do Vídně se zastávkou v Lednici na jižní Moravě. Zde se potká s Laďou Bednaříkem (M. Etzler), veterinářem, třikrát léčeným alkoholikem. Kamila si chce zjednat klid v hotelu, kde Laďa oslavuje s kamarády svoje narozeniny. Situace se ale vyvine jinak, než si představovala. Víno udělá své a život v Laďově kraji se zdá být idylický. Kamila prožívá zvláštní opojení i střízlivění, ale s vínem to nemá nic společného... (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Úvodní část scénáře je opravdu slabá, některé dialogy zbytečně přestylizované, chybí tomu trochu nadsázka a nadhled, nicméně záhy se rozehraný duet Cýlková-Etzler dostane do takových obrátek, že jsem na výhrady zapomněl. Navíc hudba Michala Pavlíčka je prvotřídní. Čtvrtou hvězdičku k celkovému dojmu přidal nevykalkulovaný a logický závěr, který nemíchá jabka a brambory a dává celému příběhu punc autentičnosti. Výborně jsem se bavil, je to inteligentní, pěkně natočené a skutečně nechápu, proč se na plátna kin pořád derou srágoroidní předlohy dělníků slova typu Viewegh či Nesvadbová... trochu tenhle scénář obrousit a bylo by to skvostné. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Další celkem příjemný televizní film, od kterého nelze moc čekat. Ovšem sledujeme kvalitní herecké výkony, úžasné jihomoravské scenérie a díky tomu opravdu oddychový film. Možná přispěje k tomu, že se každý zamyslí nad svým životem a nad tím, jak žil dosud. Ostatně k tomu přispívá i zajímavý a možná lehce nečekaný konec, který vlastně oznamuje divákovi, že všechno nemusí být takové, jak se to na první pohled vyvíjí. Ale že nám to přesto může pomoci k nějakému osobnímu závěru. Pěkná hudba. ()

Reklama

allegria 

všechny recenze uživatele

Nechápu označení "komedie". Něco tu bylo k smíchu? Navíc hlavní myšlenka, pokud tam nějaká byla, se rozplizla v ději do ztracena. A vložené písničky mě vysloveně rušily, jako by mi neustále někdo připomínal, že to je jenom film, za mě úplně zbytečné vytrhování z dějové linky, nebo že by vycpávky? Nuda a škoda jinak dobrých hlavních herců. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Pro mě ohromný překvapení, vůbec bych nečekal, že může být televizní věc z Brna (sic!) až takhle dobrá. Perfektně napsaný, zrežírovaný, zahraný, natočený… Na závěr krásná píseň od Jana Sahary Hedla s Bárou Basikovou. Ivana Chýlková nikdy nehrála takhle civilně, bez afektu, nikdy na mě ještě z obrazovky nepůsobila takhle přirozeně. Etzler taky výbornej, vtípky, kterýma to bylo prošpikovaný…kam se hrabou Bobule. Jsem nadšenej, vážně. ()

Lish84 

všechny recenze uživatele

Příběh nezní špatně, leč průměrně a přesně tak také samotný film dopadl. Ten sice často pobaví a ponaučení, které nabízí, nevyznívá zase tak klišovitě a mravokárně, jak se mohlo snadno stát. Leč i na nudu se dostane. Scénárista si mohl lépe vyhrát - udělat postavy životnější a zahladit hluchá místa filmu. A režisér to pak mohl zase celé více opepřit. Herecké obsazení sází v hlavních rolích na osvědčené herce a je to právě Ivana Chýlková, kdo film táhne. Méně známí herci v menších rolích ale také rozhodně nezklamou (zejména Věra Kubánková). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Mikulově, Praze a v zámeckém parku v Lednici. Penzion Jordán se nachází též v Lednici (SONY_)

Reklama

Reklama