Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěném domě naleznou detektivové stovky videokazet, zachycujících mučení a vraždy obětí neznámého, výjimečně sadistického únosce a masového vraha… (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (235)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kdyby tohle nenatočil Dowdle (který má na svědomí koukatelnou Karanténu, skvělého Ďábla a jeden z mých nejoblíbenější filmů As Above, So Below) tak tohle vynechám a ani se na to nepodívám. Ale jelikož tomuhle režisérovi tak nějak věřím, tak jsem to zkusil. Původně jsem si představoval, že to bude film složený z podivných videií, co vůbec nedávají smysl, ale jsou znepokojivá. Ne, dostal jsem fake dokument o jednom hodně, hodně narušeném člověku, co se skládá z rozhovorů s lidmi, co se na tomhle případu podíleli a k tomu dostaneme pár záběrů z psychopatovy naprosto rozmazané kamery (což je dobře, jelikož to vypadá realisticky). Jako dokument to ale je nudné a pásky jsou jak co. Třeba scéna se skautkami prodávajícími sušenky, u toho jsem skoro nedýchal... Pásky samy o sobě tak brutální nejsou, jak se může zdát z obsahu, brutálnější je samotné vyprávění. Konec je drsný (rozhovor), ale zároveň mě naštval. Problém je, že je to jenom fake dokument, který dokáže působit drsně a brutálně (jak se to vezme), ale nějaké napětí tu není, atmosféra taky ne a pásky prostě nevyvolají ten divný pocit. EDIT: Nakonec tři hvězdy dám, protože nikde jinde jsem neviděl reálněji a lépe natočená videa, které mají vyvolávat nepříjemný pocit, než tady. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Záběry roztřesenou kamerou člověka ve finálním stádiu roztroušené sklerózy, na kterých není lautr nic vidět a je nutné rozpumpovat představivost na plné obrátky mi strach opravdu nenahnaly. Docela mě zaskočili výborně hrající neprofláknutí herci. Působili na mě věrohodně. Stejně jako celý film, který skutečně reálný dokument velmi připomínal. Vrahounek si bere na paškál převážně ženy, takže kdybych byl dole o 18 čísel kratší, tak bych se možná taky bál. Takhle může moje srdíčko zaplesat pouze nad zajímavou psychostudií. Jen je trošku škoda, že nic z toho není skutečné. Vrah by byl už dávno dopaden a stal by se hrozně slavným potiskem na tričko. Každopádně se jedná o zajímavý typ filmu, který rád v budoucnu opět okusím. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Žral jsem to jak malé dítě lízátko. Sežral jsem to celé i s navijákem. Nevěděl jsem do čeho jdu, ale celou dobu jsem si myslel, že dokument je podle skutečné události. Po přečtení pár komentářů, se mi ulevilo, protože bych dneska nejspíše nešel spát. Znepokojující dokumentární horor o sériovém vrahovi. Po celou dobu výborný děj, obrovské napětí a i kamera. Kamera je amatérská a rozklepaná, ale za to se divák daleko více a rychleji vžije. Uf nemám slov a dobrý pocit.. 8/10 = 89% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dokumentárny film ( tváriaci sa ako hraný film ) rekonštruuje prípad beštiálneho vraha, ktorý svoje obete týral a zabíjal. Vystupuje tu mnoho policajtov zainteresovaných na vyšetrovaní, psychológov a znalcov a snažia sa poodkrývať charakter postavy vraha a celého prípadu. Niektoré scény sú sadistické, iné svojím natočením konkurujú horroru. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Slušná porce poctivé filmařiny, ale ani nevím proč, nějak mě to neoslovilo. Nemám přímo co vytknout, ale čekal jsem, jak budu bez dechu hltat, co detektivové našli za kazety a pak jsem se přistihl, že místo toho hltám brambůrky a na film koukám jen jedním okem...(ne)kvalita obrazu u kazet působí reálně a v těch chvílích je ten film opravdu napínavej, ale to je jen kousek libového masa zatímco ta omáčka kolem mi zrovna dvakrát nechutnala a po druhé tento chod už nedám. Nenechte se ale odradit, většina bude spokojena. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Herečka Stacy Chbosky má obě ruce zdravé a kompletní. Efektu pahýlu ruky bylo dosaženo za pomoci triku se zeleným plátnem a rukavicí. (Rollo_Tomasi)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama