Reklama

Reklama

Rallye smrti

Trailer 2

V roce 2012 vládne finanční krize, o práci je nouze, a tak se vydělává různými způsoby. Jedním z takových způsobů je nejbrutálnější automobilový závod, ve kterém skupina vězňů řídí zbraněmi vybavené obrněné automobily, snaží se zlikvidovat soupeře a dojet do cíle jako první. Bývalý závodník Jensen Amese se o něco podobného příliš nezajímá, žije relativně šťastně se svou manželkou, malou dcerkou, a i když zrovna zavřeli továrnu, kde pracoval, tak se nevzdává. Do jejich domu ale vtrhne maskovaný muž, zavraždí jeho ženu, jeho omámí a vloží mu do ruky zbraň. Jensen je zatčen a dostává se do věznice, která pořádá zmíněné závody pod dohledem nekompromisní a zákeřné ředitelky. Na svobodu se může dostat jen tak, že se zúčastní závodu na život a na smrt v opuštěné části ostrovní věznice. Pokud se mu podaří přežít a vyhrát pět etap po sobě, bude mu vymazán trestní rejstřík. V závodě ale neexistují žádná pravidla, každý ze závodníků musí jet co nejbezohledněji, aby byl první v cíli. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 087)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $36,316,032Tržby Celosvetovo $74,908,349Tržby za predaj DVD v USA $21,681,958 //počet predaných kusov 1,036,676║ Paul W.S. Anderson??? Nuž čo sa dalo od tohto béčkara čakať, no nič viac než béčko, presnejšie dosť nezáživné, kde to skoro na každom kroku pripomína Mad Maxa ale dosť nevydareného. Príbeh je tak blbý až to bolí, postavy placaté ako kameň, hlášky nulové, jedine akcia ako tak prejde ale žiadne preborné novinky na tomto poli sa tiež neudejú, proste je to len kopírovanie zaužívaných trendov najväčšieho vykrádača posledného desaťročia. Škoda mohlo to byť aspoň o niečo zábavnejšie, dosť ťažko sa to dopozerávalo. /25%/ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak tento film šlapal ako profesionálne navrhnutý a do poslednej súčiastky namazaný stroj a mám taký pocit, že toto je zatiaľ najlepšia Andersonova non-brain akčná jazda. Jedno obrovské B-éčko by mohol mať film v podtitule názvu a celý dej a zmysel príbehu sa ťahá presne v tomto štýle zábavy. Treba si to jednoducho vychutnať a vôbec sa nezamýšľať nad niečím iným ako povrchnou stránkou a vonkajším obalom. Statham valcuje súperov svojim pohľadom a hlasom lepšie ako keď sedí vo svojom nadupanom a opancierovanom Mustangu a ja som sa nenudil ani počas dlhšej verzie filmu. Teším sa na DC, ktorá mi vstrekne do žíl určite o pár percent silnejší adrenalínový koncentrát. Na totálny náznak kultového počinu to však nemá, chýbali razantnejšie a hlavne viac blýskajúce sa perly v podobe hlášok, ale hlavným kameňom úrazu bola nezvládnutá rola krutej a nemilosrdnej šéfky v podaní Joan Allen. 80%. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Původně jsem na to ani nechtěl koukat, ale nakonec jsem nelitoval. Příběh je sice mnohokrát provařený a potažmo nijaký, ale akční scény jsou skvěle natočené (nepůsobí stylem klip sem klip tam), o napětí rovněž není nouze a Jason Statham má navíc charisma jak bejk. Slušná podívaná pro chvíle odpočinku s vypnutým mozkem. 50%. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paul W.S. Anderson .. Don't be stupid. Nepovedlo se! __ Tentokrát řádně namakaný Jason Stantham si prostě občas (či spíše často) musí zahrát v nějaké plytké blbině. Paul W.S. Anderson je ovšem permanentně na svém (hnojišti). Scénář a vývoj dění je jednoduché jak facka a jede přímočaře jako ty závodní kraksny, jen není tak rychlé a když se déle mluví, začínají uši hodně bolet. Místy svým špinavým stylem vykreslené budoucnosti připomíná Doomsday, jenže není vůbec tak zábavný. Nezachrání ho ani destruktivní obrněný truck, prsaté navigátorky, sprostá Joan Allen, ani slušná Stage 2. V první třetině jsem měl co dělat, abych nenápaditostí neusnul. Ovšem takový SE s délkou pouhých 89 minut nemusí být k zahození. Jen pochybuji, že se k tomu někdy dokopu - třeba bych nakonec nudně zabil jen o pár minut méně... ___ Pokud chcete vidět kvalitní závody, dejte si Speed Racer. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Vcelku cool destrukční orgie aneb jak tvrďas Jason vězeňskou bábu přechcal... Závody, káry, rvačky, demolice, ostří hoši a vnadné kočky - to vše je víceméně na úrovni. Debilita a samoúčelnost určitých dějových pasáží můžou urazit jen někoho, koho sem vystřelili z Marsu. Někdo by více krve, fuckování a rozšmelcované chodce, ale mně Andersonovo béčko na solidní zábavu stačilo. 7/10 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (41)

  • Pre Frankensteina (Jason Statham) zvažovali tvorcovia viac ako 30 rôznych masiek a overalov. (m.a.t.o.)
  • 14K (Robin Shou) po celou dobu závodu mluví čínsky a je překládán anglickými titulky. Těsně před smrtí však vysloví anglickou nadávku, která je v titulcích přeložena do čínských znaků. (c.tucker)
  • Film mal byť pôvodne pokračovaním filmu Death Race 2000 (1975). Scenár niesol názov "Death Race 3000" a bol o pretekoch okolo sveta s futuristickými vznášajúcimi sa, neviditeľnými a transformovateľnými automobilmi. Z dôvodu vysokých výrobných nákladov musel byť nakoniec prepísaný. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Sekaná z upírů a zombíků

Sekaná z upírů a zombíků

24.07.2009

A to ve dvou videoherních adaptacích, spojených se jménem Paula W. S. Andersona. Ten se v očích některých svých odpůrců částečně rehabilitoval nářezovou Rallye smrti. Teď se vrací k sérii, kterou… (více)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama