Reklama

Reklama

Rallye smrti

Trailer 2

V roce 2012 vládne finanční krize, o práci je nouze, a tak se vydělává různými způsoby. Jedním z takových způsobů je nejbrutálnější automobilový závod, ve kterém skupina vězňů řídí zbraněmi vybavené obrněné automobily, snaží se zlikvidovat soupeře a dojet do cíle jako první. Bývalý závodník Jensen Amese se o něco podobného příliš nezajímá, žije relativně šťastně se svou manželkou, malou dcerkou, a i když zrovna zavřeli továrnu, kde pracoval, tak se nevzdává. Do jejich domu ale vtrhne maskovaný muž, zavraždí jeho ženu, jeho omámí a vloží mu do ruky zbraň. Jensen je zatčen a dostává se do věznice, která pořádá zmíněné závody pod dohledem nekompromisní a zákeřné ředitelky. Na svobodu se může dostat jen tak, že se zúčastní závodu na život a na smrt v opuštěné části ostrovní věznice. Pokud se mu podaří přežít a vyhrát pět etap po sobě, bude mu vymazán trestní rejstřík. V závodě ale neexistují žádná pravidla, každý ze závodníků musí jet co nejbezohledněji, aby byl první v cíli. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 087)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Podařené béčko, kde svalovci závodí v autech, ve kterých bych se konečně nebál vyjet na české silnice. Stathamovo svalstvo mi navíc zase přihrálo myšlenku na to, že by mé novoroční přecevzetí mělo obsahovat i pravidelnější návštěvu posilovny. Jinak pan Anderson se vyznamenal, všechno mu šlape na jedničku (béčkovou jedničku), ale na to bych mu odpustil AVP se ještě bude muset snažit. A kdo by to byl řekl, ale Joan Allen jako ředitelka svou hrůzostrašností strčila do kapsy i všechny ty navigátorské krásky. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Příjemně špinavé béčko, které si na nic nehraje a fakt, že baví i v těch neostřejších zatáčkách ho řadí k Andersenovu zatím nejpovedenějšímu filmu. A byť se nejedná o adaptaci žádné počítačové hry, k jejich poetice má snad nejblíže. Připočteme-li po Bayovsku nasnímané divoké kočky a trošku nefungující konec skoro při západu slunce máme tu kulervoucí podzimní zábavu. Přestože je venku zima a od úst se vám dere pára, v kině se zaručeně zapotíte. Go Stathame Go. 7,5/10 ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Totální bečkovej nářez, jak má být! Paul W.S. Anderson se konečně vzchopil a natočil jednoduchou akční pecku,která si na nic nehraje a chce vyloženě jenom bavit. A to se mu opravdu daří a fandové béček a Jasona Stathama budou chrochtat blahem. Zápletka je sice primitivní až hanba, ale co i jiného bychom taky od Andersona očekávali. A navíc je to tady úplně jedno. Mega drsnej Jason Statham tady řídí trochu vylepšenýho Mustanga, má vedle sebe sexy navigátorku a za sebou pernamentně střílícího Tyrese Gibsona. No a pak tu jsou i ostatní závodníci, ti ale budˇ lítaj vzduchem nebo jim někdo urve hlavu. Celý to je ještě víc anarchičtější a brutálnější než Soudný den a závody jsou jak z nějaký hodně bláznivý videohry (taky to má všechny potřebný prvky videohry). Prostě pravý akční výplach podle mého gusta a já se tentokrát nebojím dát plné hodnocení, protože takhle perfektně už jsem se u akčňáku dlouho nebavil a vůbec se za to nestydím. I love this game!!! ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jak jsem zjistil, všechny US ženské věznice zjevně obývají pouze pornoherečky, co vystupují z vrtulníku pomalu, velmi pomalu (něco jako žížala Julie). O zbytku filmu lze říct, že je to Kobra 21st century, tudíž je tam hodně destrukce a celé to dává smysl asi jako manuál k japonskému videu. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Paul Anderson myslí jako dítě, točí okrajová béčka na náměty počítačových her, kritika nad ním ohrnuje nos, ale jeho filmy si své diváky nakonec vždycky najdou... Ač Death Race nemá svůj digitální přeodobraz, je videoherním feelingem nasáklý pomalu ještě více, jak Mortal Kombat. Celé to vypadá, jak kdyby Anderson odehrál pár levelů nějaké hřmotné závodní pařby a pak kliknul na ikonku REPLAY. Výsledkem je podívaná, která upoutá neustálou demoliční akcí s vyloženě herními pravidly i navzdory nepřesvědčivé režii a značné repetivnosti. O víc, než pobavení pobeďarovaných milovníků destrukce tu nejde a svým nízkým ambicím snímek zcela dostává, tudíž se o jeho kultovní status mezi určitou skupinkou diváků vůbec nebojím. Nakonec si jej ze všech Andersonových filmů zaslouží nejvíc. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (41)

  • Machine Gun Joe (Tyrese Gibson) má na svém pickupu Dodge Ram výzbroj: na střeše 6x ruský raketomet RPG-7 ráže 40 mm, vpředu na kapotě 2x americký kulomet M1919 Browning upravený na ráži 7,62x51 mm NATO a 2x americký kulomet M2 Browning ráže .50 BMG (fifty cal), z každé strany vozu má lafetován 2x elektricky ovládaný 6ti hlavňový rotační kulomet Minigun M134 ráže 7,62x51 mm NATO. (c.tucker)
  • Joan Allen (Hennessey) bola prvou voľbou producentov pre úlohu riaditeľky väznice. Na ich prekvapenie bola herečka touto ponukou nadšená. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Sekaná z upírů a zombíků

Sekaná z upírů a zombíků

24.07.2009

A to ve dvou videoherních adaptacích, spojených se jménem Paula W. S. Andersona. Ten se v očích některých svých odpůrců částečně rehabilitoval nářezovou Rallye smrti. Teď se vrací k sérii, kterou… (více)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama