Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Emily, manželka bohatého spekulanta s cennými papíry, se tajně schází s malířem Davidem Shawem. Milenecký vztah ale manželovi nezůstane dlouho utajen. Protože se v poslední době svým podnikáním dostal do svízelné finanční situace, rozhodne se pro radikální krok. Navštíví milence své ženy pod záminkou koupě obrazu a pak mu nabídne obchod zcela jiného druhu. Ví, že se Shaw ve skutečnosti jmenuje Winston Lagrange a malovat se naučil ve vězení, kam se dostal pro podvody. Steven, který nutně potřebuje manželčiny peníze, nabídne Davidovi půl milionu dolarů, když Emily zabije. Aby na dobu vraždy měl neprůstřelné alibi, vypraví se do klubu. Emily ale muže, který ji přepadl, ve rvačce zabije. Steven, který po příchodu domů předstírá starost o svou ženu, zjistí, že pod maskou vraha není manželčin milenec, ale někdo jiný. Detektiv Karaman, kterému je případ svěřen, Stevenovi příliš nevěří. Navíc se ozve Shaw, který nahrávkou, na které Steven domlouvá vraždu své ženy, ho chce vydírat. Emily začíná tušit, že něco není v pořádku. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nebýt trochu fádního, předvídatelného a trochu nenápaditého rozuzlení, možná bych i reálně uvažoval o lepším hodnocení. Tomu ale brání i fakt, že zhruba od půlky začíná být občas nuda, přestože začátek byl víc než zajímavý. K hereckým výkonům Michaela Douglase je asi netřeba se nějak dlouze vyjadřovat, podobné role mu prostě nesmírně sedí, Viggo Mortensen zahrál svůj standart a Gwyneth Paltrow mě jako herečka prostě nijak neoslovuje a působí na mě pořád stejně nevýrazně. Celkově docela dobré, místy dost napínavé, ale podruhé bych to už asi vidět nemusel. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Promyšlenost děje mi brala dech. Každý záběr měl své místo, podařilo se vyhnout hluchým pasážím. Příběh je několikrát zamotán a možné rozuzlení překrouceno, vždy však takovým způsobem, aby byl divák stále v obraze. Filmy, při kterých myšlenkově nestíháme a při závěrečné rekapitulaci se mlátíme zoufalstvím dlaní o čelo, jsou sice čímsi jedinečné, avšak neškodí být tu a tam svědkem něčeho, co k nám hovoří jasnou řečí. A přitom nikterak jednoduchou, to je třeba zdůraznit. Dost možná by se díky samotnému námětu mohlo jednat o zcela průměrné drama, kdyby z toho ovšem Andrew Davis výbornou režií, a za pomoci skvělého hereckého ansámblu, nevykouzlil vysoce nadprůměrný thriller. Kupříkladu v obdivuhodně rozrůstající se filmografii Vigga Mortensena lze hovořit o jednom z nejlepších snímků. No a faktor Douglas + Paltrow? Snad ani netřeba zmiňovat, to jest nošením dříví do lesa... ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA - Nechápu, jak to ten Michael dělá, ale zejména zde dokáže neuvěřitelně strhnout divákovu pozornost. Každá scéna s ním měla super náboj. Myslím, že můžu s klidem tvrdit, že se pan Douglas pro thrillery narodil a je to žánr šitý pro něj na míru. Zbylé dvě postavy v podání atraktivní Gwyneth a nevýrazného Vigga strčil Michael směle do kapsy. Na to, že má Dokonalá vražda na kontě 16 let, dokáže i v roce 2014 skvěle zabavit a zaujmout. Mému velmi dobrému dojmu z promakaného thrilleru dopomáhá také skvělý dabing (Štěpnička, Hanžlíková, Dlouhý) - super práce! Jsem sto dát 4,5 hvězdičky (tzn. 85%), ale nenechám se zase tak moc unést. Přece jen ten závěr byl malinko odfláknutý. Nicméně velmi silné 4 hvězdy si Perfect Murder právem zaslouží. 80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvely devätdesiatkovy thriller so spickovym scenarom. V prvej polovici sledujeme perfektnu pripravu vrazdy, ktora sa v druhej polovici zvrtne a tak musi pachatel az do konca neustale pohotovo improvizovat a pritom to nepôsobi nevierohodne prekombinovane. Douglas si svojho bezcitneho parchanta poriadne vychutnal. Skvela je aj Gwyneth Paltrow ako jeho uboha manzelka, ktorej to postupne zacne dochadzat. Slabsi mi pripadal len Mortensen u ktoreho nechapem jak mohol tak dlhe roky hrat tak priemerne dokial z neho Cronenberg nevydoloval vo svojich filmoch strhujuce vykony. Jedina vec, ktora mi na filme trochu vadila, bola slaba angazovanost policie a nevyuzitost Davida Sucheta ako vysetrovatela. Pochvalu si zasluzi skvely soundtrack, ktory filmu dodaval napinavu atmosferu. Vysledkom je kvalitny thriller, ktory aj po rokoch stale bezchybne funguje. 8/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dial M for murder je pre mňa jeden z najoblúbenejších Hitchcockov. Napriek tomu, keby som nevedel, že Dokonalá vražda je jeho voľným remakom, by mi táto skutočnosť nedošla. Douglas je tu rovnaká rozmaznaná sviňa ako vo Wall street a v Hre a tieto úlohy mu sadnú najlepšie. To musí byť nuda s týmito bohatými maklérmi, keď sa smejú na tom, že v Hong Kongu je už ráno, keď je teraz večer....zaslúžili by si premyslene pozabíjať.... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • Obrazy, které se nachází u Davida doma, jsou skutečnou tvorbou herce Vigga Mortensena, který roli malíře Davida Shawa ztvárnil. (Xavi6)

Reklama

Reklama