Reklama

Reklama

Probuzení tmy

  • USA The Seeker: The Dark Is Rising (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Will Stanton, nejmladší ze šesti bratrů, se s otcem, profesorem fyziky, matkou a malou sestrou Gwen nedávno přistěhoval z Ameriky do Anglie. Jako nejmladší z chlapců je terčem nejrůznějších vtípků svých bratrů, kteří si ho zrovna dobírají, že může oči nechat na hezké dívce ve školním autobusu – Maggie Barnesové. Rodina Stantonových dostává pozvání, aby o Vánocích přišla do sídla slečny Greythorneové na punč. Pozvánku předává slečnin společník a šofér Herriman. Na Vánoce přijíždí domů i bratr Max, student, a Will musí nakonec spát na půdě. A brzy nato se začnou dít podivné věci... Dva venkované – pan Dawson a starý George – předpovědí bouři a neklidné dny. V noci skutečně sněží. Will dostane jako dárek k narozeninám kožený pásek od bratra Stephena, který slouží v armádě, a jde koupit vánoční dárek pro Gwen. Je ale zatčen dvěma policisty, kteří tvrdí, že nákup nezaplatil. Podaří se mu dostat ven, na obloze se kupí výhrůžná hejna ptáků. Will pochopí, že se s ním něco podivného děje... Na návštěvě u slečny Greythorneové zajde do parku, kde spatří strašidelně vypadajícího jezdce. Brzy za ním přijde sama slečna Greythorneová, Merriman a oba venkované, aby mu sdělili, že patří – stejně jako oni – k Dávným. Je  prý Strážcem šesti znamení světla. Před tisíci lety svedlo světlo vítěznou bitvu s tmou, představovanou podivným jezdcem v kápi, teď se ale tma opět pokouší ovládnout svět. Moc světla je ukryta v šesti znameních. Pět z nich je hmotných –z kamene, bronzu, železa, dřeva a vody. Šesté je ale v nitru; snad v nitru duše? Víc mu Merriman nesdělí. Will, vyvolený Strážce, musí do pěti dnů všech šest znamení najít, jinak svět propadne zlu a pohltí ho temnota... A brzy se o tom Will přesvědčí: když si vymkne kotník a matka zavolá lékaře, přijde místo něho jezdec, který se dokáže proměnit v libovolnou osobu. Will pochopí, že nastal čas bojovat o znamení. Je mu sice divné, že Merriman hovořil, že je vyvolený „sedmý syn sedmého syna“ – a on se narodil jako šestý, matka mu ale se slzami v očích vypráví, že se narodil jako dvojče několik minut po Tomovi, který se ale brzy nato nevysvětlitelně ztratil a nikdo ho už nikdy nenašel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (155)

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Tak dalsi ctrnactiletej smrkac dostal sanci bejt vyvolenej a zachranit svet a zas bekdo neodolal a musel to natocit. Bohuzel. NIcmene zustava fakt, ze deti a stejne stari si v jeho pocinani urcite najdou neco, co se jim zalibi - byt je to vykradenina vseho moznyho, navic postavena na karlikovskym principu jdeme od adepta k adeptovi (od artefaktu ka artefaktu), aby nakonec zustal jen jeden (v tomhle pripade vsechny) a neco se stalo. Skoda jen ty vizaze, ktera pripomina spatnej televizni film, naprosto nemoznyho zaporaka, monstrozni klisovitosti (bez niz ale detskou fantasy nenatocite), pravekejch efektu a vseho ostatniho, co je na tomhle blaticku spatny. NIcmene s navrativsim se pohledem ditete za 50% ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Tak musím říct, že mi se to celkem líbilo. Má to spoustu nedostatků, které vyjmenuji níže, ale tak špatné, jako hodnocení zde, se mi to taky nezdálo. Každopádně to mohlo být mnohem mnohem lepší. V první řadě je nutné říci, že mám rád fantasy. Takže co se týká námětu a nápadu, zamlouvalo se mi to. Ale zde se objevuje hned první problém - malá stopáž. Bylo by potřeba a bylo by to tak lepší, kdyby byly více vysvětleny souvislosti, historie, schopnosti hlavního hrdiny a vše okolo. Tady je to takové osekané a nedokáže to jakoby naplno vtáhnout do děje. Další věc, kterou by si film zasloužil by bylo více peněz. Film působí dost televizně, jako nějaká česká pohádka. Sice mi nevadí taková civilní realistická vizualizace, ale tady to bylo jakési podivné. Chtělo to něco ve stylu Bourna, to si myslím, že by zde sedlo. Co se týká efektů, nebylo jich zde mnoho, ale to mi ani nijak extra nevadí, zapadá to do celkem reálného pojetí. A hlavní hrdina - chtělo by se to oprostit od těch dětí a už zase obsazovat dospělé hrdiny. Dětských je už dost. A co se týká plnění "úkolů", mohly být více rozpracovány a mohlo se k výsledku dojít delší a strastiplnější cestou. Co se týká atmosféry, tak první půlhodinka se mi dost líbila - bylo všude tajemnou, člověk moc nevěděl, co se děje (pokud si nepřečetl obsah) a mělo to napětí. Zbytek filmu už neměl takovou atmosféru. Kdyby se tyto nedostatky vymazaly, tak si myslím, že by z toho mohla být velice dobrá fantasy, klidně na více dílů. Takhle je to spíše takové pohádko-fantasy. Nicméně mě to nenudilo, celkem bavilo a na jedno kouknutí v pohodě. Určitě to není film do hlavního vysílacího času, ale spíše na víkendové pohádkové poobědí. Je to škoda, námět má obrovský potenciál. Howgh! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $8,794,452Tržby Celosvetovo $31,400,740Tržby za predaj DVD v USA $10,481,621 //počet predaných kusov 542,323║ Keby takýchto fantasy filmov už nebolo dosť a hlavne keď su v takejto mizernej televíznej úrovni, kde dosť experimentálna kamera je trošku vedľa, hlavne keď sa pri každom strihu pootočí o 90stupňov, či dole hlavu??, taktiež obrazový filter nič moc nepomôže, príbeh fádny, herci ochotnícky, význam takéhoto filmu fakt nulový. /15%/ ()

Lima 

všechny recenze uživatele

CIA má pro výslechy na Guantanámu novou zbraň. Už ne elektrické šoky, stereotypní kapání vody na vyholenou část hlavy, či soustavné odpírání spánku, ale pravidelné promítání tohoto paskvilu, který je diváckým utrpením každého fanouška žánru fantasy (a nejen jeho). Jediná pozitiva: chlapcovi pomocníci - sympaťáci George a Dawson, roztomilé koťátko a že to je tak krátký. Negativa: všechno ostatní. Tak nudné a zbytečné, že to neobstojí ani v „guilty-pleasure“ ranku. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Do prdele, já su chuj, jdu na Zbouchnutou a skončím na tomhle... Snad nejdražší zbytečný film v mém životě. Zase jedny prachy z brigády na chuja. Já se sám divím, že tomu nedávám odpad! Vždyť jsem polovinu filmu žil z toho, že jsem s ebavil tím,že promítač dal obráceně cívku a proto to sleduji vzhůru nohama, teď tu čtu, že to tak viděl každý... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Alexander Ludwig si vedle postavy Willa Stantona zahrál také roli svého filmového dvojčete Toma, ačkoli to v závěrečných titulích uvedeno není. (Hromino)
  • Natáčení probíhalo v Rumunsku. (Terva)

Reklama

Reklama