Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (202)

Sinecod 

všechny recenze uživatele

V jednom filmu se sešli hned tři moji oblíbení herci, Josepha Gordon-Levitta nepočítám, ten tam byl asi na dvě vteřiny (nechápu). Do Adrienových očí bych se mohla vpíjet snad celé hodiny, Mark Ruffalo je svérázný manipulátor a Rachel Weisz, té to její nadšení prostě žerete. Rinko Kikuchi znám z Babelu kde byla skvostná, tady též. Ta to má všechno na háku. Film baví, nenudí, rychle plyne a celá ta stylizace je velmi příjemná na oko. Pohoda. Pěkné scény: Když Bang Bang jen tak mimochodem uřízne Stephanovi větev co mu překáží ve výhledku a on jen tak mimochodem poděkuje; vážná debata dvou bratrů a za nimi se projde velbloud; na začátku kdy jsou v tom baru, hraje hudba, chlápek na klavír a kamera jede doleva a je záběr kde čísi ruka krátce hraje na skleničku. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, silný v několika málo okamžicích, slabší v rozvláčném tempu a překombinovaosti podvodů. Byly okamžiky, kdy jsem smíchy nestíhala a chtěla jsem dát 4, byly však i okamžiky, kdy jsem si říkala, tak to ne. Adrien vypadal, že se každou chvíli rozbrečí a po dvou hodinách to na mě už vůbec emočně nepůsobilo, bráška v podání Marka Ruffala zaujal jen svým božím hlasem, ale jinak byl naprosto nevýrazný, Robbie Coltrane a Maximilian Schnell = rychlovýstupy, které maximálně potěšily. Ve výsledku jsou však Bratři Bloomovi filmem, kde vyhrává ženský herecký potenciál - protože Rachel a Rinko zvládly perfektně vypíchnout dvě nejzábavnější postavy, které děj vytahují z ucajdaného melodramatu do komedie. Kostýmní nadčasová stylizace mi přišla hodně zajímává. Přesto však zůstávám u průměrného hodnocení. 60% ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ach můj Bože, já jsem tak nadržená !!" - "Dobrou !!" ;) Většinou se ostatní bojí Čechů, jen co vyjedou za hranice, aby jim náhodou něco neukradli, tentokrát však naopak přijedou krást do Prahy bratři Bloomovi s krásnou Rachel Weisz !! ;) Nejsem si úplně jistý, co tímhle jen dost těžko žánrově zařaditelný snímkem chtěl Rian Johnson vlastně říct, The Brothers Bloom silně připomínají kouzelné filmy Wese Andersona, nicméně jen v případě, že budete koukat na něco jiného a sem tam na pár okamžiků přepnete, protože co zde naprosto schází je právě ta poetičnost Andersonových filmů, tvůrci tak strašně touží po originálním a pestrém vyznění svého filmu, ke kameře Steva Yedlina nicméně nemám sebemenších výhrad, kéž by ty jeho skvostné obrazy alespoň dokázaly pevněji orámovat příběh, až se vlastně stává pouze neuvěřitelně nestravitelnou směsí všeho bizarního, co by při rozumném dávkování nebylo tak otravné !! Stejně otravný je i soundtrack režisérova bratrance Nathana Johnsona, zřejmě si ani nevzpomenu, kdy měla naposled nějaká hudba v rámci filmu takhle vyloženě srala !! Srala mě i ta obludně kýčovitá kombinace rádoby retro stylizace se zcela zjevnou současností !! Jistě Bratři Bloomovi jsou svým způsobem dík vší té absurditě velmi roztomilí, Johnson sympaticky dost využívá divákovy znalosti, řekněme, zlodějských snímků, s čímž však obstojí pouze, pokud má divák nakoukáno, nicméně si právě tímto i uváže oprátku, na níž paradoxně později všechnu předchozí snahu oběsí, z toho velmi silného hereckého obsazení pro jeho nesourodost obstojí však pouze Rachel Weisz, Adrien Brody s výrazem Ježíše Krista mě tentokrát rozhodně zklamal a Mark Ruffalo naopak dostal prostoru zoufale málo, nicméně se z okouzlení postupem času stává rozčarování nad neskutečně trýznivou nastavovanou nudou plnou naprosto prázdných dialogů.. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Obsadiť Adriena Brodyho a Marka Ruffala ako bratov je castingové faux pas. Nehovoriac o tom, že ani jeden z nich nie je ideálny pre komediálny žáner. Rachel Weisz toho dosť zachraňuje a dáva filmu svieži tón. Snímka sa pohybuje v prostredí charizmatickej zlodejskej fresky Entrapment, a je oblečená do imidžu "klobúkovej" bláznivosti The Avengers. Nie je chytrácka o krok pred divákom, ako by chcela, ale ani neurazí, pretože sa neberie úplne vážne. Ďalšia prešumiteľná oddychovka, do ktorej by som ako producent určite neinvestoval. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

osobně mě bratři Bloomovi velmi mile překvapili.Konečně film,který se vymiká té uniformitě předvídatelných moralizujících komedií poslední doby (byť Bloomovi nejsou čistou komedií).Nebýt poslední půlhodinky,která už byla poměrně překombinovaná a rozvleklá,dost možná by bylo hodnocení lepší.S obsazením panuje spokojenost,Brody ani Ruffalo nejsou mými oblíbenci,ovšem tady si svoje odehráli.Na škodu jim budiž fakt,že tentokrát je převálcovala ta ženská část.Rachel Weisz je prostě awesome a Rinko Kikuchi v roli Bang Bang je taky kouzelná.75% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Bloom (Adrien Brody) nosí hodinky značky Tag Heuer Carrera Chronograph a Panerai. (dyfur)
  • O film sa zaujímal aj Tom Cruise, ktorý bol v kontakte s režisérom Rianom Johnsonom. Kvôli nabitému programu sa však nikdy nespojovalo jeho meno s účinkovaním vo filme. Tom sa však pričinil o menšie zmeny v scenári a jeho meno sa objavilo aj v záverečných titulkoch, a to medzi špeciálnymi poďakovaniami. (MikaelSVK)
  • Tři hlavní postavy jsou inspirací z knihy Jamese Joyce "Ulysses". (D3VIL)

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama