Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (202)

castor 

všechny recenze uživatele

Dva bratři sázející už od dětství na menší či větší podvody, retro pojetí, netypická kombinace žánrů s divnými postavami, zajímavý režisér a skvostné herecké obsazení. Přesto to úplně nevyšlo. Jeden z bratrů hodlá řemeslo pověsit na hřebík, druhý mu vnutí ještě poslední, doposud největší akci. Mají oklamat tuze bohatou a naivní dědičku panství. Do toho vklouzne láska i naše stověžatá matička. Roztomile hravá atmosféra se objeví jen pomálu, vadily mi i změny tempa. A určitě bych něco prostříhal. Scénář je ve výsledku divný, do zajímavého konce toho moc nedotáhne. Kdo potěšil, tak zcela jistě Rachel Weisz. Z šedé myšky vtipná a atraktivní žonglérka. Celkově ale takové nijaké a nesourodé. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Svižný úvod, zábavní herci, krásná Praha. To jsou hlavní klady filmu. Škoda jen ztráty tempa v druhé části. Jinak tedy nevím Wese Andersona nemusím, ale atmosféra, kterou navodil Johnson mi poměrně dost seděla. PS: Bylo zajímavé vidět po dlouhé době Maximilana Schella. 70% (vzhledem k místnímu hodnocení volím vyšší počet hvězdiček ). ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Starší z bratrů Bloomových je dost dobrý ve vymýšlení všelijakých sofistikovaných podvodů, takže stačí vše do detailu naplánovat a Bloomovi jsou rázem legendou. Měla to být komedie, ale moc zábavné to není. Sice se film nijak nevleče, nedostavuje se vyloženě nuda, ale pořád jsem měl pocit, že kdyby se už objevily závěrečné titulky, bylo by to docela fajn. Hlavně v závěru je to nastavovaná kaše. Herecky jakž takž, a celkově film spíše průměrný. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niečo ako Wesove Andersenove filmy, ktoré dokážu okúzliť iba špecifickú skupinu divákov. Na prvý pohľad výpravný divácky dobrodružný film dáva od začiatku tušiť, že pokiaľ sa ihneď nenaladíte na jeho štýl, v priebehu filmu sa vám to už nepodarí. Mne sa to tiež nepodarilo, a tak som ani nepochopil tú premyslenú lúpež. Ak je Ruffalo Brodyho bratom, tak jedine nevlastným. Brodyho nos to prezrádza. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První polovina skvělá. Rozesmálo mě to jak už dlouho nic a když se do jedné z hlavních rolí dostala i matička Praha a z Racheliných úst jsem zaslechl češtinu, byl jsem odhodlán dát plný počet. Bohužel druhá polovina už trochu zvážněla, což bylo na škodu. Na smutný kukuče Adriana Brodyho fakt neletim. Trochu mě dostal až zase konec. Herecky to bylo solidní. Brody ani Ruffalo sice nepatří k mým favoritům, ale tady mi docela sedli. Ženská část byla ovšem dokonalá. Rinko Kikuchi jako velmi neupovídaná specialistka na výbušniny Bang Bang s jedinou hláškou "Fuck me!" byla bezchybná, ale mě uchvátila Rachel Weisz. Byla rozkošná, okouzlující, krásná, roztomilá a já nevim co všechno a pokaždé, když se objevila na scéně, tak jsem roztál - ano, tál jsem skoro pořád. Na těch 80% má lví (nevím, jak se skloňuje lvice) podíl.:D ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Okrem Českej republiky pracovali filmári aj v Srbsku, Čiernej Hore a Rumunsku. (MikaelSVK)
  • Krom karaoke, které zpívá, řekne Bang Bang za celý film pouhá tři slova. (D3VIL)
  • O film sa zaujímal aj Tom Cruise, ktorý bol v kontakte s režisérom Rianom Johnsonom. Kvôli nabitému programu sa však nikdy nespojovalo jeho meno s účinkovaním vo filme. Tom sa však pričinil o menšie zmeny v scenári a jeho meno sa objavilo aj v záverečných titulkoch, a to medzi špeciálnymi poďakovaniami. (MikaelSVK)

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama