Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (202)

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Vím, že si často stěžuju na nedostatek originality, ale pouze na ní se bohužel taky zrovna stavět nedá, obzvlášť když si scénárista plete pojem "dramatické zvraty" s bordelem jak sviňa. Já v tom měla stejný maglajz jako Bloom Bloom a nebýt jako vždy skvělé trojičky Brody-Ruffalo-Weisz, asi to v půlce vypnu... ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

To klubko událostí, vzájemných intrik, sympatií a podvodů bylo natolik zamotané, až jsem ztrácela chuť to rozmotat a zjistit skutečnou pravdu. Malinko jsem ztrácela přehled kdo s kým skutečně peče proti komu, protože tam se to měnilo stejně rychle jako na naší politické scéně... Tam taky máme stále stejné herce, kteří jen mění strany. Mám z toho smíšené pocity. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nenápadná ale v některých chvílích překvapivě kvalitní podvodnická komedie. Film má obrovské plus v dvojici Brody-Weisz (Ruffalo je velice nevýrazný a na jeho místě bych si představil tucet lepších herců) ale i obrovské mínus v tom, že kvalita a tempo filmu je dost nevyvážené. Je zde řada opravdu povedených a vtipných scén ale v některých částech film doslova stojí na místě. Vypadá to asi jako jízda v autě, které střídá pátý a druhý rychlostí stupeň častěji než je zdrávo. Za těch pár výborných scén to ale rozhodně stojí. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Průměrná nuda. Námět sliboval trošku odlehčenou komedii okořeněnou jemným humorem, výsledek je ovšem nudnější. Párkrát jsem se sice pousmál, to je ale tak všechno. Většinu času se tu jenom nezáživně povídá a tempo je až příliš pomalé na to, aby mě to zajímalo. Navíc je to docela dlouhé a kdyby se vyškrtla ta závěrečná až příliš vážná dvacetiminutovka, mohlo to vypadat líp. Takhle mi k chválení zůstane jen výborné herecké obsazení a fakt, že toho procestovali fakt hodně, včetně Prahy. Zde byla taky snad jediná pasáž filmu, která mě vyloženě bavila. 50% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ale jo, docela pohodova odpocinkova komedie o particce podvodnicku. Cely je to natoceny stylove a s lehkosti a dej slusne odsejpa. Herci se k sobe popravde sice moc nehodi a Brody se tvari jak nejaka ublizena obet, ale jsou to vicemene sympataci. Poradne se to rozjede ale az v momente, kdy se k particce prida prastena Weisz, ktera je na celym filmu to nejzabavnejsi. Skoda, ze tohle pohodovy tempo nevydrzi filmu az do konce. Mit 75 minut, tak nemam vyhrady, ale ta zaverecna pulhodinka uz je tu lehce navic, tahne se a nebavi. Ale celkove to ty slabsi 4* da. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Rachel Weisz se pro roli Penelope musela naučit hrát na klavír, benjo, housle a akordeon, dále žonglovat, hrát stolní tenis, jezdit na skateboardu a spousty dalších aktivit. (D3VIL)
  • Bloom (Adrien Brody) nosí hodinky značky Tag Heuer Carrera Chronograph a Panerai. (dyfur)
  • Tři hlavní postavy jsou inspirací z knihy Jamese Joyce "Ulysses". (D3VIL)

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno