Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (202)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení mě od film trochu odrazovalo, ale musím říct, že se ve výsledku jedná a velmi povedenou žánrovou hříčku. Netvrdím, že je to nějaký světoborný film, ale lepší tři hvězdičky si ode mne zaslouží. Nepotěšil mě Adrien Brody v hlavní roli, který svou postavu pěkně odflák (budiž k jeho dobru, že není asi ani dobře napsaná), kdežto vedlejší role jsou více než povedené - Mark Ruffalo stojí minimálně za zmínku, Rachel Weisz je prostě kouzelná a Rinko Kikuchi správně ujetá. Trochu slabší příběh vyzdvihují humorné momenty a příjemně staromilská atmosféra. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Vím, že si často stěžuju na nedostatek originality, ale pouze na ní se bohužel taky zrovna stavět nedá, obzvlášť když si scénárista plete pojem "dramatické zvraty" s bordelem jak sviňa. Já v tom měla stejný maglajz jako Bloom Bloom a nebýt jako vždy skvělé trojičky Brody-Ruffalo-Weisz, asi to v půlce vypnu... ()

Reklama

zlabus 

všechny recenze uživatele

Svižný úvod, zábavní herci, krásná Praha. To jsou hlavní klady filmu. Škoda jen ztráty tempa v druhé části. Jinak tedy nevím Wese Andersona nemusím, ale atmosféra, kterou navodil Johnson mi poměrně dost seděla. PS: Bylo zajímavé vidět po dlouhé době Maximilana Schella. 70% (vzhledem k místnímu hodnocení volím vyšší počet hvězdiček ). ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Adrien Brody, Mark Ruffalo a Rachel Weisz rozehrávají v tomto filmu hodně zajímavou partii, ale bohužel partii docela nudnou a velice rozvleklou, která mě nedokázala příliš nadchnout. Tenhle film zkrátka asi nebyl můj šálek čaje, ale na druhou stranu jsem se obával, že by to mohlo být ještě horší, naž jaký byl skutečný výsledek, takže po téhle stránce jsem docela rád, že se na to dalo docela dobře podívat, aniž bych se ztrácel v ději. Rachel Weisz je bezesporu jedna z nejhezčích hereček v Hollywoodu a pokaždé se na ní skvěle kouká, ať se objeví v jakékoliv roli, a i díky ní byl tenhle film o něco stravitelnější. Za zmínku zajisté stojí také Robbie Coltrane, kterého jsem dosud skoro nikde jinde než v Harrym Potterovi neviděl, ale poznal jsem okamžitě, že je to on, a svou roli, ve které nedostal příliš mnoho prostoru, zvládl více než dobře. No, a nakonec poslední pozitivní fakt, a to sice, že hodně velkou roli zde hraje Praha, bylo příjemné zjistit, že film se opravdu natáčel v Praze a český divák si tak mohl film užít o to více. Takže kdybych měl hodnotit pouze děj filmu, tak by to stačilo asi jen na podprůměrné hodnocení, ale protože je tu Rachel Weisz, Robbie Coltrane a Praha, tak to vystačí na tu bonusovou třetí hvězdičku, a tím pádem film ode mne získává tři hvězdy. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Strašné zklamání - a upřímně mne to mrzí. Na začátku jsem si myslel, že mi prostě jen nesedí ten druh humoru a že si časem zvyknu, od poloviny už jsem ale trpěl jako Tantal. Všechno je na dosah - zajímavá kamera, líbivé scenérie, výteční herci, slušná hudba. Přesto ten pocit naplnění prchá, film kolabuje s nechutným chroptěním při každé rádobyvtipné scénce, scénář kouše vlastní ocas, Weiszová, Ruffalo i Brody - bezpochybně schopní řemeslníci - v komediálních polohách žalostně přehrávají. Tohle opravdu nepíšu z nějaké škodolibosti - u některých scén jsem se cítil vyloženě trapně (viz. Weiszová masturbující za bouřky) a všech zúčastněných mi bylo ze srdce líto. Hrubý přešlap. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Bloom (Adrien Brody) nosí hodinky značky Tag Heuer Carrera Chronograph a Panerai. (dyfur)
  • Natáčení části filmu probíhalo v Praze. (Terva)
  • Tři hlavní postavy jsou inspirací z knihy Jamese Joyce "Ulysses". (D3VIL)

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama