Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (202)

Popluh 

všechny recenze uživatele

Dokonalý scénář, perfektní herci, výborná režie. Každá žánrová odbočka funguje na výbornou, pasáž z Prahy je navíc naprosto úžasná, navíc s jednou z nejodlehčenějších scén moderní kinematografie (jablko). Po Brick zase jednou něco jiného, ale Rian Johnson tím jen a jen potvrdil, že je jedním z nejnadějnějších a nejoriginálnějších "sám si sám" tvůrců posledních let. Po geniálním a skvěle vypointovaném konci mi nezbývá než se těšit na jeho další snímek. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si myslela, že se mi ten film nebude moc líbit, a že ho nebudu chápat. Dívala jsem se na to vlastně jen protože to šlo v televizi, a protože tam hraje Mark Ruffalo. A docela mě to překvapilo. Až na posledních dvacet minut, kdy jsem se ztratila v tom co je podvod a co realita (prostě jsem předpokládala, že je všechno podfuk :D), jsem se chytala a docela jsem tomu i rozumněla, což jsem se docela divila :D Ale co jsem teda vůbec nepobrala byl ten konec, jako u většiny takovýhle filmů. Ale jinak se to dalo docela vidět. Navíc mě moc pobavilo, že vydávali Pražský hrad za Národní muzeum. 3* ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tahle podvodnická komedie je dost originální. Scénář nám spoustu věcí zamlčuje, postavy se proměňují, občas se při tom mění i žánr... Je to natolik svérázné, že to stojí za pozornost, kterou to i udrží, ale ne všechno v tom funguje, jak by mělo. Třeba to bylo jen zbytečně dlouhé a hravý autor si nic nechtěl schovávat jen do bonusů na DVD. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Za podobné kúsky sa v športe dáva pár mesačný až dvojročný dištanc. Michael Phelps či Richard Gasquet o tom vedia svoje. Kvalitne sa zhuliť je jedna vec, bezprostredne (časovo zhulený) natočiť film a ešte k tomu v Prahe - to je iná. Scenár musel skončiť niekde v koši a tak film ťahajú absolútne odzbrojujúci herci a ich dokonale ušité kostýmy. Inými slovami - Rachel v pre mňa najprekvapujúcejšej role jej filmografie, Adrien so svojimi večne psími očami a Rinko s hláškou filmu: FUCK ME ! ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení mě od film trochu odrazovalo, ale musím říct, že se ve výsledku jedná a velmi povedenou žánrovou hříčku. Netvrdím, že je to nějaký světoborný film, ale lepší tři hvězdičky si ode mne zaslouží. Nepotěšil mě Adrien Brody v hlavní roli, který svou postavu pěkně odflák (budiž k jeho dobru, že není asi ani dobře napsaná), kdežto vedlejší role jsou více než povedené - Mark Ruffalo stojí minimálně za zmínku, Rachel Weisz je prostě kouzelná a Rinko Kikuchi správně ujetá. Trochu slabší příběh vyzdvihují humorné momenty a příjemně staromilská atmosféra. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Tři hlavní postavy jsou inspirací z knihy Jamese Joyce "Ulysses". (D3VIL)
  • Ve filmu jezdí po Karlově mostě policejní a vojenská auta, což je značně neobvyklé. (Terva)
  • O film sa zaujímal aj Tom Cruise, ktorý bol v kontakte s režisérom Rianom Johnsonom. Kvôli nabitému programu sa však nikdy nespojovalo jeho meno s účinkovaním vo filme. Tom sa však pričinil o menšie zmeny v scenári a jeho meno sa objavilo aj v záverečných titulkoch, a to medzi špeciálnymi poďakovaniami. (MikaelSVK)

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama