Reklama

Reklama

Code Geass: Hangjaku no Lelouch

(seriál)
  • Japonsko コードギアス 反逆のルルーシュ (více)
Trailer 1
Animovaný / Akční / Drama / Fantasy / Psychologický / Sci-Fi
Japonsko, (2006–2008), 20 h (Minutáž: 24 min)

Série(2) / Epizody(50)

  • Season 1 (2006) - 25 epizod

  • R2 (2008) - 25 epizod

Středoškolák se schopností okamžitě všechny přinutit, aby ho poslouchali, si nasadí masku a postaví se do čela povstání Japonců proti vetřelcům z Británie. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (78)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Hodnotím obě série CG. Tak Sunrise se vyřádil do sytosti, v dobrém i zlém. Musím pochválit design postav studia Clamp, myšlenku, děj, napětí, animaci, ovšem má to svoje chybky. Code Geass působí někdy moc násilně a přitažeý za vlasy, ač se snaží vypadat věrohodně, navíc seriál zasahuje několik žánrových škatulek, což není na škodu, ale ve druhé sérii se to už nepodařilo udržet v patřičných mezích. Děj trpěl později ve druhé sérii překombinovaností a mnoha nelogickými nebo spíše divnými twist, typu twist pro twist, čert ví proč ta postava jedná, jak jedná. Nicméně přikovalo mě to k lcd monitoru na několik dní v kuse je tam mnoho povedených momentů a napětí, slušný souboj ústřední dvojice a ostatních postav. Lelouch je charakter k pohledání, charisma z něj přímo kape, jeho seiyuu si právem tehdy zasloužil cenu za nejlepší výkon. Byť jsem nespokojen s koncem, který se dá vykládát přinejmenším třemi způsoby, moje hodnocení zůstane vysoké. ()

July 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně anime, které má po většinu času celkem hlavu a patu, kde roztomilé scény zabírají jen nutné minimum a kde se intrikaří, bojuje, odhalují dávná tajemství... Občas až příliš teatrální a překombinované, místy lehce skřípající logika děje, ale nic, co by spokojený divák rád neodpustil - možná kromě uspěchaného, přespříliš melodramatického a novými informacemi nepřehledně nahuštěného konce (který však pořád dává o hodně více smyslu než třeba závěr NGE nebo Ergo Proxy). P.S.: Padouch nebo hrdina, musí mít masku a vlající plášť (jak už nám sdělili třeba Úžasňákovi)! ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[OBSAHUJE SPOILERY] Když pominu patos a přepjaté (n)EMOce, kterými tu vskutku nešetřili, jsem s Code Geass věsměs spokojena, leč už jsem dlouho v žádném anime neviděla takovou plejádu mrzkých, hloupých a nesympatických charakterů, které bych s radostí nechala zplynovat. Zejména omračurák Suzaku mi pil krev nesmírně a fakt, že v průběhu nechcípnul, nýbrž vždy v té nejjnevhodnější situaci naběhl na scénu a překážel, mne zarmoutil velice velmi. Nepotřebuji se s postavami identifikovat ani si je zamilovat, aby se mi seriál (či cokoliv jiného) líbil, ale ocenila bych, kdyby mě konstantně neiritovaly, či alespoň včas zesnuly. O nejrůznějších nelogičnostech a nezbytném deus ex machina nemluvě. Nicméně, i přes tyto výtky se mi na Code Geass docela zamlouval a zcela jistě se podívám i na druhou sérii. ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Študent dostane obrovskú moc zmeniť všetkých a všetko len tým, že sa mu pozrú do očí. Dokáže ovládať to čo urobia. Lelouch sa učí používať svoju silu a je v tomto anime vidieť, ako počty ľudí pôjdu za svojím vizionárom. Za niekým v koho veria, za niekým v koho silu veria. Lelouch sa cíti ponížený a chce získať moc, aby zmenil nie len svoj osud, ale osud všetkých Japoncov. Japonci už nežijú v Japonsku, ale v oblasti Area 11. Výborná hudba (v Code Geass druhej sérii je ešte lepšia) a výborný príbeh. Dôležitá je aj taktika a anime pripomína rozohranú partiu šachu, kde občas nejaká figúrka odrazu urobí nepredvídateľný pohyb (napríklad kráľ sa pohne o dve políčka nie o jedno). Je to mech anime čiže boje sa odohrávajú v robotoch, v ktorých sú piloti. Nie vždy je presne jasné čo sa kde odohráva a to je taký minimálny mínus čo treba prekusnúť a ostatné je potom super. Postavy sú výborné a veľmi sa vyvíjajú počas celého anime. Každá postava má svoj vlastný údel a bojuje pre niečo iné. Aj najväčší protivník Leloucha a to jeho kamarát z detstva Suzaku sa bude musieť rozhodnúť čo je pre neho dôležitejšie. Druhá sezóna : http://www.csfd.cz/film/270586-code-geass-hangyaku-no-lelouch-r2/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cesta za pomstou je často tvořena utrpením a proléváním krve lidí neznámých i blízkých. Code Geass přináší zajímavý příběh, politické machinace, vztahovou problematiku, alternativní historii a nadpřirozené schopnosti ve světě, kde i mladý student může být vůdcem odboje za lepší, tedy spíše svůj vlastní, svět. Osobně nemám rád přehnanou vztahovku/romanci/dětinskost, ale tentokrát jsem se do určité míry musel vzdát a přijmout školní auru a všechny ty (sexy) holčičky v minisukních. Japonci jsou prostě takoví a hlavně, mě to arogantní (anti)hrdina, demagog a manipulátor Lelouch náramně vynahradil. Akce je totiž bezchybná a mechové ovládaní lidmi jsou opět na scéně v hojném počtu a druzích. Stejně tak seriál disponujou silnou zbraní v podobě alternativní historie (Británie ovládla Japonsko, atd.) a třeba nápad s přeměnou hory Fudži je naprosto úchvatný. Celá první sezona, které patří tento profil, také přináší podařené zlomy, nad kterými jsem ne kroutil hlavou, ale za které jsem s povděkem děkoval, protože seriál se tak stal mnohem nepředvídatelnějším a také "šílenějším" (pochopíte). I samotná mytologie Geassu se pomalu dostává na povrch a já jen čekám, co bude dál... stejně tak na kterou stranu se vlastně přikloním, protože CG krásně ukazuje, jak jde na svět nahlížet z různých úhlů, ale jen stěží se vyhnete zrůdnostem a zločinům, když ho budete chtít měnit. Kdo je v právu? Co je právo a kam až má pomsta vůbec význam? K úplné spokojenosti mi chybí trochu kratší první sezona, méně chaotických okamžiků a té naivity ve škole... i ty "umělecky promyšlené" prostřihy na úplně jiná místa v CG vesmíru jsou občas matoucí. ()

Galerie (985)

Zajímavosti (7)

  • Je možné zaznamenat, že hrdinové často jedí pizzu od společnosti Pizza Hut, která seriál sponzorovala. (Hromino)
  • Můžeme si všimnout, že postava C.C. s sebou často nosí žlutého plyšáka s malou buřinkou na hlavě. Je to maskot společnosti Pizza Hut s názvem Cheese-kun, která seriál sponzorovala. (Hromino)
  • Společnost Sunrise, která stojí za vznikem seriálu, očekávala, že Code Geass bude neúspěšná série. Nyní se jedná o jedno z nejúspěšnějších anime. (fallanga)

Reklama

Reklama