Reklama

Reklama

Code Geass: Hangjaku no Lelouch

(seriál)
  • Japonsko コードギアス 反逆のルルーシュ (více)
Trailer 3
Animovaný / Akční / Drama / Fantasy / Psychologický / Sci-Fi
Japonsko, (2006–2008), 20 h (Minutáž: 24 min)

Série(2) / Epizody(50)

  • Season 1 (2006) - 25 epizod

  • R2 (2008) - 25 epizod

Středoškolák se schopností okamžitě všechny přinutit, aby ho poslouchali, si nasadí masku a postaví se do čela povstání Japonců proti vetřelcům z Británie. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (78)

Brion.y 

všechny recenze uživatele

C.C. bola skvelá (čo tam po všetkých anime fešákoch, keď sa tá zelenovláska objavila...) a je mi dosť ľúto hodnotiť Geass tak isto, ako Death Note, ale... hudba nestála za veľa. Skrátka som si nemala čo hmkať popri realite pomedzi pozeranie jednotlivých dielov. Možno dosť malicherné, ale vadilo mi to. ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Študent dostane obrovskú moc zmeniť všetkých a všetko len tým, že sa mu pozrú do očí. Dokáže ovládať to čo urobia. Lelouch sa učí používať svoju silu a je v tomto anime vidieť, ako počty ľudí pôjdu za svojím vizionárom. Za niekým v koho veria, za niekým v koho silu veria. Lelouch sa cíti ponížený a chce získať moc, aby zmenil nie len svoj osud, ale osud všetkých Japoncov. Japonci už nežijú v Japonsku, ale v oblasti Area 11. Výborná hudba (v Code Geass druhej sérii je ešte lepšia) a výborný príbeh. Dôležitá je aj taktika a anime pripomína rozohranú partiu šachu, kde občas nejaká figúrka odrazu urobí nepredvídateľný pohyb (napríklad kráľ sa pohne o dve políčka nie o jedno). Je to mech anime čiže boje sa odohrávajú v robotoch, v ktorých sú piloti. Nie vždy je presne jasné čo sa kde odohráva a to je taký minimálny mínus čo treba prekusnúť a ostatné je potom super. Postavy sú výborné a veľmi sa vyvíjajú počas celého anime. Každá postava má svoj vlastný údel a bojuje pre niečo iné. Aj najväčší protivník Leloucha a to jeho kamarát z detstva Suzaku sa bude musieť rozhodnúť čo je pre neho dôležitejšie. Druhá sezóna : http://www.csfd.cz/film/270586-code-geass-hangyaku-no-lelouch-r2/ ()

Reklama

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Po první sérii chápu, proč se to srovnává s Death Note - a mě osobně to i přes mechy vychází z toho srovnání líp. Po druhé sérii je to určitě lepší než dn, zvlášť konec. A to i přes to, že pro dějové zvraty to občas obětuje přehlednost, logičnost i konzistenci některých postav. Stačí prostě obsadit Noria Wakamota do role, která se v seriálu objeví víc než jednou, a je vymalováno. ()

WildevilCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedno z mých nejoblíbenějších anime vůbec... Skvělá CLAMPovská kresba!!, postavy dělají cool pózy, děj plný nečekaných zvratů, tragičnost hlavní postavy a v neposledním konci určitě i děvčata s velkým podprsím válící se v kahotchách na pohovce hhh. No pro někoho možná nic co by musel vidět nebo mít, v mých očích však tyto věci dohromady vytvářejí perfektní anime a právě kvůli těmto prvkům se koukám hlavně na anime a né na hraný film. PS: Kritiky Subjektiva si nevšímejte, on je hodně vypečený konzument anime a vidí často věci, kterých si my normální lidé ani nevšimnem :) ......Dávám 95% abych mohl druhé sérii dát 100% ()

prome 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Málokdy se stane, že druhá série je lepší jak první. Tohle je výjimka potvrzující pravidlo, protože druhá série mi dokonce nedávala spát(Nechala mě spát cca 5 hodin a já vstal a musel jsem se dodívat :-D) a já hltal každý díl. Až do posledního dílu jsem vůbec netušil, jak to skončí a hlavou mi poletovalo mnoho teorií a ani jednou jsem se netrefil. Což se mi popravdě často nestává. U první série mi vadila přílišná překombinovanost. Jenže její závěr byl tak ohromující, že jsem neváhal hned pustit druhou. Kdybych mohl ohodnotit druhou sérii samostatně, tak by se z ní stalo jedno z nejlepších anime, co jsem kdy viděl. A to nemám mechy vůbec rád. Naštěstí mi tady poprvé nevadily, a když člověk přimhouří nad nelogičností, tak se výborně baví, a to je hlavní. Ale abych nepsal jenom samou chválu na druhou sérii, tak musím napsat i nějaký ten zápor. A tím záporem se stala postava Niny. V první sérii nebyla příliš vidět a tak ji člověk moc nevnímal(Kromě závěru, ale to už bych tady vyzrazoval děj :-)), jenže ve druhé se z ní stala tak otravná postava(a člověk si vlastně uvědomí, jak otravná byla po celou dobu), že se celkově vyrovnala postavě Rekiho z Kureimoa(viz. komentář). EDIT: Ještě teď po 8 hodinách od dokoukání mi to ještě vězí v hlavě ... ()

Galerie (985)

Zajímavosti (7)

  • Lelouch měl původně mít bílé vlasy. (fallanga)
  • Slovo Geass pochází z Irska a znamená "dohoda". (fallanga)
  • Společnost Sunrise, která stojí za vznikem seriálu, očekávala, že Code Geass bude neúspěšná série. Nyní se jedná o jedno z nejúspěšnějších anime. (fallanga)

Reklama

Reklama