Reklama

Reklama

Plně vyzbrojená bitevní loď Missouri se vrací z poslední plavby, aby byla slavnostně vyřazena z provozu a proměněna ve vojenské muzeum. Na palubě se chystají na slavnost, které se má zúčastnit i prezident. Kapitán Adams vyčte podřízenému Krillovi, že nehlásil přílet vrtulníku, důstojník se však vymluví na chystané překvapení k oslavě jeho narozenin. Na palubě helikoptéry jsou totiž rockový zpěvák, striptérka Jordan, číšníci, kuchaři a členové prezidentovy ochranky. Pohoda a dobrá nálada se nečekaně změní v drama, když rocker, ve skutečnosti terorista William Strannix, zastřelí dva důstojníky a obsadí s Krillem loď. Zmocní se disket v sejfu a raketou sestřelí americkou stíhačku. V Pentagonu je vyhlášen poplach. Paranoidní Strannix, který vyhrožuje vládě odpálením jaderných střel Tomahawk, byl totiž kdysi špičkovým agentem a akce je součástí jeho pomsty… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (629)

castor 

všechny recenze uživatele

Teroristé úspěšně zaútočili na posádku americké bitevní loďi Missouri s jadernými střelami Tomahawk na palubě, admiralita zvažuje krajní řešení, ještě má ale v kuchyni profesionála, který odloží nože (i když ne všechny), začne máchat rukama a nadechne se ke svému velkému sólu. Tedy za pomoci několika dalších vedlejších postav, které jsou vlastně úplně zbytečné. Jde sice o jeden z vrcholů Seagalovy tvorby, ale nemůžeme zase úplně všechno nechávat na nostalgii, protože vedle několika památných akčních scén se dostavuje i obří množství vaty a nesmírně úsměvných (pitomých) momentů. Ty prostě přijdou a nikdo nepřemýšlí, jak se to mohlo stát. Mnohými zmiňovaná první Smrtonosná past je úplně jiný level (hlavně dokonale fungovala tehdy i třicet let poté). Režisér Andrew Davis měl mnohem lepší chvíle (Uprchlík, Dokonalá vražda), tady překládá průměrný akční film s fajn atmosférou, velmi slušnými záporáky (Tommy Lee Jones i Gary Busey) a s typicky béčkovým nádechem. Pokud se mám řídit hlavou, tři hvězdy jsou akorát. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Rád bych viděl osobní materiály toho obyčejnýho kuchty." Očekával bych, že tam bude stát: Casey Ryback, vyučen v oboru kuchař-číšník, tři roky kráječ mrkve v hospodě U tučného karfiolu, dva rok sous-chef na osmiveslici Dukly Praha a následně šéfkuchař na USS Missouri. Jenže ten týpek dokáže umlátit víc, než posádka bitevní lodi a mě přitom dost pobavil. Je to prostě kvalitní instruktážní video, takže jestli se někdy dostanu na loď přepadenou teroristy a budu mít k dispozici otvírák, struhadlo a pánev, tak z nich udělám polední menu. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Niekoľkí užívatelia označujú Prepadnutie v Pacifiku za najlepší Seagalov film. Je pravda, že síce vnímam rozdiel medzi týmto filmom a filmami, ktoré po zdvojnásobení hmotnosti nakrúca v koprodukcii s rozvojovými štátmi, ale žiaden film, v ktorom jednotlivec zachraňuje štát, zemeguľu, prípadne aj nejakú galaxiu nemôžem porovnávať z filmami, ktoré sú o obyčajných ľudských problémoch. Takže nech sa Steven s Erikou aj rozkrájajú, u mňa to na viac ako dve hviezdičky nevytiahnu. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Indoš Seagal, jehož charisma i bojová technika svádí k domněnkám, že je blízkým přítelem či příbuzným jiného kopáče Cucka Ňourise, si v tomto prudce napínavém psycho kousku švihnul roličku combat kuchaře. Milé:-) Věrohodnější, než jiné čut čut shity, zajímavější než celá Cuckova i Stývnova filmografie dohromady, ale přesto nic moc. Zábavné je to asi jako Receptář, vtipné jako Petr Rychlý, imitující Luďka Sobotu a akční jako reklama na Geriavit. Pořád je to nejlepší Pištův film, už jen proto, že občas mluví, občas normálně kouká a nečumí jako bluma a nekope kolem sebe jako pako:-))) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z mých neobjektivních komentářů... Ony zhruba čtyři hodiny, které jsme trávili prolézáním a šmejděním po USS Missouri, patří k nejlepším zážitkům letošního roku. Vlastně jsem si ani nepamatoval, že tahle nerealistická blockbusterovka je s Missouri v jedné z hlavních rolí... když jsem to zjistil, nadšeně jsem ji znovu shltal. A ano, u dělové salvy jsem šoupal nohama a gebil se jako maniak :-) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (23)

  • Keď ku koncu filmu drží Stranix (Tommy Lee Jones) Rybacka (Steven Seagal) v šachu pištoľou, tak sa medzi zábermi jeho úchop zbrane mení. V jednom zábere ju drží len v jednej ruke, po prestrihu má úchop obojručný a po ďalšom prestrihu ju opäť drží len v pravačke. (ČSFD)
  • Keď granát vyhodí dvere do vzduchu, môžeme jasne vidieť, že ľudia sú len figuríny. (ShortyIC)
  • Při vhození plynových lahví do průchodu při záchraně zatopených rukojmích jsou odhozeni čtyři lidé a padnou ke schodišti, ale při následném vstupu záchranářů už u schodiště leží jen jeden. (Urbifous)

Související novinky

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

18.11.2021

Studio Warner Bros. se rozhodlo oprášit jednu ze svých osvědčených značek, nového rebootu se totiž má dočkat populární akční snímek z roku 1992, Přepadení v Pacifiku. Nová verze příběhu o kuchaři na… (více)

Hudba dostane na zadek...

Hudba dostane na zadek...

09.07.2006

Nezničitelný vicekrál béčkových akčňáků Steven Seagal je zpátky v úplně jiném řemesle, než jsme u něj zvyklí. Pistoli a pěsti zaměnil za kytaru a mikrofon. Z bijce Seagala se stal bluesman Seagal.… (více)

Reklama

Reklama