Reklama

Reklama

Plně vyzbrojená bitevní loď Missouri se vrací z poslední plavby, aby byla slavnostně vyřazena z provozu a proměněna ve vojenské muzeum. Na palubě se chystají na slavnost, které se má zúčastnit i prezident. Kapitán Adams vyčte podřízenému Krillovi, že nehlásil přílet vrtulníku, důstojník se však vymluví na chystané překvapení k oslavě jeho narozenin. Na palubě helikoptéry jsou totiž rockový zpěvák, striptérka Jordan, číšníci, kuchaři a členové prezidentovy ochranky. Pohoda a dobrá nálada se nečekaně změní v drama, když rocker, ve skutečnosti terorista William Strannix, zastřelí dva důstojníky a obsadí s Krillem loď. Zmocní se disket v sejfu a raketou sestřelí americkou stíhačku. V Pentagonu je vyhlášen poplach. Paranoidní Strannix, který vyhrožuje vládě odpálením jaderných střel Tomahawk, byl totiž kdysi špičkovým agentem a akce je součástí jeho pomsty… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (627)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle je asi jeden z posledních v celku kvalitních snímků ve kterých hraje Steven Seagal, tady ještě nezachraňuje indiány nebo nějakou přírodu, ale bojuje jén sám za sebe a bujuje dobře, většina soubojů je nadprůměrně kvalitní a dokonce i zápletku to má slušnou a prakticky to nemá moc nudících scén a stupidních dialogů, vždycky se jde rovnou na věc a když už byste se přece jenom začínali nudit tak to všechno zachraňuje Tommy Lee Jones, takže pokud jste Stevena zavrhli kvůli posledním snímkům( posledních 10 let), tak se určitě koukněte na tohle nebo filmy co točil předtim a určitě si u vás trošku spraví reputaci. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Indoš Seagal, jehož charisma i bojová technika svádí k domněnkám, že je blízkým přítelem či příbuzným jiného kopáče Cucka Ňourise, si v tomto prudce napínavém psycho kousku švihnul roličku combat kuchaře. Milé:-) Věrohodnější, než jiné čut čut shity, zajímavější než celá Cuckova i Stývnova filmografie dohromady, ale přesto nic moc. Zábavné je to asi jako Receptář, vtipné jako Petr Rychlý, imitující Luďka Sobotu a akční jako reklama na Geriavit. Pořád je to nejlepší Pištův film, už jen proto, že občas mluví, občas normálně kouká a nečumí jako bluma a nekope kolem sebe jako pako:-))) ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Prepadnutie v Pacifiku je považované za jeden z najlepších Seagalových filmov, možno aj za najlepší, paradoxne som sa pri jeho iných filmoch bavil o veľa viac. Nie žeby v ňom chýbala akcia alebo tradičné Seagalove bojové umenie, to nie, to všetko tam je, možno aj v dvojnásobnej dávke. No ja som sa pri tom dosť nudil a tak stále jeho najlepším filmom zostáva Muž zo znakom smrti.**a 1/2 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem si doplnil tuto 90kovou klasiku se Stevenem Seagalem. Bohužel je to zřejmě jeho jediný dobrý film. Tak trochu v utajení pracuje jako kuchař na největší americké bitevní lodi. Ta je obsazena soukromou armádou, která se snaží udělat revoluci. Vede ji šílený bývalý agent v podání Tommy Lee Jonese. Stevenovi nezbývá nic jiného, než vzít věci do vlastních rukou a zachránit jak posádku, tak loď. Tito revolucionáři se totiž snaží odpálit jaderné střely na Honolulu. Společnost Stevenovi dělá sympatická Erika Eleniak. "To není jen obyčejný kuchař." ()

Galerie (69)

Zajímavosti (23)

  • Harrison Ford se na tento film díval, když se rozhodoval, zda přijme hlavní roli ve filmu Uprchlík (1993), který měl také režírovat Andrew Davis. Davisova práce zde na Forda udělala velký dojem a okamžitě roli v jeho dalším filmu přijal. Do filmu bylo obsazeno také devět herců z tohoto filmu, včetně Tommyho Lee Jonese (William Strannix). (Čiban)
  • Z pohledu odborné kritiky a finančních zisků se jedná o nejúspěšnější snímek Seagalovy (Casey Ryback) kariéry, který si vysloužil dokonce dvě nominace na Oscara. Se ziskem 15 760 003 amerických dolarů v 2 042 kinech ve Spojených státech představoval výdělek na jeden sál 7 717 amerických dolarů. (Čiban)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 83,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 156,6 mil. (NIRO)

Související novinky

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

18.11.2021

Studio Warner Bros. se rozhodlo oprášit jednu ze svých osvědčených značek, nového rebootu se totiž má dočkat populární akční snímek z roku 1992, Přepadení v Pacifiku. Nová verze příběhu o kuchaři na… (více)

Hudba dostane na zadek...

Hudba dostane na zadek...

09.07.2006

Nezničitelný vicekrál béčkových akčňáků Steven Seagal je zpátky v úplně jiném řemesle, než jsme u něj zvyklí. Pistoli a pěsti zaměnil za kytaru a mikrofon. Z bijce Seagala se stal bluesman Seagal.… (více)

Reklama

Reklama