Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama o Anglii v 80. letech 20. století. Táta dvanáctiletého Shauna padl ve válce o Falklandy a Shaun teď naléhavě potřebuje mužský vzor i zastání. Zdá se, že je nachází v partě o něco starších místních skinheads. Situace se však komplikuje, když se do party vrátí propuštěný vězeň Combo - ten nebere skinheads jako životní styl a subkulturu, ale jako příležitost prosazovat své rasistické názory a ventilovat svou chorobnou agresivitu. Původní parta se rozpadá a Shaun prožívá deziluzi, která vede k jeho předčasnému dospění. (Honza dAve)

(více)

Recenze (204)

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Romper Stomper 2 hvězdicky, byla to násilná blbost. Kult hákového kříže 3 hvězdičky pro přemíru hardcore násilných scén. This is Fucking England 4 hvězdičky, protože se zatím s daným tématem vypořádali nejlépe (nevynechali násilné scény, jak by si někdo mohl po předchozích větách myslet, že jsem nějaká citlivka:o)) ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Zvlastni film o parte pravych a nepravych skinheadu.Celou dobu jsem si myslel ze je tak 10-15let stary,ale tady zjistuji ze ne.)Celou dobu se nic moc nedeje a vse vrcholi jednou scenou-pointa filmu mi vsak zcela jasna nebyla,bylo to spiz zachyceni jedne casti zivota maleho chlapce.Kazdopadne film spatny neni a moc takovych asi neuvidite-diky skvelemu vykonu chlapce a ,Comba, jdu na 4* ()

Reklama

kinghome 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek bych chtěl říct, že je úplná kravina srovnávat takovej film s Kultem hákovýho kříže, vlastně jakejkoliv film na tuhle problematiku je zbytečný srovnávat s Kultem, bych hned musel dávat všem filmům kolem 2*-3*. A věc druhá je, že tady nejde vůbec o to stejný jako v Kultu, takže to je prostě naprostá píčovina to srovnávat. This is England je úžasný film s Oskarovými výkony herců a nádherným soundtrackem, celé to táhne Gramam a Turgoose, který na svůj věk hrál vážně úžasně. Tenhle film nemá za cíl štvát lidi proti Skinům, jen ukazuje kulturu tehdejší doby a vyvrací předsudky o tom, že jen bílý byli skini a že tam vůbec nešlo o rasismus, jak si všichni myslí. Skvělý příběh o partě skinheadů, který žijí své životy a přijmou mezi sebe malého šikanovaného kluka, který hledá sám sebe. Film plný rozporů, který nám ukazuje, jak to v Anglii vážně chodilo. Jeden z nejlepších filmů na tohle téma. Osobně jsem si nejvíc oblíbil Rudyho z Misfits, je to hrozně sympatickej chlápek a hraje svojí roli úžasně, Na plešku vypadal líp, pokud kouknete na jeho účes v This is England 86, tak už jen kvůli tomu se mu musíte smát. Špička mezi filmy o Skinheadech 90% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Znova sa raz podaril nefalšovaný a poriadne zdramatizovaný ohňostroj odpálený v chladnom Anglickom prostredí, kde ešte aj nevýrazné farby domov pôsobia smutne a deprimujúco. Okrem riadnej dramatickej dávky film poskytol presvedčivý spôsob života a módny štýl, ktorý vládol tejto krajine v 80 rokoch. Napriek tomu, že predstavitelia tvoria slabšiu sociálnu vrstvu majú celé vystupovanie oblečené košele a tričká z tých najlepších značiek Ben Sherman, Fred Perry či obuté topánky Dr.Martens, ktoré preslávili Anglickú módu a cenovo sa vyrovnajú svetovým značkám Adidas či Nike. Ozaj je tu všetko ako z Anglicka, ešte aj spomenutie nedostatku pracovným miest na úkor cudzincov, či náznaky rasovej neznášanlivosti. Takže tvorcovia v celku dôveryhodne skopírovali aj históriu, takže u mňa konečné hodnotenie 60%. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Skinheadem se člověk stává, má-li špatné sociální zázemí, a skinheadi se dělí na ty hodné a na ty zlé, přičemž ti hodní vás ochrání před šikanou a jsou to velice dobří kamarádi zastupující rodinu a ti špatní jsou vlastně taky dobří kamarádi, kteří za vás jdou odsedět několik let zločin a nebezpeční jsou jen v tom případě, pokud se zhulí a opijou. Pokud s tím nesouhlasíte, budete mít s THIS IS ENGLAND dost vážný ideologický problém, který nezmění ani to, že vychází ze skutečných událostí a je silně autobiografický. Ale i kdybych pominul ideologii, stále se jedná o hloupý, v závěru nabubřele tezovitý a špatně odvyprávěný film, který je manýristický ve snaze prohudbit se až do konce, ale na kterém stojí za pozornost typově velice dobře obsazení herci a evokace Anglie let minulých. Jenže tenhle britský film, přestože ho otvírá a uzavírá montáž záběrů vystihující zemi, nepodává žádnou zprávu a selhává. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Thomas Turgoose nikdy předtím nehrál, byl dokonce vyloučen ze školního divadelního kroužku. Za účast na konkurzu si vyžádal 5 liber. (don corleone)
  • Film je věnován matce Thomase Turgoose, Sharon, která zemřela v roce 2006. (don corleone)
  • Film je silně inspirován mládím režiséra Shane Meadowse, který vzhlížel ke staršímu skinheadovi, jako malý kluk. Ten ho přizval do své party a staral se o něj jako o svého syna, hodně scén je inspirováno životními zkušenostmi režiséra. (don corleone)

Reklama

Reklama