Reklama

Reklama

Vede báječný život, ale ve skutečnosti ho nikdo nemá rád... François je obchodník se starožitnostmi ve středním věku. Má skvěle zařízený byt a báječný život, ale na večeři s těmi, které považuje za své nejbližší známé, ho ohromí zjištění, že nikdo z přítomných ho ve skutečnosti nemá rád. Jeho známí jej považují za arogantního, sebestředného a krutého člověka, který neví, co je to přátelství. Françoisova obchodní společnice Catherine mu nabídne sázku: když jí představí svého nejlepšího přítele, bude si moci ponechat obrovskou řeckou vázu, kterou to odpoledne vydražil na účet podniku. Pokud ne, připadne váza jí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

viax 

všechny recenze uživatele

Komedie to moc není. Je to úplně vážný film snad ani ne o neschopnosti mít přítele, jako spíš o tom nechtít se angažovat v mezilidských vztazích, což obvykle nastane po nějakém zklamání, (spoiler) ale tady to není nijak vysvětleno a dokonce je nabídnuta jednoduchá terapie, která vše otočí, a z "hrdiny" se najednou stane nejlepší přítel řady lidí, v kruhu přátel oslaví narozeniny a také je si jist, že mu má kdo přijít na pohřeb. Takže vlastně taková pohádka o Popelce, jen těmi třemi oříšky je Dany Boon. (konec spoileru) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* malý nenápadný skoro televizní film, který však svým civilním pojetím hravě převálcuje mnohé známější filmy. Navíc svým lehkým humorem je mnohem stravitelnější pro široké publikum. Herecké obsazení je taky příjemné a vše funguje tak jak má. Takže čtyři hvězdičky jsou zasloužená odměna a tolerance patří nejen do vztahu [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Úsměvné a lehce dojemné. 1) Udělat kvalitní film o přátelství dvou mužů středního věku je tanec mezi vejci. Z jedné strany hrozí nevěrohodný patos, z druhé na vás jukají homosexuální konotace a za bukem čeká na svou příležitost faleš. Zkušený 59letý režisér Patrice Leconte se všem nástrahám úspěšně vyhnul, byť i za cenu jisté naivity a prvoplánovosti. Výborný 56letý Daniel Auteil (obchodník Francois) a stejně tak dobrý 40letý Dany Boon (taxíkář Bruno) zvládli své role na jedničku. 2) Spoiler. Tak trochu jsem očekával, že Bruno po výhře nabídne peníze Francoisovi k úhradě jeho dluhu, čímž by se příběh pěkně završil. Ale chápu, že množství cukrkandlu, které divák musí během promítání spolykat, je už tak velmi vysoké a při použití mnou navrhovaného konce by obezitologové mohli sledování filmu úplně zakázat. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása, což v tomto případě platí dvojnásob. Člověk bez přátel je třtina ve větru se klátící a hledání přítele může být pěkná patálie. Ve francouzském pojetí je to ale především poetický příběh, který s neuvěřitelnou lehkostí vede k očekávanému šťastnému rozuzlení. Od začátku je vše dané a jasné a přesto to fuguje skvěle. Skvělá režie a tudíž i film, stojící na Auteilovi a jeho nejlepším příteli...90% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmy o přátelství mě berou za srdce, protože přátelství osobně řadím do kruhu hodnot spolu se zdravím, láskou a rodinou. Nesmírně jsem se těšil na spolupráci nejkomplexnějšího francouzského herce, Daniela Auteuile a výborného komika a nejlépe vydělávajícího francouzského herce, Danny Boona. Všechno klape, zpočátku spíše komedie, později se dostává do vážnější roviny a závěr je mírně americký, což kazí francouzskou atmosféru, ale i tak zanechává pozitivní dojem. Milý film. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama