Reklama

Reklama

Výstřel

  • Česko Výbuch (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Travolta jako lovec zvuků, který náhodně odhalí zločin... Mladý zvukař Jack Terry se vydává na lov nejrůznějších „ruchů“ k novému filmu natáčenému pro soukromou filmovou společnost. Přitom se náhodou stává svědkem nehody, při níž auto nečekaně sjede z mostu do řeky. Jackovi se podaří dívku Sally zachránit z topícího se vozu, jeho řidič však již nejeví žádné známky života. V nemocnici se ukazuje, že mrtvý muž je úspěšný politik a guvernér McRyan, jeden z kandidátů na místo amerického prezidenta. Jeho podřízený Lawrence Henry, požádá Jacka, aby s ohledem na rodinu raději pomlčel o dívce, která byla ve voze. Jack později doprovodí Sally do nedalekého motelu. Tím však celá záležitost vůbec nekončí, natočený zvukový záznam naznačuje, že nehoda byla nejspíše někým připravena… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (248)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snímok z De Palmovho hitchcockovského obdobia, v ktorom sa nezaprel inšpiráciou veľkého majstra napätia. Obeť tu režisér maľuje kompozície obrázkov, ako maliar na plátne, opäť vás nechá zlákať skôr formou ako obsahom. Ani to veľmi nevadí, pretože aj napriek neveľkej originalite, ide o nadpriemerný suspense thriller. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Scenár je dosť rozháraný. Začne sa to ako mystery movie, no tajomstvo je hneď vyzradené a po ňom aj to, čo je za ním a v druhej polovici je už vlastne všetko známe a začína sa len triviálna a nie veľmi napínavá hra kto z koho, ktorú ozvláštni len posledná scéna. Nad čím mi ale rozum stojí, to je Nancy Allen, ktorá je kolosálne otrasná. ()

Reklama

major.warren 

všechny recenze uživatele

Výstřel Briana De Palmy vznikl z přímého vlivu Antonioniho Zvětšeniny. Byť právě Antonioniho film je považován diváky i odborníky za mistrovské dílo, Výstřel s Johnem Travoltou mě uchvátil o něco více, přestože se jedná o téměř identický žánr i tematický půdorys složitosti uchopit objektivní pravdu. Travolta podává excelentní výkon v roli mladého zvukaře pochybných filmů. Nancy Allen je - podobně jako Vannesa Redgrave ve Zvětšenině - jen příjemným zpestřením, byť dějově zásadním. Těžko říct proč se mi De Palmův snímek líbil více. Možná díky své klasičtější struktuře, jasnější pointě i svižnému tempu. Výtečný thriller! ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Brian De Palma si pro Blow Out vypůjčil námět z Blow-up Michelangela Antonioniho a hravě ho přetvořil ve svém osobitém stylu do velmi napínavého thrilleru. Největším tahákem filmu je pro mě mladý John Travolta, který zde ukazuje, jaký má talent pro dramatické role. Výstřel je příjemný a napínavý thriller, který nikoho nemůže zklamat. Finále je bombastické. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Travolta nikdy nepatřil k mým hereckým favoritům, zde jsem si ověřila, proč tomu tak je. Toporný, nevěrohodný, přehrávající Travolta se promenuje ve filmu, na němž je nejzajímavější si vzpomínat, kde už jsme něco takového viděli. De Palma natočil špatný kompilát Psycha, Rozhovoru, Francouzské spojky, Zvětšeniny, Ctihodných mrtvol, Strachu nad městem, Dne Šakala, Následníka a mnoha dalších. Ze všech filmů vybral to nejzajímavější a pokusil se prý o vlastní film. Jediné, co nelze De Palmovi upřít, je, že asi viděl pár filmů. Ale to nic nemění na faktu, že Výstřel je trapným plagiátem několika zajímavých snímků, leč nedosahuje ani náhodou kvality ani jednoho z nich. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o druhý a zároveň poslední film, kde se spolu ve filmu setkali John Travolta a Nancy Allen. Prvním filmem bylo hororové drama Carrie (1976). (DruidKarel)
  • John Travolta trpěl během natáčení nespavostí, což je také důvod, proč po celý film vypadá tak mrzutě. (Matty)

Reklama

Reklama