Reklama

Reklama

Pravěk útočí

(seriál)
  • Velká Británie Primeval (více)
Velká Británie / Německo / Francie, (2007–2011), 27 h 10 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Douglas Henshall, Lucy Brown, Andrew Lee Potts, Hannah Spearritt, Juliet Aubrey, James Murray, Ben Miller, Mark Wakeling, Laila Rouass, Jake Curran (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Osm let uplynulo od tajemného zmizení manželky profesora Nicka Cuttera. Helen Cutter měla provádět výzkum v lesích, který se týkal neznámého obrovského zvířete. Po 8 letech se její manžel dostává na stejné místo za stejným účelem, ale nečekaně objeví kromě obrovského dinosaura také zvláštní anomálie. Ta dovoluje procházet mezi dvěma obdobími v historii země. Mezi přítomností a velmi vzdálenou minulostí, obdobím Křídy. Po tomto obrovském objevu je profesor Cutter a jeho výzkumný tým nucen stát se tajným vyšetřovacím týmem vytvořeným Ministerstvem vnitra. Postupně začnou odkrývat tajemství existence a hlavně vzniku anomálií, které se začnou objevovat velmi často a na velmi zvláštních místech. K tomu všemu se ještě profesoru Cutterovi začíná zjevovat jeho pravděpodobně mrtvá manželka Helen... (Djkoma)

(více)

Recenze (140)

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Ty nesympatické postavy včetně tmavovlasého křečka by se daly přežít. Triky taky, přece jen - je to televizní seriál. S dějem je to už mnohem horší, nemohl jsem se zbavit pocitu, že to psalo osmileté děcko pro publikum osmiletých děcek (scéna, ve které postava odlákává dinosaura ve škole se slovy cca: " Postav se někomu, kdo je ti roven" a pak prostě jen začne utíkat --- to je hotová pediatrie). Scénář má děr, jak ementál a to nemám na mysli díry hnidopišské, ale díry do očí bijící. Co mě ale na tomto "skvostu" uráželo úplně nejvíc, byla LAKSNOST, PLOCHOST a ZBRKLOST s jakou nám byly předhazovány klíčové momenty. Objevení anomálie, první setkání s dinosaurem aj. to bylo něco tak neskutečně konzumního bez atmosféry, napětí a hlavně bez gradace, že jsem málem blil. Jo a taky nesmím opomenout ty reakce hrdinů ala "tohlevidímekaždýdentakpročsevzrušovat". ////// Hodnoceno po prvním dílu, na víc nemám sílu. Tedy ve skutečnosti jsem si ke konci říkal, že bych měl dát šanci ještě dalším dílům, aby to bylo trošičku objektivní, ale pak přišla ukázka na druhý díl s počítačovým hmyzem a to jsem si rázně řekl NE! Tupé, tupé a ještě jednou tupé. ()

IPajule 

všechny recenze uživatele

Seriál na, který jsem se koukala pořád dokola. Znovu a znovu. Nevím proč mě to bavilo, ale to překvapení v každém díle i minutě. První sérii hodnotím slabým průměrem, ale ta poslední jakoby z oka vypadla té první. Tolik detailů a změn, které nastanou během chvilky vás navnadí na pokračování a touhu po dalším díle. ()

Reklama

Idealista 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanda Jurského parku a filmů o cestování v čase , takže ten to seriál je vážně pro mne to pravé . Kvalita jednotlivých dílů je trochu kolísavá , je i vidět že tvůrci neměli nijak závratný rozpočet . Ale i přesto mne každý díl pobaví skvělým humorem a napínavou akcí . Nikdy před tím bych neřekl že ve mne budou hrůzu vzbuzovat evidentně počítačové potvůrky . Skrátka mi to sedlo a patříto k malé skupině seriálu na které se vždy velmi těším ! ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Za odvahu a nápad majú tvorcovia Primevalu uznanie. Spočiatku je naviac potenciál zúžitkovávaný zaujímavým spôsobom, tématika anomálií a cestovania v čase baví a veľkým plusom je aj typický britský humor, bez ktorého by seriál asi nefungoval. Jedinou výraznou slabinou je vlastne len kvalita trikov. Lenže všetky spomenuté pozítíva platia len do istej doby. Neustále zmeny v hereckej zostave, sú aj napriek čiastočnému oživeniu problematické a seriál postupne straca akékoľvek zaujímavé smerovanie, vrší jedno klišé na druhé a ešte k tomu dosť nezaujímavým spôsobom. Pád do priemerných a časom až podpriemerných vôd, z ktorých sa vytráca humor a už aj tá naivita prekáža čoraz viac, bol vlastne len logickým vyústením. 50% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení s náběhem na 5* se změnilo díky slaboučké třetí sezoně na slabý průměr. První sezona: Nadšení. Potenciál, kvalita, postavy, vše spolehlivě přebíjí jinak slabé efekty. Krom toho scénáristé se odhodlají k opravdu drsnému cliffhangeru, který zajistí slušnou druhou sezonu (prakticky identickou s první). Druhá sezona: uklidnění po cliffhangeru následované slušnou zábavou. Bohužel následující cliffhanger už je trochu moc a je cítit trochu nedostatečná předvídavost scénáristů. Třetí sezona: Utrpení. Scénáristé šli do kytek stejně jako hlavní dějová linie a tempo, které zachraňovalo předešlé sezony. Naopak se představil "záporák od nás", čehož nebylo dostatečně využito stejně jako budoucnosti samotné. Z pohledu ukončeného seriálu lze říct, že Primeval měl našlápnuto stát se výjimečným počinem, ale v půlce cesty se autoři rozhodli, že na to prostě nemají dost odvahy a ani prostředků... Edit: ten half-restart už nemá cenu, takže od prvního dílu 4 sezony nesleduji. (seriál viděn do s04e01 včetně a v originále) ()

Galerie (368)

Zajímavosti (9)

  • Jediným herci, kteří se ojevili ve všech dílech, jsou Andrew Lee Potts a Hannah Spearritt. (jh666)
  • Produkce seriálu bylo po třetí sezoně zrušena, aby pak byla na dvě další dvě série opět obnovena a poté opět zrušena. Jeho dějová linie však pokračuje v kanadském spin-off seriálu Primeval: New World (od r. 2012). (Pod)
  • Počet epizod v sériích je zrcadlový. Série měly postupně 6, 7, 10, 7 a 6 dílů. (jh666)

Reklama

Reklama