Reklama

Reklama

Tyranosaurus: Zhouba Aztéků

  • Česko Tyranosaurus Rex (více)

V roce 1521 dobyl Cortés Mexiko a podrobil si starobylou říši Aztéků. Ještě dříve ale uspořádal do těchto míst se sedmi muži výpravu, která měla za úkol najít zlato a drahé kameny. V údolí, kam skupinka směřuje, řádí pár obrovských tyranosaurů. Krvelačný domorodý šaman Xocozin každý měsíc obětuje živého člověka, aby si „hromového ještěra“ udobřil. Dělá to ale spíš proto, že se chce zmocnit vlády nad kmenem. Proto rovněž usiluje o dceru náčelníka Matlatla Ayacoatl. Když jednou dívka, která se sňatku vzpouzí, uprchne do lesa se služebnou, ještěr je dostihne, služebnou zabije a Ayacoatl zachrání Rios, člen Cortésovy výpravy. Později jsou muži zajati a náčelník, který myslel, že jeho dcera zemřela, ji spatří živou, což dobrodruhy spasí před jistou smrtí. Cortes nabídne, že jeho muži zbaví domorodce hrozby tyranosaura. Xocozin je ale chce příšeře všechny obětovat… V Cortésově skupině nevládne shoda. Někteří muži chtějí v noci uprchnout. Rios se ale neohroženě pouští do boje s příšerou… (TV Prima)

(více)

Recenze (204)

curunir odpad!

všechny recenze uživatele

,,BOH BUDE S VAMI. ALE JA NIE." __ Tyranosaurus bežne nevrhá tieň, nie je ho vôbec počuť a vidieť aj keď je len na dva metre od vás, Cortézova ,,armáda" číta asi 6 mužov vyzbrojených asi o 200 rokov mladšími puškami (to isté platí aj o plachetnici) a jedným delom, náčelník fandí vo futbale Nemecku, pyramída ako je na obrázku je naozaj len na obrázku... To je realita tohoto filmu, bohužiaľ až nehorázne krutá. Na jednu hviezdičku to nevytiahne ani jediný duchaplnejší výkon Jacka McGeea, a tiež pretože aj u iných filmov vítaná 85 minútová stopáž sa tu až neuveriteľne vlečie. A to mám inak túto filmovú sortu celkom rád. ()

vesper001 odpad!

všechny recenze uživatele

Chudáci Aztéci by žili šťastně až do sežrání, kdyby se jim na zahrádku nenasomrovali zlí fousatí křesťani, aby jim předali víru a naučili je chudobě a poslušnosti. Rexíci se ale ukážou jako pěkní neznabozi, a střet dvou kultur se rychle stane střetem dvou chutných chodů. Naneštěstí je tu Romeo, chrlič mouder a ctnostný jura, který když nešťouchá do ještěrek, tak toká jako tetřev. Nepomůže ani když mu scénáristi šoupnou trochu vlastního matroše. A co se triků týče… všechny fígle tvůrci ještě zmáknuté nemají, ale třeba s Majkosoft vordem válej. OMG… ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Naprosto nejzabitějších 60minut mého života, neboť jsem to naštěstí ve dvou třetinách vypnul. Parta aztéků utíká před rozpixelovaným čímsi, co se pohybuje rychlostí pět kilometrů za hodinu, pak na jednoho vylejou plechovku s červenou barvou, udělá Au a ostatní běží dál.....jedna hvězdička za nápad, ale k odpadu to daleko nemá. 15% ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Hernán Cortés dobyl roku 1521 říši Májů, jenže jej pak čekalo veliké překvapení, a tím byl tyranosaurus.... Když se podívá člověk na zdejší obrázky, tak se dozví vše, co může od filmu očekávat. Filmové triky s počítačově vyrobenými tyranosaury (samec a samice) jsou na úrovni počítačové grafiky z poloviny 90. let. Chvílemi jsou šestimetroví, za chvíli tak dvoumetroví. Nejhůře graficky propracovanou scénou je ta, když je zabit první tyranosaurus, který spadl do propasti a napíchl se na kůly. Už jen kvůli tomuto mne zaráží, že se tvůrci za tento film nestydí. Možná se ani sami nesnažili, jelikož věděli, že tohle bude obrovský průser. A tak herci si to jen tak na place odstáli a odžvanili. Vždyť proč by ne, když aztécká osada čítá přibližně 15 lidí, kteří navíc již umí plynule španělsky. Proti nim táhne Cortéz se šesti muži. Už z toho jde poznat, že i příběh bude o ničem, a také že byl. Jen se ve spleti hluchých míst čeká na tyranosaura a to je vše. Alespoň ten druhej tyranosaurus byl docela originálně zabit. Jeho popálená tlama byla fakt hnus. Ale stejně jediné, co se mi na celém filmu líbí, je poster. [741. hodnocení, 66. komentář, 10%, 27. nejhorší film] ()

gurmanik odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych to neviděl odpoledne na jedné komerční televizi (nakonec jsem to ani nedokoukal), tak bych si myslel, že je to nějaký úvodník do zvrhlého dinosaurolidského péčka. Ty výkony herců byly příšerné, ještě horší efekty a ten tyranosaurus v tom filmu vypadal a pohyboval se asi tak, jako bych ho namaloval já. Přemýšlel jsem o 1* z toho důvodu, že jsem se občas dobře zasmál v těch chvílích, které měly být nejvíc napínavé, ale tomuhle prostě musím dát odpad! :D ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na hawaiiském ostrově Oahu, stejně jako u seriálu Ztraceni (od r. 2004). (tomeek)
  • U náčelníka jdou v puse několikrát vidět plomby, což je zvláštní u domorodce z pralesa. (MrAldridge)
  • Na filmovém plakátu je zobrazena Mayská pyramida El Castillo z Chichen Itzá v Mexiku. (rakovnik)

Reklama

Reklama