Reklama

Reklama

Pravěk útočí

(seriál)
  • Velká Británie Primeval (více)
Velká Británie / Německo / Francie, (2007–2011), 27 h 10 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Douglas Henshall, Lucy Brown, Andrew Lee Potts, Hannah Spearritt, Juliet Aubrey, James Murray, Ben Miller, Mark Wakeling, Laila Rouass, Jake Curran (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Osm let uplynulo od tajemného zmizení manželky profesora Nicka Cuttera. Helen Cutter měla provádět výzkum v lesích, který se týkal neznámého obrovského zvířete. Po 8 letech se její manžel dostává na stejné místo za stejným účelem, ale nečekaně objeví kromě obrovského dinosaura také zvláštní anomálie. Ta dovoluje procházet mezi dvěma obdobími v historii země. Mezi přítomností a velmi vzdálenou minulostí, obdobím Křídy. Po tomto obrovském objevu je profesor Cutter a jeho výzkumný tým nucen stát se tajným vyšetřovacím týmem vytvořeným Ministerstvem vnitra. Postupně začnou odkrývat tajemství existence a hlavně vzniku anomálií, které se začnou objevovat velmi často a na velmi zvláštních místech. K tomu všemu se ještě profesoru Cutterovi začíná zjevovat jeho pravděpodobně mrtvá manželka Helen... (Djkoma)

(více)

Recenze (140)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Když jsme to tehdy měli zapůjčené od mladší sestřenice, čekal jsem něco rodinného na způsob Dinotopie, ale to se naštěstí neděje, hehe. Béčkový námět jako prase, ale zabavilo mě to. Jasně, některé scény jsou k smíchu (bazén). Potěší především humor cílící na mladé dospělé. Seriál začíná velice zajímavě a vypadá, že i přes ten nižší rozpočet a absenci mytologie by mohlo být našlápnuto na kult jako je Hvězdná brána. Jak se začnou protagonisté setkávat s potvorami, je jasné, že se tak nestane, ale má to trochu nadsázky a netváří se to smrtelně vážně. Ale je pravda, že jsem za tu dobu trochu vyrostl a nevím, jak bych se k tomu stavěl teď. ()

vincchuppo 

všechny recenze uživatele

Ze začátku celkem chytlavé, místy i originální seriálík. S novějšími sériemi celkem slábne. Každopádně jako oddechovka je to celkem dobrá volba. Postavy jsou celkem sympatické a efekty s animacemi také. Pokud máte rádi britskou angličtinu, tak do toho jděte. Lester je každopádně fajn postava a nepostrádá suchý humor. Pokud máte rádi pravěká monstra, proč ne? Ale nečekejte nějaký nový objev pod sluncem, i když koncept je zajímavý. ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Jo,je to velká kravina,ale zároveň dobrá zábava.Vyloženě skvělých dílů je sice jen pár,ale těch pár dílů je fakt skvělých.A Connor v podání Andrew Lee Pottse je fakt sympaťák.Viděl jsem první dvě řady a dávám slabší čtyři s tím,že nevím,jestli uvidím řadu třetí.Ta je ale prý dost špatná,takže je to možná dobře. Update: A s tou třetí sezonou jsem vážně neměl začínat... Jsem v její půlce a seriál za těch pět dílů stihl jít velmi slušně do kytek,rezignoval i na tu nejelementárnější logiku,trapně odstavuje důležité postavy a nezvládá zodpovědět žádnou z otázek nastolených předchozím dějem.Zápletky epizod čím dál tím směšnější,nástupce Cuttera je na zabití a momentálně mě při sledování drží opravdu jen Connor,zábavný Ben Miller jako Lester a naděje,že s blížícím se závěrem řady dostane současné dění alespoň nějaký smysl. 1. série: 80 % , 2. série: 75 % , 3. série: zatím 30 % ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Skvělé německo, hehe, nevím, jak tuto směs, kde je všechno, po čem duše televizního konzumenta baží, nazvat jednou větou, nejspíše by se hodilo "pohodová jurská sága" :-). dostal mě hlavně ten nápad, nacpat masožravým ještěrům do tlamy ty šavlozubé tesáky, co ti lidi fakt nevymyslí :-))). Ať se na mne nikdo nezlobí, ale hodnocení čtyři a pět mám pro naprosto jinou produkci... ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Něco do sebe to má, ale mě to z reality vytrhnout nedokáže. Vykrádačka kam se člověk podívá (paraziti co mění chování hostitele a potřebují tmu jako v SG-1, okno do minulosti už tu také párkrát bylo, atd.), herci jak z časopisu "Poznej charakter dřív, než promluví podle image" a mnoho dalších pro mě nestravitelných věcí. K tomu kupa nelogičností a polopravd, no a mohl bych pokračovat až třeba k hudbě. I na béčko je toho málo. Po 1. sérii (13 dílů) dávám 15% = 1/5 a dál na to nekoukám. ()

Galerie (368)

Zajímavosti (9)

  • Jediným herci, kteří se ojevili ve všech dílech, jsou Andrew Lee Potts a Hannah Spearritt. (jh666)
  • Produkce seriálu bylo po třetí sezoně zrušena, aby pak byla na dvě další dvě série opět obnovena a poté opět zrušena. Jeho dějová linie však pokračuje v kanadském spin-off seriálu Primeval: New World (od r. 2012). (Pod)
  • Oblíbený šedozelený vlněný kabát profesora Nicka Cuttera (Douglas Henshall) je švédský vojenský kabát z poloviny 20. století. (Ampi)

Reklama

Reklama