Reklama

Reklama

VOD (1)

Přistěhovalci z celého světa přijíždějí každý den do Los Angeles s nadějí na lepší život. Ovšem nemají nejmenší ponětí, co za vysněný život budou muset zaplatit. Režisér Wayne Kramer zkoumá lákavost amerického snu a realitu, která na imigranty čeká v LA dvacátého prvního století... Harrison Ford, Ray Liotta a Ashley Juddová ve filmu režiséra Waynea Kramera Imigranti přináší otřesný pohled na život nelegálních přistěhovalců a imigračních úředníků, jejichž úkolem je zajistit, aby americké hranice byly bezpečné. Každý den zaplavuje Los Angeles vlna dalších a dalších přistěhovalců, kteří tam přicházejí hledat americký sen. A každý den se cena za tento sen zvyšuje. Zoufalství nových přistěhovalců je pro imigrační úředníky často silná káva. Mohou se však slitovat a zachovat se pro jednou lidsky? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (238)

brutale 

všechny recenze uživatele

Táto látka tu už bola. Nakoľko je vo svojich predchodcoch, zvládnutá lepšie, bez propagovania amerikanizmu, prakticky nemám čo hodnotiť... Z hľadiska idei snímky (t.j. sračkoidno/amícko/in/da/best/country/in/da/world/peetche) by som dal okamžite odpad! Ale ja sa odosobním a dávam jednu* za kozy , druhú* za prdel, Alice Eve. Jednu * dole za neherecvto Forda, z ktorého som mal pocit, že sa každým okamihom zrúti... Žeby chyba réžie old man, alebo posledná brigáda pred dôchodkom, hmm že Indy 5 (najkratšy vtip aký poznám)? ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Problém imigrantů je natolik komplexní a zároveň neřešitelný téma, že už bylo natočeno bezpočet jejich příběhů, a pořád to táhne. Tenhle má výhodu v tom, že vypráví příběhů hned několik, a to ze všch možných úhlů. Spletenec imigrantů, úředníků, sociálních pracovníků i policajtů, jejich životních eskapád, protiislámská hysterie po 11. září, oficiální postoj vlády versus selský rozum běžného člověka, prostě otázky se v divákově hlavě noří jedna za druhou. Odpovědi, pokud přijdou, jsou vyvráceny vzápětí dějovým zvratem a divák je zase v koncích. Prostě nevím, nevím, jak se k tomu postavit. Vím, jaký problém představují Alžířané ve Francii, Turci v Německu atd. Jak uchovat Západu životní úroveň a zároveň se nepropadnout hanbou? Výborný film....ovšem souhlasím s gudaulinem, že je hodně hollywoodský...80% ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Parádně natočené. Skvělý casting. Když herci vědí, co mají hrát a jak to zahrát, stojí to vždy za to. Film kde emoce opravdu fungují a promlouvají k divákovi. Jediný důvod, proč nedávám plný počet, je, že mi opravdu chyběl nějaký ústřední příběh a nebo dokonalejší propojení stávajících příběhů (jako to bylo například ve filmu Crash). Takhle 4 sluncata a 76% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Po skvělym Zběsilym útěku trochu zklamání.Film má skvělý obsazení,ale dějově nuda,jakoby chybí nosnější,dynamičtější zápletka,kmitáme z jedný dějový linie do druhý,ale prakticky se nic neděje.Navíc to ukazuje ,jak zkurvená země ta Amerika je.Hodit všechny do jednoho pytle a pryč s nima.A to hromadný získání americkýho občanství za zpěvu hymny a slovech ´´amerika vás vítá,sem smíchy blil.50%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jak je u Kramera zvykem, je Crossing Over další zručně natočené drama s dobrými herci, poutavým dějem a bez výraznějších hluchých míst. Přesto jsem po úderném Running Scared čekal něco, co mne více dostane, a tak není hodnocení maximální. I tak je ale několik příběhů, které se sebou zdánlivě nesouvisí, tím lepším, co zatím rok 2009 na dramatickém poli přinesl. Herecké výkony jsou optimální, lidské osudy dechberoucí, sem tam ukápne i slzička; srdce se sevře ze strachu z očekávání následujících minut, Harrison Ford nevypadává ze svého standardu (i když se na druhou stranu ani nepřetrhne)... Koukalo se na to moc dobře, a i když jde v základu o příjemný, nenáročný spletenec smutných příběhů přistěhovalců do USA, dokáže jeho režisér udržet diváka napnutého po celou stopáž. To se mi například u Crash nestalo, a nebo se alespoň nepamatuji, že by mi utekl tak hezky jako tento snímek. Takže já přes oceán vzkazuji: Je to dobré, Wayne, ale chceme od tebe další akční gangsterku s našláplým orchestrálním soundtrackem! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Snímek měl premiéru ve věznici San Quentin, kde Johnny Cash také koncertoval. (jurama525)
  • Ve filmu se objevil soulový zpěvák Phil Perry, a to v roli sebe sama jako zpěvák americké hymny. (J.A.K.)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní celkem 71x, z toho 39x ve scéně s přepadením obchodu. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama