Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 1

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (443)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

International je filmem přinášejícím člověku podnětné poznatky nejen o sofistikovaných metodách policejních organizací. Kupříkladu jsem se dozvěděl, že pro člověka, který má být maximálně nenápadný a operativní, nepředstavuje kovová protéza nohy žádnou překážku. Překvapivé bylo i zjištění, že státní policejní složky nerady provádí elementární ohledání místa činu, aby nekazili radost přičinlivým agentům Interpolu, kteří své investigativní choutky úspěšně uspokujují hlavně díky neobvyklé všímavosti a podezřelé náklonosti štěstěny. Jsem taky rád, že se mi potvrdila jedna teorie o Istanbulu - totiž, pravděpodobně v něm existuje nějaká magická moc přitahující všechny filmové hrdiny na střechy v okolí Modré mešity...____________Taková klišé a situace hodné pozastavení člověk u "standartního akčního thrilleru" bez povšimnutí přejde jako žánrové nezbytnosti, z pomalého a klidného vyprávění Tykwerova Internationalu ale trčí, protože film sám se prezentuje jako něco inteligentního a promyšleného - něco, kde se problémy řeší pomoci bystrého úsudku a racionálního uvažování, namísto spršky kulek.____________ Zdráhám se vyřknout finální verdikt, zda tomu tak opravdu je, anebo film diváky jen tak balamutí (základní představa o všemocné "zlé" bance je poněkud divoká a paralela se současnou ekonomicko-společenskou situací je víc okatá než důmyslná), o filmařských kvalitách Internationalu a jeho schopnosti zatnout do diváka drápek už však pochybnosti nemám. Inu, umí, tenhle Tykwer, umí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tom Tykwer má už čo-to ako režisér za sebou a tak sa nečudujem, keď si s prehľadom poradil aj s takýmto zložitým námetom. Keď si vezmeme fakt, že film strieda lokácie (Berlín, Lyon, Miláno, Luxembursko, New York, Istanbul) ako na bežiacom páse a necelé dve hodiny ubehnú ako voda, tak film pôsobí pomerne uceleným a vyrovnaným dojmom. Vyšetrovanie naberá otáčky hneď od začiatku, dej je aktívny a svižný, žiadnu pauzu divákovi nedopraje, naopak postupom času sa stupňuje adrenalínová atmosféra, pribúda napätie a originalita. A keď sa už zdá, že na film nebudú odo mňa putovať žiadne reklamácie, tak v tom prišiel záver. Podradné ukončenie skvelého filmu úplne zhnusilo môj výsledný dojem. Skosený záver a môj rozseknutý dojem trošku upravili záverečné titulky, no stále som bol v nemilom úžase. Našťastie som si rýchlo spomenul čo všetko sa dialo predtým. Akí boli herci skvelí, ako šalamúnsky si Tykwer poradil so spletitým a neľahkým scenárom, aká zaujímavá bola kinetická práca kamery, ako dokonale (šialene, božsky) bola zvládnutá prestrelka v berlínskom múzeu a akú jednoduchú a mrazivú hudbu tvorcovia použili; a tak môžem s čistým svedomím dať vyššie hodnotenie, za ten záver by si ale tvorcovia hold zaslúžili pár faciek. 80%. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

International je pre mňa nablýskaným filmom z kategórie "tu a teraz"- slušne funguje, no rýchlo vyvanie z mysle - a to sa Tykwerovi u mňa ešte so žiadnym filmom nepodarilo. Zo sily Parfému som predýchavala ešte dlho "po" a krátky príbeh z Paris, je t'aime bol tiež zimomriavkovou záležitosťou..S odstupom času po vzhliadnutí International zisťujem, že sa do mňa nijak zvláštne nezakúsol...spôsobil len chvíľkový príjemný stav navodením detektívnej atmosféry, podarilo sa mu na pár minút zamestnať moju zvedavosť, iný efekt sa nedial...ani z akčných prestreliek, ani z hereckého obsadenia... ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Trochu života do toho umírání! Ten film se pokouší oživit jedna zajímavá přestřelka a jeden zajímavý dialog, jinak se Tykwerovo odosobnělé dílko konstantně dusí pod nánosy dalších a dalších dialogů, zvratů, dialogů a zvratů. Patrně vinou ziskuchtivých bankéřů... pardon, producentů vznikl zajímavý kočkopes, ze kterého by však jiskru, tempo, nebo spád nedostaly ani elektrošoky. Není to vyloženě hloupé, jen neskutečně rutinní. Inteligentní akční thriller. To je meta, které Tykwer nedosáhl. Úspěšným evropským tvůrcům by mělo být dovoleno v zámoří točit žánrovky podle jejich nejlepšího vědomí a svědomí. Tady do toho Tomovi musela kecat armáda studiových chytrolínů. Takových filmů totiž vznikají desítky a desítky... Plus za lokace. 60% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Obstojná, hoci trochu ukecaná parano-špionárčina s jednou výbornou prestrelkou. Na hĺbanie v postavách sa tu moc nehrá, a o to viac poteší výhovornosť reči tela Cliva Owena. Holt typ agentskej postavy presne preňho. Naomina tvár má zmysel iba ten marketingový, na plagáte. Dej dosť prekombinovaný, ale zaujme, a za tónov tichej, pulzujúcej elektronickej hudby drží v napätí (držať palce sympatickému odvážlivcovi, ktorý sa postaví najmocnejším manipulátorom sveta, nás skrátka baví). Nechýba ani architektonicky úchvatný barák na útesoch, ako vystrihnutý z bondovky. Nový Bourne sa nekoná a Michael Clayton išiel viacej do hĺbky, ale s Pollackovou Tlmočníčkou si táto Tykwerova komerčná zákazka má čo povedať. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Po špatných reakcí na film byla premiéra odsunuta ze srpna 2008 na únor 2009 a přidáno několik akčních scén. Film měl tedy premiéru během jedné z nejhorších bankovních krizí v Americe. (TomikZlesa)
  • Do kin putoval film pod krycím názvem "Across Boundaries". (TomikZlesa)

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama